Vappu Pimiän uuden reseptikirjan julkkareissa tarjoiltiin mustikka-kardemummakakkua, jonka viehättävällä tavalla vanhanaikainen maku jäi mieleeni. Pakkohan sitä oli kokeilla itsekin. Olen moneen kertaan sanonut, etten ole mikään kakkutaituri mutta tämä kakku oli kuitenkin helppo valmistaa. Ulkonäkökin on tarkoituksella ivalla tavalla rustiikkinen ja kotitekoinen.
Aiemmin olen kokannut samasta reseptikirjasta herkullisia perunaohukaisia.
Mustikka-kardemummakakku
200 g mustikoita
voita ja korppujauhoja vuoan leivitykseen
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon vaniljauute tai sokeri ja sekoita. Sekoita jauhot, kardemumma ja leivinjauhe keskenään ja sekoita varoen taikinaan, älä enää vatkaa. Lisää ranskankerma ja mustikat.
Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista uunin keskiosassa 180-asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku tarjottimelle ja anna jäähtyä.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään sileäksi tahnaksi. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle. Koristele mustikoilla.
Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista uunin keskiosassa 180-asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku tarjottimelle ja anna jäähtyä.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään sileäksi tahnaksi. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle. Koristele mustikoilla.
Finnish TV celebrity and avid home chef Vappu Pimiä published her second cookfbook this fall. At the releasing party we ate blueberry cardamom cake, which I just had to remake at home. I am not expert in cake baking, but this cake, however, was easy to do. Recipe for the delicious potato pancakes I made few weeks ago is from the same cookbook
Blueberry cardamom cake
Blueberry cardamom cake
200 g of blueberries
175 g of butter
2 dl sugar
4 dl flour
1 teaspoon baking powder
2 teaspoons ground cardamom
2 teaspoons vanilla extract or vanilla sugar
4 eggs
75 g sour cream
butter and bread crumbs dish breading
Frosting
200 g cream cheese
75 g sour cream
2 dl powdered sugar
2 dl blueberries for decoration
Whisk butter and sugar until stiff. Add the eggs one at a time. Add the vanilla extract and sugar and stir. Mix the flour, cardamom, and baking powder and stir into the mixture without whisking. Add sour cream and blueberries.
Pour batter into pan and bake in oven at 180 degrees for about 50 minutes. Leave to cool.
Mix the ingredients for the glaze and form a smooth paste. Spread the glaze over the completely cooled cake. Decorate with blueberries.
Pour batter into pan and bake in oven at 180 degrees for about 50 minutes. Leave to cool.
Mix the ingredients for the glaze and form a smooth paste. Spread the glaze over the completely cooled cake. Decorate with blueberries.
Jäin vain tuijottamaan kuvia. Niin kauniita, niin upeat astiat. <3
VastaaPoistaKiitos Kati. Ihana kakkutarjotin maksoi vanhojen tavaroiden kaupassa Nummella 5€ ja lautasia olen hankkinut 0,50 eurolla.
PoistaOnpa ihanan näköinen kakku. Näyttää tosi kuohkealta ja sopisi hyvin ihan viikonloppuherkuksi.
VastaaPoistaKivaa viikonloppua Lumo.
Kakusta tulikin tosi kuohkea. Mukavaa viikonloppua.
PoistaVaikuttaa riittävän helpolta - ja herkulliselta vähemmän leipomista harrastaneenkin kokeiltavaksi. Siis kokeilujonoon!
VastaaPoistaVaikka rakastankin ruoanlaittoa, kakut eivät ole bravuurini. Tästä tuli kyllä onnistunut ja pääsee varmaan vakkarilistalleni.
PoistaMustikka ja kardemumma ovat ihanat yhdessä, todella hyvä pari.
VastaaPoistaEn ollut ennen tajunnutkaan kuinka hyvin ne sopivat yhteen.
PoistaOoh syvä harras huokaus, herkkunälkä ja kotona ei niin mitään. Lumo tämä sun blogi aiheuttaa aina totaalista herkkuhuimausta. <3 <3 Ihanaa viikonloppua <3
VastaaPoistaTein kakusta puolet pienemmän kuin reseptissä ettei täälläkin olisi tullut ihan täydellistä herkkuhuimausta, ihanaa oli kyllä.
PoistaTiedätkö, olen siirtänyt ja siirtänyt tämän kakun tekoa ja nyt se pitänee tehdä, näyttää hyvälle.
VastaaPoistaXX
Kannattaa tehdä. Herkullinen ja helppo kakku!
PoistaKiitos kakkuvinkistä! Juur meinaan mietin mitä leipoisin joulupäivän kahvitteluun ja tämä kakku vaikuttaa oivalta valinnalta (mustikoita on pakkanen pullollaan...)
VastaaPoistaKakun voi tehdä vaikka aatonaattona kuorrutusta vaille valmiiksi. Mustikat pitävät sen mehevänä ja maku on miltei parempi kui nheti leivontapäivänä.
PoistaHerkullisen näköistä!
VastaaPoista