8.3.2014

Säilötyillä sitruunoilla höystettyä härkäpapusalaattia / Broad bean salad with preserved lemons



 
Muistatko helpon säilöttyjen sitruunoiden reseptin, jonka jaoin kanssanne tammikuussa?

Jos tänään teet niitä, kiität minua neljän viikon päästä! Sen verran niiden tekeytyminen vie aikaa.

Olen käyttänyt säilöttyjä sitruunoita broilerin marinoimiseen, salaattikastikkeisiin, pannuperunoiden maustamiseen, tahinin kanssa kalan kastikkeessa... Ja nyt tekemäni satsi on loppu! Minunkin täytyy odottaa taas pari viikkoa, ennen kuin kaksi viikkoa purkittamani satsi alkaa olla valmista syötäväksi...
 


Pohjana tällä salaatilla oli viime kesänä tekemäni Jamie Oliverin härkäpapusalaatti. Olen etsinyt pakastettuja härkäpapuja tuloksetta monesta paikasta, kunnes Andalucianan vinkistä sain tietää, että niitä löytyy Hakaniemen metrotason Haulerilta. Siippa siis lähetettiin ostoksille, ostoslistaan hän kirjoitti Fafa beans, mutta ihan oikeat pavut sai ostettua. Englanniksi siis fava beans tai broad beans.


Härkäpapusalaatti


2-3 suurta kourallista kuorittuja härkäpapuja

1 pieni kourallinen pecorinoa, hienonnettuna tai karkeasti raastettuna

1 säilötty sitruunaviipale

1 tilkka kylmäpuristettua oliiviöljyä (tai öljyä säilöttyjen sitruunoiden purkista)

½ tuore chili

(merisuolaa)

Jos sinulla on tuoreita härkäpapuja, laita ne kiehuvaan, reilusti suolattuun veteen minuutiksi, kiehautuksen jälkeen kaada vesi pois ja anna jäähtyä. Kun pavut ovat jäähtyneet, voit pullauttaa pavut ulos kuoristaan. Pakastepavut voit pullauttaa kuoristaan kun ne ovat sulaneet.

Murskaa n. kolmannes härkäpavuista karkeasti - voit tehdä tämän monitoimikoneessa, hienontaa pavut veitsellä tai murskata morttelissa. 
Sekoita murskatut pavut pecorinon, hienonnetun säilötyn sitruunan, öljyn ja hienonnetun chilin kanssa. Sekoita kokonaisten papujen kanssa.


Tarkista maku, lisää ripaus merisuolaa tarvittaessa.

Nauti esim. kalan tai broilerin lisukkeena.


Do you recall the simple recipe for preserved lemons which I shared with you in January? If you make them today, you'll thank me in four weeks time! It takes abt four weeks for lemons to get ready.

I have used preserved lemons for chicken marinating, salads, potato seasoning, with tahini for fish... And now the batch I made is running out and I have to wait for few weeks until the next batch is ready for use!
The basis for this salad was the Jamie Oliver's borad bean salad I made last summer. I've been looking frozen broad beans in many places without success, until a fellow bloger pointed me to right direction.


Broad bean salad with preserved lemons
 


 
2-3 large handfuls shelled broad beans

1 small hadful of pecorino cheese1 preserved lemon slice1 splash of extra virgin olive oil (or oil from the jar of preserved lemons)½ fresh chili( sea salt )

If you have a fresh broad beans, put them in boiling, well salted water for one minute, then pour the water off and let it cool.  When the beans have cooled , you can easily get beans out of their shells .
Frozen beans can be shelled when they are thawed.Crush roughly a third of the broad beans - you can do this in a food processor, mince them with a knife or crushed in a mortar .Mix the crushed beans with pecorino, finely chopped preserved lemon, oil and chopped chili. Mix in the whole beans with .Check the taste, add a pinch of sea salt if necessary
 

2 kommenttia :

  1. Ihana salaatti ja säilötyt sitruunat näyttävät jo niin hyviltä...aaahhh
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säilötyt sitruunat ovat olleet meillä ruokapöydän hitti tänä talvena, niitä olen laittanut joka toiseen ruokaan...

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.