15.6.2014

Minttu-pistaasipesto / Mint pistachio pesto




Äiti toi pihalleen villiintynyt minttua ison puntin. Koska meillä kasvaa parvekelaatikoissakin kolmea eri minttulajiketta, joista napsin salaatteihin ja muihin ruokiin, päätin pyöräyttää tästä minttupuntista pestoa.
 
Sekoitin ruokalusikallisen minttupestoa turkkilaiseen jugurttiin, jota söimme lehteilevien leipien kanssa. Seuraavaksi tätä syödään lammasjauhelihapihvien kanssa.
 
 
Minttu-pistaasipesto

2 ruukkua (vahvaa) minttua
1/2 dl oliiviöljyä
pieni kourallinen paahdettuja, suolattuja pistaaseja
1/2 dl parmesaania
2 valkosipulinkynttä
pippuria
 
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Lisää öljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa.
 
 
 
I got a big bunch of fresh mint forom my mother and made pesto of it. We ate it as a small snack, mixed in Turkish yoghurt and served with flaky bread.
 
 
Homemade mint pistachio pesto


2 bunches of mint leaves

1/2 dl olive oil

1/2 dl shredded parmigiano reggiano

small handful of roasted, salted pistachio nuts

2 garlic cloves

pepper


Mix all in a mixer. If needed add olive oil for more running texture.

2 kommenttia :

  1. Kuulostaa ihanalta - täytyykin kokeilla tätä. Minttu on siitä ihana yrtti, että se kasvaa ja leviää niin vauhdilla, että sitä voi huoletta ja säästelemättä käyttää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttu on ihan lemppareitani. Sitä kasvaa monta eri lajiketta parvekelaatikoissa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.