PR-tapahtuma/Juomavinkin ja 40+ blogien kutsumana
Kesälomien jälkeen on kiva jälleen nähdä ystäviä ja vaihtaa kuulumisia. Lauantaina joukko bloggaajia aveceineen kokoontui Juomavinkin upealle kattoterassille elokuun auringon alle.
Beachhouse Kitchenin Heli ja minä ideoimme juhlajärjestelyitä, jokainen toi nyyttikestituomisena jonkin ruoka-annoksen. Reseptit tekemiini Välimeren kanavartaisiin ja karamellisoituun fenkoli-jugurttikastikkeeseen postauksen lopussa.
Mikä onni meillä olikaan säiden kanssa! Elokuinen aurinko helli juhlijoita paisteellaan koko iltapäivän. Kukka-asetelmien ja terassille istutetut ja kukat houkuttelivat pölyttäjiä paikalle.
Oma vakioavecini piti lähteä Keski-Suomeen kuukauden työkeikalle juhlia edeltävänä päivänä joten olin kutsunut mukaan hänen siskonsa eli kälyni Mariian. Siipan työmatka alkoikin vasta tänään, joten lopulta minulla oli kaksikin avecia.
Ja voi mitä herkkuja meillä olikaan! Tarjolla oli satokauden tuotteita omista puutarhoista ja parvekkeilta, alkupaloja, salaattia... Grillissä paistui vartaita, kasviksia sekä kalaa ja totta kai lopuksi oli myös jälkiruokia.
Aluksi tarjoillusta juustotarjottimesta vastasi Meriharakka-blogi, Heli oli tehnyt juustojen seuraksi omenahilloketta Heli oli tehnyt myös mehevää focacciaa.
Aromipajan Mikko tarjoili meille espanjalaista munakasta, punajuurimajoneesia, chorizomurua ja palsternakkasipsejä.
Sopusointuja-blogin Maarit oli tehnyt perunasalaattia ja romesco-kastiketta, Outi's Lifen annoksena oli nachosalaatti.
Casa Mimin Sari toi raikkaan runsasta salaattia.
Kesän mansikkasadot eivät vielä ole ohi. Villa Valkon salaatissa oli makoisia kotimaisia mansikoita pinjansiementen kanssa.
Mitä olisivatkaan grillijuhlat ilman burgereita? Maistelun maailman Mikael oli haudutellut hunajaolut-pulled porkia tuntikausia, lopputulos olikin mehevä.
Terassilta aukesivat upeat näkymät keskustan yli. Terasseilta näkee sellaisiakin yksityskohtia, joihin katse ei kadulta kiinnity.
Alkumaljan nostimme raikkaan tyylikkäällä Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brutilla. Sopusuhtainen, miellyttävän pehmeähappoinen kuohuviini olikin kaikkien mieleen.
Tyylikäs, keväällä Alkoon saapunut Jacob's Creek Le Petit Rosé nousi kotimaassaan lanseerauskesänsä aikana suosituimmaksi roseeviiniksi, ja on vihdoin saatavilla myös Suomessa. Vaikka Jacob's Creek Le Petit Rosé on australialainen rosé, se on saanut inspiraationsa Provencesta. Intensiivinen, mutta raikas viini saa makunsa jo sadonkorjuun varhaisesssa vaiheessa poimituista Pinot Noir, Grenache ja Mataro -rypäleistä. Näin rypäleet säilyttivät luontaisen hapokkuutensa ja raikkautensa. Hentoinen kuorikäyminen antaa viinille kauniin vaaleanpunaisen värin.
Roteva, viskitynnyrikypsytetty Jacob's Creek Double Barrel Shiraz on erittäin täyteläinen, keskitanniininen, marjainen, mausteinen, tamminen. Oikean rypäleen ja sitä parhaiten täydentävän viskitynnyriyhdistelmän löytäminen vaati vuosien työn, ennen kuin Jacob's Creekin viinintekijät löysivät tapainoisen kokonaisuuden. Eri viskien käyttämät tynnyrit toimivat eri tavoin eri rypäleiden kanssa, joten vei aikaa ymmärtää viskitynnyrikypsytyksen todellinen vaikutus viiniin. Jacob's Creek Double Barrel Shiraz sopii grilliruokien kanssa ja syksymmällä sitä kannattaa kokeilla myös riistan seurana.
Siippa siis grillaili juhlissa kotona grilliä vaille valmiiksi kasaamiani Välimeren kanavartaita. Olin marinoinut broileripalat etukäteen ja laittanut vuoden kasviksen, paprikan kanssa kootut kanavartaat valmiiksi kotona. Juhlissa jäi tehtäväksi vain nostella vartaat grilliin ja grillistä tarjolle sekä laittaa karamellisoitu fenkoli-jugurttikastike tarjolle. Kurkuma antoi vartaille kauniin keltaisen sävyn ja minttu sekä valkosipuli herkullista aromia.
Kanavartaiden kanssa laitoin tarjolle fenkolin makeutta, sitruunan happamuutta ja jugurtin kermaista happamuutta yhdistävää karamellisoitua fenkoli-jugurttikastiketta.
Kristallikimaran Minna ja Kristallin hohtoa Cride olivat jälkiruokavastaavat, heidän taidonnäytteitään olivat kuppikakut ja suklaapalat.
Kuten aina, bloggarien kokoontuessa kuvia otetaan paljon. Kukaan ei närkästy jos pitää väistää kuvaajan tieltä tai hämmästele miksi ruoka-annoksesta pitää ottaa useampi kuva.
