13.2.2019

Karpalo-valkosuklaamoussekakku

Karpalon maussa on jotain talvista, eikö? Karpalo-valkosuklaamoussekakku sopiikin hyvin talvisiin juhlahetkiin, vaikkapa ystävänpäivään.


Ostin viime vuonna halkaisijaltaan pienemmän,  korkean kakkuvuoan. Olen tainnut käyttää ainoastaan tätä vuokaa joka kakkuuun hankinnan jälkeen. Teen kakkuja tosin harvoin, aina täytyy olla joku juhlatilanne.

Tämän helpon karpalo-valkosuklaamoussekakun tein uudenvuoden juhliin, mutta odottelin tänne helmikuulle reseptinjulkaisun kanssa. Tammikuussa kakkureseptit eivät hauissa nouse kovin korkealle, mutta helmikuulla makea taitaa alkaa taas maistua.

Tästä kakusta riittää reilusti noin 10-12 hengelle. Vaikka moussekakku tuntuu ilmavalta, se on kuitenkin hyvin täyttävää, onhan tässä puolisentoista kiloa ravintoarvoltaan vähemmän keveitä aineksia...




Karpalo-valkosuklaamoussekakku

Pohja:

150 g Domino-keksejä
2 rkl maitoa

5 dl Flora Vispiä
2,5 dl Flora Kuohua
600 g appelsiini-tuorejuustoa
400 g valkosuklaata
150 g karpaloita

makeisia koristeluun


Tee ensi pohja. Murenna keksit sauvasekottimen kulhoon. Sekoita joukkoon maito. Aja sauvasekottimella hienoksi.

Taputtele keksimurut tasaiseksi, tiiviiksi kerrokseksi n.16 cm korkealaitaisen irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi, jotta pohja kovettuu hieman.

Soseuta karpalot sauvasekottimella.

Vatkaa Flora Vispi ja Kuohu samassa kulhossa paksuksi vaahdoksi, vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto. Pilko valkosuklaa mikron kestävään kippoon. Sulata suklaa mikrossa varovasti välillä sekoitellen, valkosuklaa palaa helposti. Anna jäähtyä (mutta ei jähmettyä), suklaa ei saa olla kuumaa, kun alat sekoittamaan sitä kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita suklaa kerma-tuorejuustoseokseen, lisää karpalosose, sekoita.

Lusikoi suklaamousse kakkupohjan päälle, tasoita.

Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kakun hyydyttyä, poista irtopohjavuoan reunaosa. Vedä kakun reuna siistiksi sileäreunaisella veitsellä jos se on epätasainen.

Koristele kakku makeisin.



4 kommenttia :

  1. Apuva miten ihana kakku, just silleen sopivasti makea <3
    Ihanaa iltaa sinulle herkkukuningatar <3

    VastaaPoista
  2. Onpa ihana rakkauden kakku <3 Dominopohja niin hyvää....

    VastaaPoista
  3. Omomnom...nyt on todella herkullinen kakku!
    Hyvää ystävänpäivää ♥

    VastaaPoista
  4. Huikean kaunis ja ehkei ihan niistä haastavimmista toteuttaa. <3 Ihanaa viikkistä Tuuli <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.