11.6.2014

Mehukkaat broilerin nuijat siiderissä / Juicy chicken drums in cider

 
 
 

 
 
Sain blogin kautta testattavaksi Suomen myydyimmän premium-siiderin, Crowmoorin englantilaistyyppisen hiilihapottoman maalaissiiderin kahden litran hanapakkauksessa.
 
Crowmoor Country Cider Still 4,5 % on englantilaisen maalaissiiderin tyyppinen hiilihapoton, kuiva omenasiideri.

Siideriä päätyi paitsi lasiin, myös pataan. Hetken pohdiskeltuani päätin tehdä siiderissä haudutettuja broilerin koipinuijia
murskaperunoiden kera. Kesän kunniaksi murskaperunat tehtiin tällä kertaa uusista perunoista.

Vanha totuus sanoo "Ken keitetyn paistaa, se makian maistaa". Perunat paistettiinkin uunissa keittämisen jälkeen, mutta sananlasku toimii myös toisin päin. Ruskistetut koipinuijat kun "keitettiin" eli haudutettiin siiderikylvyssä. Ja "makiaa" tuli!
 
 
Siiderissä haudutetut broilerin koipinuijat
 
8 koipinuijaa
tilkka öljyä
suolaa, pippuria
 
iso punasipuli
kourallinen Kalamata-oliiveja
tuoreita yrttejä (esim persiljaa ja timjamia)
 
Crowmoor Country Cider Still-siideriä
 
Ruskista broilerinnuijat padassa öljytilkassa, mausta suolalla ja pippurilla. Kuullota renkaiksi viipaloitu sipuli.

Kaada pataan niin paljon siideriä, että koipinuijat peittyvät, lisää oliivit ja yrtit. Hauduta tunti 180 C uunissa.

 
 
 
I got to test Finland 's top-selling premium cider, non-carbonated , dry apple English Still Crowmoor Country Cider in two-liter bib.


Besides into the glass I also poured it into the pot  After a short ponder I decided to drown chicken drum sticks in the cider and serve them with crushed potatoes. In honor of summer crushed potatoes were made of new potatoes .
 

Cider braised chicken drum sticks

8 drumsticks

splash of oil

salt and pepper

a large red onion


a handful of Kalamata olives


fresh herbs (eg parsley and thyme)

Crowmoor Country Cider Still cider

Brown the chicken legs in a drop of oil in a pot, season with salt and pepper. Sauté the sliced ​​onions.


Pour cider over the chicken drums and onion until they are coverd with cider. Add olives and herbs. Braise in 180 C oven for one hour.

 
 
 
 

2 kommenttia :

  1. Oi, tää kuulostaa niin hyvältä että testiin meni heti viikonloppuna, Kiitos!
    -päivi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ennenkin haudutellut siiderissä broileria ja myös possua, lopputulos on mehukas. Haudutusnesteen voi halutessaan vielä suurustaa kastikkeeksi.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.