9.1.2014

Kööpenhaminan kahviloita / Copenhagen cafès

 
 

Aiemmin kirjoitin Kööpenhaminan kahviloista, nyt siirrytään viime reissun ravintoloihin ja baareihin.

Ensimmäisenä päivänä Kööpenhaminassa teimme piiitkän kävelykierroksen eri puolilla kaupunkia. Ohitimme todella paljon kivan näköisiä kahviloita ja ravintoloita. Aamiaisen olimme syöneet Granolassa Fredriksbergissä. Iltapäivällä olimme päätyneet Østerbrohon.

Kuljeskelimme Ryesgadella antiikkikaupoissa pistäytyen. Teki mieli istahtaa hetkeksi, juoda jotain ja vähän ehkä syödäkin. Skt Hansgaden kulmassa oli viihtyisän näköinen Café Gavlen. Sinne siis.

Minä tilasin juustolautasen, Siippa smørrebrødin. Kohtuuhintaisia ja molemmat herkullisia. Juuston kanssa oli tapenadea, maustettuja pähkinöitä sekä hilloketta.

Asiakaskunta koostui kaikenikäisistä; oli lattea hörppivä teinityttöjä, olutta juovia työstä palaavia keski-ikäisiä kuin noin 85-vuotias rouvakin, joka söi pekonia ja munia myöhäiseksi aamiaiseksi snapsin kanssa.


Earlier I wrote about cafés in Copenhagen, now I will tell about few restaurants and bars we visited during our recent trip.

On first day we had berakfast at Granola, but after a long walk we felt a ned for a little break. At that point we have wandered to Østerbro's Ryesgade and had browsed antique shops when we saw Café Gavlen.

I ordered cheese plate with tapenade, spicy nuts and jam. Husband had a smørrebrød.

Clientele was very wide; teenagers drinking latte, middle agers having after work beers and an abt 85 years old lady having a late egg and bacon breakfast with schnapps.


 
 
 
 


Olin varannut pöydän Madklubben Vesterbrosta puoli yhdeksäksi samaksi illaksi. Pöytävaraukset ympäri maailman sujuvat nykyisin (ei kuitenkaan ihan kaikkiin paikkoihin) näppärästi netin kautta.

Ravintola olikin ihan täynnä. Pöydät ovat aika pieniä ja lähekkäin, joten saatoimme hyvin seurata mitä muissa pöydissä syödään.


Ravintolassa voi valita yhden annoksen/100 DKK, 2 annosta/150 DKK, 3 annosta/200 DKK tai 4 annosta 250 DKK.

Kolme annosta oli enemmän kuin tarpeeksi punakaalisalaatin ja perunoiden kera. Olimme ensin ajatelleet tilata paistia (lisähintaan), mutta nähdessämme valtavan lihakasan, joka viereiseen pöytään tuli, olimme tyytyväisiä, että valitsimme ankankoipea pääruoaksi.

Ruoka oli hyvää, mutta sitä tuli aika nopeaan tahtiin ja olimmekin yht'äkkiä yllättäen aivan ähkyssä. Vähempikin olisi riittänyt.



For Friday night I had made a reservation at Madklubben Vesterbro. Restaurant was quite big, but full booked. Tables are small and close to each other, so we could easily check what others had ordered.

We could choose 1 course/100 DKK, 2 courses/150 DKK, 3 courses/200 DKK or 4 coursed 250 DKK. Three courses were more than enough with side orders of red cabbage salad and potatoes. We had first thought of ordering flank steak for two (with a surcharge), but when we saw the mountain of meat at the table next to us we were happy we ordered duck leg.
 


 


Madklubbenille kävellessämme ohitimme vietnamilaisen LêLê-ravintolan Vesterbrogadella, jonka siirtomaatyylinen Tiger-baari näytti viehättävältä. Illallisen jälkeen suuntasimmekin sinne cocktaileille ja sulattelemaan ruokaa. Baarimestarit olivat erinomaisen asiantuntevia, heillä oli aikaa ehdottaa juomia ja kertoa niistä, koska baarissa oli kymmenen aikaan vasta muutamia asiakkaita. Juomatkin olivat mahtavan hyviä! Tilasin ensin jotain rommipohjaista ja sitten halusin vielä juoman, jossa on inkivääriä.

Seuraavalla Kööpenhaminan matkalla haluan tänne syömään!



We had passed restaurant LêLê on the way to Madklubben. We noted their colonial looking Tiger bar and decided to vome back for cocktails after dinner.

Bartenders recommeded us unique cocktails out of cocktail list. They were absolutely delicious and I decided that we have to eat at LêLê next time we come to Copenhagen.
 
 
 
 
 


Kööpenhaminan lihatukkualueelta Kødbyenin vanhasta pateetehtaasta löytyy Paté Paté, jota on ylistetty ruokablogeissa, eikä ihme. Illallinen oli loistava, ruokaan oli otettu vaikutteita Ranskasta, Markosta ja Espanjasta. Annokset olivat aika yksinkertaisia, mutta täydellisen herkullisia. Pöydät olivat lähekkäin ja jaoimme saman pöydän ruotsalaisen pariskunnan kanssa, tunnelma ravintolassa oli tanskalaisen rento ja kerta kaikkiaan hygge!

Paté Paté is a Copenhagen favorite of many food bloggers. It really has deserved the status. Food in this hygge, casual  restaurant is inspired by France, Spain and Morocco. Dishes were simple, but delicious. Tables are very close to each other, we sharead our table with a Swedish couple.
 


Pate Patesta suuntasimme vielä kulman taakse Karriere-baariin, jossa olimme edelliselläkin Kööpenhaminan matkalla. Joimme muutamat cocktailit, joita viikonloppuisin tarjotaan happy hour-hinnoin puoleen yöhän asti ennen kuin suuntasimme takaisin hotellille.

From Paté Paté we walked around he corner to Karriere bar's late happy hour before headig back to hotel.





Sunnuntaina söimme Torvehalleilla Gorm's pizzassa, joka oli useassa äänestyksessä arvioitu kaupungin parhaaksi pizzapaikaksi. Pizza oli hyvää, pohja oli sopivan rapsakka ja täytteet hyvät (mm. ohueksi leikattua perunaa), ei kuitenkaan mitenkään unohtumatonta. Miinuspuolena oli n. 40 min odotusaika ja vähäinen istumapaikkojen määrä. Jouduimme vaanimaan paikkoja hyvän aikaa ja syöksymään meidän jälkeemme tulleiden nenän edestä istumaan vapautuvaan pöytään.

On Sunday we shopped on Torvehaller and had a late lunch at Gorm's pizza. Their pizza has been voted Copenhagen's best. Pizza was crispy and topping was good, but to me it was more or less just another pizza...


Joe & the juicella on lukuisia mehubaareja ympäri Kööpenhaminaa, viimeiset mehut ennen kotiinlähtöä voi juoda vielä Kastrupin lentokentällä. Raikas tilauksesta tuorepuristettu mehu onkin loistava , terveellinen vaihtoehto pikaruoalle.


Kööpenhaminaa pidetään nykyisin yhtenä Euroopan kiinnostavimmista ruokakaupungeista. En yhtään hämmästele. Hinnat olivat aika lailla Helsingin tasoa, mutta tuntui, että samalla hinnalla sai keskimäärin parempaa.

Edellisellä matkalla syksyllä 2012 söimme näissä paikoissa.

Joe & the juice has several juice bars around Copenhagen. The last chance to get their juices is to get one at Kastrup airport. A fresly squeezed juice is a good alternative to fast food.

On our previous trip on November 2012 we visited these places.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.