Kokkailimme Kodin Kuvalehteen 5/14 erilaisia makkaroita. Tähän mennessä olimme tehneet possumakkaroita, mutta nyt laajensimme repertuaaria lammas- ja ankkamakkaroihin.
Kuvauspäivä oli hauska, mutta aika hektinen enkä ehtinyt monta kuvaa ottaa itse. Makkaraa jäi pakkaseen ja tein pastakastiketta myöhemmin uudestaan niin, että pääsin itsekin kuvaamaan sitä.
Raakamakkaroita saa Stockalta, hallista ja nykyisin pakattuna yhä useammista marketeista, jollei makkaraa halua tehdä alusta asti itse.
Tuo vihreä pasta-annoksen päällä on oliiviyrttiä, oletteko siihen törmänneet aiemmin? Itselleni oli uusi tuttavuus, tuoksuu ja maistuukin vihreille oliiveille.
Merguez-makkara
850 g lampaanlapaa
150 g silavaa
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl savupaprikajauhetta
1 rkl savupaprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 rkl kanelia
2 rkl harissaa tai chilitahnaa
1 tl fenkolin siemeniä jauhettuna
1 rkl jauhettua jeeraa eli juustokuminaa
1 nippu korianteria hienonnettuna
6 valkosipulinkynttä murskana
1½ rkl suolaa
1 rkl hunajaa
possun- tai lampaansuolia
Kuutioi liha ja rasva noin 3 cm kuutioiksi , sitten sekoita kaikki mausteet yhteen ja sekoita lihan ja rasvan joukkoon. Laita liha ja rasva kannella peitetyssä astiassa jääkaappiin yön yli, jotta maut sekoittuvat.
Liota sian suolia runsaassa lämpimässä vedessä puoli tuntia ennen täyttämistä.
Jauha liha ja rasva karkeaksi lihamyllyssä. Täytä suolet n. 15 cm makkaroiksi.
Paista makkaroita pannulla tai 180 C uunissa 15-20 min, jolle käytä niitä alla olevaan pastaan.
Tomaattikastikkeen tein nyt niin trendikkäistä Muttin tomaateista, tosin kuulin Henri Alenin twiitistä vasta makkaratalkoissa olleelta ystävältämme ja olin jo ostanut säilykepurkit ennen kuvauksia.
I made Merquez sausage for the magazine photo shoot we had in our kitchen in January. The day was very busy, so I didn't have much tme to take photos myself. I made the pasta again later on using frozen sausages we had left from the photo shoot.
Tomaattikastikkeen tein nyt niin trendikkäistä Muttin tomaateista, tosin kuulin Henri Alenin twiitistä vasta makkaratalkoissa olleelta ystävältämme ja olin jo ostanut säilykepurkit ennen kuvauksia.
Makkarapasta
1
rkl oliiviöljyä
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
400–500
g raakamakkaraa
1
rkl tomaattipyrettä
tilkka
vettä
1
tlk (400 g) säilyketomaatteja
ripaus
suolaa ja mustapippuria
ripaus
chiliä
1
tl oreganoa
1
tl basilikaa
ripaus
sokeria
1
nippu tuoretta basilikaa
Kuullota
kattilassa öljyssä pieneksi pilkottu sipuli ja valkosipuli. Pursota
kypsentämätöntä raakamakkaraa lihapullan kokoisina palloina kattilaan ja
ruskista.
Lisää
tomaattipyre ja tilkka vettä. Sekoita joukkoon purkillinen tomaatteja ja maun
mukaan suolaa, pippuria ja chiliä.
Anna
kiehua miedolla lämmöllä. Lisää oregano, basilika ja sokeri.
Tarjoa
keitetyn tagliatellen ja tuoreen basilikan kera.
I made Merquez sausage for the magazine photo shoot we had in our kitchen in January. The day was very busy, so I didn't have much tme to take photos myself. I made the pasta again later on using frozen sausages we had left from the photo shoot.
Merguez sausages
850 grams lamb shoulder
150 g of lard or bacon
1 tbsp sweet paprika
1 tbsp smoked paprika
850 grams lamb shoulder
150 g of lard or bacon
1 tbsp sweet paprika
1 tbsp smoked paprika
1 teaspoon freshly ground black pepper
1 tablespoon cinnamon
2 tbsp harissa or chili paste
1 teaspoon fennel seeds, minced
1 tablespoon ground cumin
1 bunch coriander, finely chopped
6 cloves of garlic, crushed
1½ tbsp salt
1 tbsp honey
Sausage pasta
1 tablespoon olive oil
1 shallot
2 cloves garlic
400-500 g of raw sausages
1 tablespoon of tomato paste
½ dl water
1 can (400 g) canned tomatoes
a pinch of salt and black pepper
a pinch of chilli
1 teaspoon of oregano
1 teaspoon of basil
a pinch of sugar
1 bunch of fresh basil
Sauté finely diced onion and garlicin oil in a saucepan. Form meatball size balls our of sausage meat mix and sauté.
Add tomato puree and water. Stir in the tomatoes and salt, pepper and chili.
Let boil on low heat. Add oregano, basil and sugar.
Serve with cooked tagliatelle and fresh basil.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.