30.6.2014

Mehevä pinaatti-taatelisalaatti / Juicy spinach salad with dates

 
 

 
Uusimmassa Bon Appetit-lehdessä oli pinaatti-taatelisalaatin ohje, joka kuulosti herkulliselta. Tässä salaatissa yhdistyvät taatelin makeus, pinaatin raikkaus, limen kirpeys ja paistetun sipulin suolaisuus loistavasti. Vähän vaihtelua tavanomaiseen balsamietikka-öljytilkka-Dijon-sinappikastikkeeseeni.
 
Tästä taisi tulla ihan suosikkisalaattejamme kertaheitolla. Tosin taatelit ovat niin makeita, ettei tätä voi aivan päivittäin syödä.
 
 
Pinaatti-taatelisalaatti

2 taatelia, ilman kiviä+ 2 dl hienonnettuja taateleita


1 tl hienoksi raastettu limen kuori


½ dl limen mehua


1½ dl kasviöljyä, jaettuna


suolaa ja vastajauhettua mustapippuria


4 isoa salottisipulia ohuina viipaleina


1 laatikollinen tai nippu pinaattia huuhdeltuna


   



Hienonna blenderissä tai sauvasekoittimella limetin kuori ja mehu ja vajaa desi öljyä tasaiseksi; mausta suolalla ja pippurilla.



Kuumenna loppu öljy keskikokoisessa kattilassa keskilämmöllä ja paista salottisipulit, sekoittaen usein, kunnes ne ovat kullanruskeita, n. 5-7 minuuttia; valuta talouspaperin päällä ja mausta suolalla.



Sekoita kastike pinaatin ja hienonnettujen taateleiden joukkoon, ripottele paistetut sipulit salaatin päälle.
 

 

There was a great spinach-date salad receip in the June Bon Appetit magazine. We fell in love with this sweet and fresh salad.

 
 
Spinach Salad with Dates 
 
 


2 dates, pitted, plus ¾ cup chopped dates

1 teaspoon finely grated lime zest      
 
¼ cup lime juice      
 
cup vegetable oil, divided      
 
Kosher salt and freshly ground black pepper      
  
4 large shallots, thinly sliced
 
1 bunch flat-leaf spinach, trimmed 
 
     
 
Blend whole dates, lime zest, lime juice, and ⅓ cup oil in a blender until smooth; season with salt and pepper.
 
Heat remaining ⅓ cup oil in a medium saucepan over medium-high heat and cook shallots, stirring often, until golden brown and crisp, 5–7 minutes; drain on paper towels and season with salt.
 
Toss spinach and chopped dates with dressing. Top with fried shallots. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.