Lohipiccataa olen tehnyt arki-iltaisin, ruoan saa parissakymmenessä minuutissa pannulta pöytään, mutta annos sopii hyvin myös viikonloppuvieraillekin tarjottavaksi.
Sadonkorjuujuhliin tekemäni karamellisoitu fenkoli-jugurttikastike sopii hyvin myös lohen kanssa, lisäksi voit tarjota korianterinsiemenillä, suolalla ja pippurilla maustettua pannulla paahdettua tuoretta maissia joka valmistuu muutamassa minuutissa.
Lohipiccata
700 g nahatonta lohifilettä
mustapippuria, maun mukaan
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl kuivaa valkoviiniä (tai kanalientä alla olevan määrän
lisäksi)
2,5 dl vähäsuolaista kanalientä
1 tl maizenaa
3 rkl tuoretta sitruunamehua
4 ruokalusikallista valutettuja, huuhdeltuja kapriksia
Tarjoiluun
(2-4 rkl karkeasti hienonnettua persiljaa)
Sitruuna- tai limeviipaleita
Mausta lohifileiden molemmat puolet tasaisesti pippurilla (ja halutessasi suolalla). Levitä 0,5 dl jauhoja lautaselle; pyöräytä lohipalat jauhoissa,
kunnes ne ovat tasaisesti jauhon peitossa. Ravistele kevyesti ylimääräinen jauho pois.
Sulata 1 rkl voita suuressa paistinpannussa keskilämmöllä.
Lisää 1 rkl öljyä ja sekoita voin kanssa
Paista lohta 4 minuutin ajan molemmilta puolilta. Siirrä
lohi lämpimälle lautaselle ja peitä foliolla.
Sulata jäljellä oleva 1 rkl voita pannulla (älä pese pannua
lohen paiston jälkeen, kastike saa makua pannulta). Hauduta valkosipulia minuutin
verran. Lisää viini; kiehauta. Anna hautua, kunnes neste on melkein haihtunut, sekoittaen
välillä.
Lisää 2 dl lientä pannulle yhdessä sitruunamehun kanssa;
anna kiehua ja keitä vielä 3 minuuttia.
Vatkaa maizena jäljellä olevaan 0,5 dl liemeen. Kaada seos
kattilaan liemen joukkoon. Keitä minuutin ajan tai kunnes kastike on hieman
paksuuntunut. Nosta levyltä.
Sekoita huuhdellut, valutetut kaprikset kastikkeeseen. Nosta
lohifileet takaisin pannuun ja valele kala kastikkeella.
Ripottele (hienonnettu persilja ja) pippuria maun mukaan.
Tarjoile heti paahdetun maissin, riisin, pastan tai vihannesten kanssa.
Voisikohan tuohon lohen tilalle laittaa vaikka broilerin filepihvin?
VastaaPoistaHerkullisen näköistä ruokaa ja totta tosiaan, sitruuna sopii kalan kanssa hyvin!
Kivaa viikonloppua sinulle Tuuli <3
Kyllä voi vaihtaa hyvin broileriin, täytyy itsekin kokeilla! Kivaa viikonloppua Outi.
PoistaOn kyllä taivaallisen hyvännäköinen annos, kaprishimo oikein iskee!
VastaaPoistaHerkullisen näköinen annos....omnomnom! Kalaa en olekaan syönyt viikolla kertaakaan.
VastaaPoistaOlisi ihan miehen lemppariruokaa. Kaprikset toimii kalan kanssa täydellisesti.
VastaaPoistaKivaa uutta viikkoa Tuuli. <3