9.3.2014

Toffeekaramellibrownie / Caramel brownie

 
 

 Haluatko maistaa jotain tahmean makeaa ja täyteläistä? Toffeekaramellibrownie on juuri sellaista.  Siippa olisi halunnut tämän kanssa vielä jäätelöä, mutta minun yleensä kyltymättömän makeannälkäni riitti tainnuttamaani viipale sisältä pehmeää browniekakkua.
 
 
Toffeekaramellibrownie
 
2 ½ dl huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1,2 dl vehnäjauhoja
1,2 dl kaakaojauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
100 g suklaata karkeaksi rouhittuna
1 ½ dl toffeetäytteisiä suklaakaramelleja.

Kuumenna uuni 180 C asteeseen. Vuoraa 20 cm uunivuoka leivinpaperilla.

Vatkaa voi, sokeri ja vanilja kulhossa.. Lisää munat yksi kerrallaan, sekoita hyvin välillä. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe ja suola. Vähitellen lisää kuivat ainekset voiseokseen. Sekoita ruokasooda joukkoon.

Kaavi paksusta taikinasta puolet vuoan pohjalle ja levitä tasaisesti. Ripottele suklaatoffeekaramellit (mieluiten sellaiset, joissa on juokseva sisus) ja suklaapalaset taikinan päälle, levitä ylimmäksi kerrokseksi loput taikinasta.
Paista n. 30 min. Brownie saa olla keskeltä pehmeä.

Leivonnaisesta riittää n. 9-12 hengelle. Tämä on niin tuhtia tavaraa, että pieni viipale riittää.
 
 
Do you want to taste someting sticky, sweet and very rich? This is it!
 
Caramel brownie

1,2 dl  dl butter, room temperature
2½ dl granulated sugar
1 tsp vanilla extract
2 eggs
1/2 cup all purpose flour
1/2 cup cocoa powder
1/4 tsp baking soda
1/4 tsp salt
100 g chocolate chips
1½ dl chocolate caramels (Rolo or similar)
 
Preheat oven to 350 degrees F.  Line a 9x9 baking dish with parchment paper.
 
Beat together the butter, sugar, and vanilla in a stand mixer bowl. Add the eggs one at a time, mixing well between each addition. Stir together the flour, cocoa powder, and salt. Gradually add the dry ingredients to the butter mixture. Mix in the baking soda.
 
Once the batter forms (it will be thick), scrape half of it into the prepared dish and spread evenly.
Mix in the chocolate chunks with a wooden spoon or spatula, then spread the remainig batter on top.
 
Bake for 25 minutes, until brownies begin to pull away from the side of the pan.
 
Serves 9-12, it's very rich.


2 kommenttia :

  1. Viikonloppuna tein pekaanipähkinäbrownieta Glorian ruoka & viini -lehden ohjeella. Oli oikein hyvää vanilja- ja suklaajäätelön kanssa :). Brownie on yks lempparijälkkäreistäni ja tämäkin ohje vaikuttaa ihan mun jutulta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli kyllä hyvää! Ei ihmekään kun muutenkin herkullista brownieta vahvisti vielä suklaalla ja toffeella...

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.