Kanavartaiden kanssa laitoin tarjolle fenkolin makeutta, sitruunan happamuutta ja jugurtin kermaista happamuutta yhdistävää karamellisoitua fenkoli-jugurttikastiketta.
Välimeren kanagrillivartaat
450 g broilerin paistileikettä paloiteltuna
1 dl sitruunan tai limen mehu
1 dl sitruunan tai limen mehu
2 tl kuivattua minttua tai 1 dl tuoretta minttua
2 tl kurkumaa
1tk rouhittuja korianterinsiemeniä
1 tl rouhuttua jeeraa eli intiankuminaa
1tk rouhittuja korianterinsiemeniä
1 tl rouhuttua jeeraa eli intiankuminaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Leikkaa jokainen paistileike kolmeen osaan. Sekoita marinadin ainekset ja anna kanan maustua marinadissa ainakin kaksi tuntia tai yön yli.
Lisäksi
2 paprikaa
2 punasipulia
Leikkaa paprika ja punasipuli viipaleiksi, kokoa broileri, paprika ja sipuli vartaisiin. Jos käytät puisia vartaita, liota niitä ensin kaksi tuntia vedessä, jotta ne eivät kärähdä grillissä. Grillaa keskilämmöllä käännellen vartaita välillä, kunnes broileri on kypsynyt.
Jollei grilliä ole käytössä, kanan voi myös paistaa paloina pannulla.
Jollei grilliä ole käytössä, kanan voi myös paistaa paloina pannulla.
Karamellisoitu fenkoli-jugurttikastike
1 fenkoli
500 g paksua turkkilaista jugurttia
1 sitruuna, mehu puristettuna ja kuori hienoksi raastettuna
oliiviölyä
suolaa
pippuria
sumakkia (hyvin varustelluista marketeista tai etnisistä kaupoista)
sumakkia (hyvin varustelluista marketeista tai etnisistä kaupoista)
(cayennepippuria)
Pane fenkoliviipaleet uunipellille, ripottele suolalla ja pirskottele oliiviöljyllä. Paahda fenkoliviipaleita 200 C° asteessa, kunnes viipaleet ovat kullanruskeitaa, noin 10-15 minuuttia, käännä viipaleet ja paista vielä 10 minuuttia.
Kun fenkoli paahtuu, poimi sivuun laittamistasi fenkolin latvoista kaikki kapeat pienet lehdet. Ota paahdetut fenkolit uunista ja anna jäähtyä. Hienonna jäähtynyt fenkoli silpuksi.
Sekoita jugurtti, hienonnettu paahdettu fenkoli, puolet
fenkolin lehdistä, sitruunan mehu, ja raastettu kuori sekä ruokalusikallinen oliiviöljyä.
Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla viimeistele sumakilla. Voit myös lisätä cayennepippuria,
jos haluat hieman tulisuutta. Voit myös lisätä ripauksen cayennea, jos haluat hieman tulisuutta. Sekoita ja laita seos tarjoiluastiaan.
Vinkki; voit myös valuttaa jugurttia ennen muiden aineiden sekoittamista kahvinkeittimen suodattimessa tai harsolla vuoratussa siivilässä jos haluat kastikkeesta kiinteämpää koostumukseltaan.
Mikä on sinun luottoruokasi nyyttärijuhliin?
Yleensä teen aina salaatteja tai suolaisia piirakoita, ne taitaa olla minun luottoruokia :)
VastaaPoistaOli aivan ihana iltapäivä teidän kaikkien kanssa. Kiitos sinulle ja Helille ihanasta ideasta. Meillä oli Mian kanssa ihan huippu hauskaa.
Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Tuuli <3
Iltapäivä oli mahtava ja tunnit sujahtivat hetkessä. ihanaa että pääsitte tulemaan Mian kanssa.
PoistaAurinkoista uutta viikkoa.
Oi että mitä kuvia! Ja ihana tunnelma teillä <3
VastaaPoistaOi ihana mitä kuvia ja mitä herkkuja <3
VastaaPoistaMun luottoruoka nyyttäreihin on yleensä sitruunapiirakka. En ole mikään leipoja, mutta sen osaan tehdä ja se tuntuu kelpaavan joka kerta :)
Vitsi kun tuli hyvä mieli näistä kuvista ja tunne, mikä ilo ja onni, että saanut teihin kaikkiin tutustua.
VastaaPoistaMahtavat herkut ja parasta seuraa.
Yhtä mukavaa uutta viikkoa Tuuli. 💛💛💛
Voihan upeus mikä herkkujen ja hyvän mielen päivä olikaan! Ei pelkästään hyvä ruoka ja juomat, mutta se seura : ) Aivan fantastisia tyyppejä tupa täynnä ja mehän oltaisiin istuttu vaikka myöhään iltaan saakka noissa hienoissa maisemissa! Monta kivaa testattavaa reseptiä tuli päivästä joita pitää valmistaa itsekin. Mahtavaa tiimityötä, hyvä me!
VastaaPoistaFenkolikastike oli niin ihanaa ja täysin uusi tuttavuus kastikemaailmassa, joten sitä pitää tehdä itsekin. Oli meillä kerrassaan upeat herkut ja niin hauskaa, että tuota päivää muistellaan pitkään.
VastaaPoistaTeistä on niin herkkä kuva, siipasta ja sinusta <3
Voi miten kiva päivä teillä onkaan ollut, kuvista näkee, että kaikki ovat nauttineet <3.
VastaaPoistaIhania herkkuja pöydät täynnä!
Tuota fenkolikastiketta pitää testata itsekin :).