Uusimmassa Bon Appetit-lehdessä oli pinaatti-taatelisalaatin ohje, joka kuulosti herkulliselta. Tässä salaatissa yhdistyvät taatelin makeus, pinaatin raikkaus, limen kirpeys ja paistetun sipulin suolaisuus loistavasti. Vähän vaihtelua tavanomaiseen balsamietikka-öljytilkka-Dijon-sinappikastikkeeseeni.
Tästä taisi tulla ihan suosikkisalaattejamme kertaheitolla. Tosin taatelit ovat niin makeita, ettei tätä voi aivan päivittäin syödä.
Pinaatti-taatelisalaatti
2 taatelia, ilman kiviä, + 2 dl hienonnettuja taateleita
1 tl hienoksi raastettu limen kuori
½ dl limen mehua
1½ dl kasviöljyä, jaettuna
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
4 isoa salottisipulia ohuina viipaleina
1 laatikollinen tai nippu pinaattia huuhdeltuna
Hienonna blenderissä tai sauvasekoittimella limetin kuori ja mehu ja vajaa desi öljyä tasaiseksi; mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna loppu öljy keskikokoisessa kattilassa keskilämmöllä ja paista salottisipulit, sekoittaen usein, kunnes ne ovat kullanruskeita, n. 5-7 minuuttia; valuta talouspaperin päällä ja mausta suolalla.
Sekoita kastike pinaatin ja hienonnettujen taateleiden joukkoon, ripottele paistetut sipulit salaatin päälle.
2 taatelia, ilman kiviä, + 2 dl hienonnettuja taateleita
1 tl hienoksi raastettu limen kuori
½ dl limen mehua
1½ dl kasviöljyä, jaettuna
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
4 isoa salottisipulia ohuina viipaleina
1 laatikollinen tai nippu pinaattia huuhdeltuna
Hienonna blenderissä tai sauvasekoittimella limetin kuori ja mehu ja vajaa desi öljyä tasaiseksi; mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna loppu öljy keskikokoisessa kattilassa keskilämmöllä ja paista salottisipulit, sekoittaen usein, kunnes ne ovat kullanruskeita, n. 5-7 minuuttia; valuta talouspaperin päällä ja mausta suolalla.
Sekoita kastike pinaatin ja hienonnettujen taateleiden joukkoon, ripottele paistetut sipulit salaatin päälle.
There was a great spinach-date
salad receip in the June Bon Appetit magazine. We fell in love with this sweet
and fresh salad.
Spinach Salad with Dates
2 dates, pitted, plus ¾ cup chopped dates
1 teaspoon finely grated lime zest
¼ cup lime juice
⅔ cup vegetable oil, divided
Kosher salt and freshly ground black pepper
4 large shallots, thinly sliced
1 bunch flat-leaf spinach, trimmed
Blend whole dates, lime zest, lime juice, and ⅓ cup oil in a blender until smooth; season with salt and pepper.
Heat remaining ⅓ cup oil in a medium saucepan over medium-high heat and cook shallots, stirring often, until golden brown and crisp, 5–7 minutes; drain on paper towels and season with salt.
Toss spinach and chopped dates with dressing. Top with fried shallots.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.