6.2.2014

Kiinnostava ruokapäivä Helsingissä - merkkaa päivämäärä ylös / Fun in Helsinki - save the date



 

 
 
 
Kävin viime viikolla Vaasankadun Street Gastrossa kuulemassa maaliskuun Streat Helsinki-tapahtumasta.
 
Streat Helsinki on katuruokakonsepti, jonka tarkoituksena on ylistää ja edistää katuruoan lukemattomia mahdollisuuksia ja ulottuvuuksia niin Helsingissä, kuin kansainvälisen yhteistyön myötä laajemminkin.
 
Streat Helsinki starttaa maaliskuussa 2014 kolmen tapahtuman kokonaisuudella; TALKS-konferenssi Gastro-messujen yhteydessä,  PARTIES-iltafestari ja EATS-tapahtuma keskustassa.

Näkyvin osa on EATS.
 
Lauantaina 22.3. klo 11-19 Kauppatorin ja Senaatintorin väliset Torikorttelit täyttyvät laadukkaasta ja innovatiivisesta katuruoasta. Kojut levittäytyvät torikortteleille ja vähän torinkin puolelle.
 
Annoskoot ja hinnat tulevat pääsoin olemaan sellaisia, että uteliaat jaksavat maistaa mahdollisimman montaa lajia. Paikalliset keittiöt haastetaan ottamaan huomioon kausiruoka ja sään inspiroimat erikoisuudet.
 
Naapurimaissa katuruokakeittiöistä on noussut isoja tähtiä. Toivottavasti tällaisesta pienistä katuruoan tarjoajista kasvaa pikku hiljaa kaikkien yhteinen ilo ja ylpeys myös Helsingissä. Kotimaisista toimijoista osa on tuttuja jo viimekesäisiltä kaupungin kaduilta ja eri tapahtumista. Tänä kesänä kaduille toivotaan vielä enemmän kärry- ja kioskipaikkoja näille rohkeille edelläkävijöille. Toivottavasti myös kaupungin muut virastot suhtautuvat suopeasti näihin hankkeisiin ja erilaiset ruokakojut- ja autot saavat kohtuuhintaisia myyntipaikkoja keskustasta. 

Jos sinulla on hyvä katuruokakonsepti mielessä tai jo valmiina, voit hakea maksullista myyntipaikkaa! Tuosta yllä olevasta EATS-linkistä löytyvät myös hakuohjeet.

Etusijalla ovat katuruokaa varten hankitut ruoka-autot ja -kioskit ja niiden muunnokset. Osallistujilta edellytetään laatua.
 
Gastro-messuhjen yhteydessä järjestetään myös TALKS-katuruokakonferenssi ja ennen EATS-tapahtumaa on Streat Helsinki PARTIES-iltabileet Kellohallissa pe 21.3.2014. Tarjolla kotimaista katuruokaa kansainvälisillä mausteilla. Illan suuhunpantavaa osaa isännöivät Sasu Laukkonen ja Richard McCormick. Liput 36€,  sis. ohjelman sekä Sasun ja Richardin suunnitteleman katuruokamenun. Liput myynnissä Tiketissä 3.2. alkaen.
 
Ainakin Eats-katuruokapäivään aion osallistua ruokailijana ja olen merkannut sen jo kalenteriini.


There will be an interesting and innovative street food festival & conference in Helsinki on 22.3.2014 wiht domestic & international streed food carts & trucks. I'll definitely attend and try as many kitchens as possible!Read more here.

 

2 kommenttia :

  1. Kiva kiva....minäkin merkkasin tämän jos kalenteriin.
    Ihanaa, että kaupunkiin ilmestyy uuden tyyppisiä tapahtumia :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, tämä merkattu kalenteriin! :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.