15.5.2016

Salmiakkisipsikakku | Salty liqorice chip cake









Olin kuullut huhuja Suomen ainoan sipsitehtaan Real Snacksin innovatiisesta uutuudesta, Chipventures-Salty Licorice-perunalastuista* ja kun niitä tuotiin kulhollinen eteeni, maistelinkin suurella mielenkiinnolla. Syön perunalastuja mieluiten maustamattomana, kaikista maustetuista perunalastuista en niinkään välitä. Maultaan ihan uudenlainen salmiakkinen Salty Licorice poikkeaa kuitenkin maultaan selkeästi perinteisemmistä perunalastujen mausteista. Kun maistoin jännittävän makuisia sipsejä, mielikuvitukseni alkoi laukkaamaan kun mietin millaiseen reseptiin niitä voisi käyttää. Kakku tuli heti mieleeni. Sinänsä erikoista, kun en ole varsinainen leipuri. Leipominen on kemiaa, mystiikkaa ja magiaa, kuten eräs ystäväni on todennut.


Kun minulle ehdotettiin Real Snacksilta reseptiikkayhteistyötä, päätin kuitenkin "rohkeasti" toteuttaa suolaisen ja makean yhdistävän kakun. Tuorejuustokakut ovat suosikkikakkujani, joten lähdin kokeilemaan sellaisen tekemistä. V
älillä on hyvä hypätä vähän pois omalta mukavuusalueeltaan, edes ilman uunia tehtävän kakun verran! Kakun ideana on käyttää koristelun lisäksi myös pohjassa Salty Licorice-perunalastuja.

Siirryhän syrjään popcorn-kakku, kaupunkiin on saapunut jotain jännittävämpää!



Keksipohja

250 g Digestive-keksejä
75 g Chipventures Salty licorice-perunalastuja
100 g voita sulatettuna


Juustokakku

450 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevytversioita)
100 g tomusokeria
150 g valmista karamellikastiketta
½ tl merisuolahiutaleita
3 dl kuohukermaa


Koristeluun

Chipventures Salty licorice-perunalastuja


Murskaa keksit ja perunalastut monitoimikoneessa ja sekoita voisula joukkoon. Levitä seos 20 cm irtopohjavuoan ja painele seos voimakkaasti vuoan pohjaan. Laita jääkaappiin jähmettymään tunniksi.



Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Lisää sitten karamellikastike ja vatkaa  keskinopeudella pari minuuttia kunnes seos on tasaisen sileää.



Lisää seokseen kuohukerma ja suolahiutaleet, vatkaa edelleen keskinopeudella pari minuuttia, kunnes seos on hyvin paksua ja moussemaista. Vatkaa kunnes seos on niin paksua että kulhon voi kääntää ylösalaisin. Levitä keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Irrota juustokakku varovasti vuoasta. Koristele  Salty licorice-perunalastuilla.




*yhteistyö Chipventures - Real Snacks




I normally am not very keen of flavored potato chips, rather eat plain ones. I got to taste Finnish Real Snacks Salty licorice flavor, which clearly differs from more traditional flavored potato chips. My imagination immediately began to soar when I thought of what kind of recipe they could be used in. A cake came immediately to my mind which is a bit amusing, as I'm not normally an avid baker.


When Real Snacks suggested recipe collaboration I decided not to hesitate but make a sweet and salty cake. Cream cheese cakes are my favorite ones, so I decided to develop my idea into cream cheese cake. Sometimes it is good to jump out of my comfort zones. The idea of this cake idea is to use the Salty licorice potato chips not only for decoration, but also in the biscuit base.

Move over popcorn cake, salty liqorice chip cake is the new talk of the town!


Biscuit base

250g Digestive biscuits
75g Salty licorice potato chips
100 g butter, melted


Cheesecake filling

450g full fat cream cheese
100g icing sugar
150g caramel sauce
½ tsp sea salt flakes
300 ml double cream



Crush the biscuits and the potato chips in a food processor and mix with melted butter. Spread on the bottom of an 20 cm deep springform cake tin and press down firmly. Leave to set in the fridge for an hour.


Using an electric mixer, whisk together cream cheese,  and icing sugar until smooth. Then add the caramel sauce and whisk again at medium speed couple of minutes until smooth and lump free.


Mix in the double cream & salt flakes and continue to whisk at medium speed for a couple of minutes until very thick and mousse like  Whisk until mixture will hold itself completely and you can turn the bowl upside down. Spread over the biscuit base and leave to set in the fridge overnight.


Remove the cheesecake from the tin carefully and decorate with Salty licorice potato chips.





*In collaboration with Real Snacks

13 kommenttia :

  1. Salmiakki on suurta herkkuani ja täytyy kyllä sanoa, että hyvältä näyttää tämä herkku <3
    Ihanaa sunnuntaita Lumo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipseissä maistuu mukavasti salmiakki, tästä tuli meilläkin hitti!

      Poista
  2. Tätä on pakko tehdä miehelle vaikka isänpäivänä. Se tykkää laittaa sipsejä mm. jätskiin. Kiitos reseptistä ja ideasta! :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa hyvältä! Suolaisen ja makean liitto on aina toimiva liitto ☺

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa hyvältä! Suolaisen ja makean liitto on aina toimiva liitto ☺

    VastaaPoista
  5. Rakastan suolaisen ja makean yhdistelmää, aivan ihana kakku! Muuten olipa positiivinen yllätys kun sain messuilla maistaa noita sipsejä! Ennustaisin niille sukseeta myös maailmalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka sipseissä maistuu selvästi salmiakki, maku ei kuitenkaan ole niin ärhäkkä että salmiakkiin tottumattomat kavahtaisivat.

      Poista
  6. Oo mitä olet kehitellyt! Nuo sipsit ovat ovelalla tavalla hyviä ja kakku varmasti pala taivasta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku ei ollut ihan kevyimmästä päästä, mutta meni nopeasti parempiin suihin!

      Poista
  7. Suolaisen ja makean liitto on suloinen!

    VastaaPoista
  8. Sipsit ja jätski, sitä täytyykin kokeilla!

    VastaaPoista
  9. No nyt on kyllä upeasti samassa kombossa suolainen ja makea. :P

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.