30.3.2018

Kanankoivet ja säilötty sitruuna

Muistatteko säilötyt sitruunat, joita olen tehnyt joka talvi?

Nyt on aika avata purkki. Ensimmäiseksi tein sitruunalla maustettuja kanankoipia ja paprika-sipuli-sitruunapaistosta. Helppoa ja niin maukasta!

Säilötyllä sitruunalla maustettu kana sopii vaikka pääsiäisen tarjoiluihin.

kanaresepti

säilötty sitruuna, kanankoivet

Kanankoivet, säilötty sitruuna, sitruunan säilöminen


Kanankopien kanssa maistuu kasvispaistoksen lisäksi raikas salaatti.

Kanaresepti, säilötty sitruuna
 Kanankoivet on helppo valmistaa; hienonna säilöttyä sitruunaa, irrottele nahat varovasti koipilihasta ja tunge hienonnettua sitruunaa ja rosmariinia nahan alle. Nahka hierotaan kevyesti suolalla ja pippurilla. Koivet paistuvat 200 C uunissa tunnin ajan.



säilötty sitruuna, kasvispaistos
Koipien paistuessa pilkoin paprikaa ja punasipulia sekä lisää säilöttyä sitruunaa. Sekoitin sipulit, paprikat ja sitruunan keskenään ja laitoin uuniin paistumaan 20 minuutiksi.


Helpot säilötyt sitruunat, lähi-idän ruoka
Säilöttyjä sitruunoita voi käyttää kuorineen myös hienonnettuna kastikkeissa, salaatinkastikkeissa, maustevoissamarokkolaisessa lammaspadassa, yrttien kanssa hienonnettuna kanan tai lihan maustamiseen jne.

Oletko kokeillut säilöttyjen sitruunoiden tekemistä kotona?


Aurinkoisen keltaista pääsiäistä!

10 kommenttia :

  1. Aah miten hyvältä näyttää ja sitruuna vaan on parasta. <3 Tämä ohje sopii hyvin meidän tähän uuteen ja jälleen kerran virittämään kevennettyyn linjaan eli vähennetään valkoisia jauhoja ja ehkei sitä Fazun sinistä ihan joka päivä levyllistä tartte syödä.

    Ihanat kuvat<3 Sydämellistä pääsiäistä Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruuna on niin ihanaa, lisäilen sitä vähän joka tuojaan, jos se vain makuihin sopii. Suloista pääsiäistä!

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta ja ihanan keväiseltä myös!
    Hyvää pääsiäisaikaa :)

    VastaaPoista
  3. En ole itse näitä tehnyt. Olen varmaan aiemminkin sinulle kertonut, että anoppi käyttää näitä Marokossa, kun tekee kanaruokia. Sitruuna sopii täydellisesti kanan kanssa.
    Ihanaa pääsiäistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säilöttyjä sitruunoita käsittääkseni käytetäänkin aika laajalti Marokossakin, maistuu herkulliselta sikäläisten makujen kanssa.

      Poista
    2. Säilöttyjä sitruunoita käsittääkseni käytetään laajalti Marokossa, maistuu herkulliselta sikäläisten makujen kanssa

      Poista
  4. Varmasti herkullista! Hyvää pääsiäisen jatkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos en kiireessä keksi mitään muuta ruokaa, säilöttyä sitruunaa voi helposti laittaa kasvisten, kalan ja kanan kanssa.

      Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.