Välimeren kanavartaita ja paahdettua fenkolikastiketta sadonkorjuujuhlissa Helsingin kattojen yllä

PR-tapahtuma/Juomavinkin ja 40+ blogien kutsumana


Kesälomien jälkeen on kiva jälleen nähdä ystäviä ja vaihtaa kuulumisia. Lauantaina joukko bloggaajia aveceineen kokoontui Juomavinkin upealle kattoterassille elokuun auringon alle.  


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, skål, kippis, kilistely

jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, nelkytplusblogit




jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, lumo_lifestyle, Beachhouse_kitchrn



Beachhouse Kitchenin Heli ja minä ideoimme juhlajärjestelyitä,  jokainen toi nyyttikestituomisena jonkin ruoka-annoksen. Reseptit tekemiini Välimeren kanavartaisiin ja karamellisoituun fenkoli-jugurttikastikkeeseen postauksen lopussa.

jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, loppukesän_kukat





jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat

jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat
Mikä onni meillä olikaan säiden kanssa! Elokuinen aurinko helli juhlijoita paisteellaan koko iltapäivän. Kukka-asetelmien ja terassille istutetut ja kukat houkuttelivat pölyttäjiä paikalle.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, design_laakso_sundman

jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, kanavartaat

Oma vakioavecini piti lähteä Keski-Suomeen kuukauden työkeikalle juhlia edeltävänä päivänä joten olin kutsunut mukaan hänen siskonsa eli kälyni Mariian. Siipan työmatka alkoikin vasta tänään, joten lopulta minulla oli kaksikin avecia.

jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, beachhouse_kitchen, casa_mimi

Ja voi mitä herkkuja meillä olikaan! Tarjolla oli satokauden tuotteita omista puutarhoista ja parvekkeilta, alkupaloja, salaattia... Grillissä paistui vartaita, kasviksia sekä kalaa ja totta kai lopuksi oli myös jälkiruokia. 


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, juustotarjotin
jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, focaccia
Aluksi tarjoillusta juustotarjottimesta vastasi Meriharakka-blogi, Heli oli tehnyt juustojen seuraksi omenahilloketta Heli oli tehnyt myös mehevää focacciaa.



jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, tortilla
Aromipajan Mikko tarjoili meille espanjalaista munakasta, punajuurimajoneesia, chorizomurua ja palsternakkasipsejä.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, perunasalaatti
Sopusointuja-blogin Maarit oli tehnyt perunasalaattia ja romesco-kastiketta, Outi's Lifen annoksena oli nachosalaatti.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, salaatti
Casa Mimin Sari toi raikkaan runsasta salaattia.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, mansikkasalaatti
Kesän mansikkasadot eivät vielä ole ohi. Villa Valkon salaatissa oli makoisia kotimaisia mansikoita pinjansiementen kanssa.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, mieskin
  jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, pekoniporkkanat, aasialainen_lohi
.Heli oli käärinyt oman maan babyporkkanoita pekoniin ja Mieskin-Juri grillasi aasialaista lohta.



jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, burgerit
Mitä olisivatkaan grillijuhlat ilman burgereita? Maistelun maailman Mikael oli haudutellut hunajaolut-pulled porkia tuntikausia, lopputulos olikin mehevä.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, kattoterassi
Terassilta aukesivat upeat näkymät keskustan yli. Terasseilta näkee sellaisiakin yksityskohtia, joihin katse ei kadulta kiinnity.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, lumo_lifestyle

Ruokajuomat, australialaiset Jacob's Creekin viinit tarjosi Juomavinkki & Pernod-Ricard Finland. 



Alkumaljan nostimme raikkaan tyylikkäällä Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brutilla. Sopusuhtainen, miellyttävän pehmeähappoinen kuohuviini olikin kaikkien mieleen.



jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, le_petit_rose

Tyylikäs, keväällä Alkoon saapunut Jacob's Creek Le Petit Rosé nousi kotimaassaan lanseerauskesänsä aikana suosituimmaksi roseeviiniksi, ja on vihdoin saatavilla myös Suomessa. VaikkJacob's Creek Le Petit Rosé on australialainen rosé, se on saanut inspiraationsa Provencesta. Intensiivinen, mutta raikas viini saa makunsa jo sadonkorjuun varhaisesssa vaiheessa poimituista Pinot Noir, Grenache ja Mataro -rypäleistä. Näin rypäleet säilyttivät luontaisen hapokkuutensa ja raikkautensa. Hentoinen kuorikäyminen antaa viinille kauniin vaaleanpunaisen värin.

jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, double_barrel_shiraz
Roteva, viskitynnyrikypsytetty Jacob's Creek Double Barrel Shiraz on erittäin täyteläinen, keskitanniininen, marjainen, mausteinen, tamminen.   Oikean rypäleen ja sitä parhaiten täydentävän viskitynnyriyhdistelmän löytäminen vaati vuosien työn, ennen kuin Jacob's Creekin viinintekijät löysivät tapainoisen kokonaisuuden. Eri viskien käyttämät tynnyrit toimivat eri tavoin eri rypäleiden kanssa, joten vei aikaa ymmärtää viskitynnyrikypsytyksen todellinen vaikutus viiniin. Jacob's Creek Double Barrel Shiraz sopii grilliruokien kanssa ja syksymmällä sitä kannattaa kokeilla myös riistan seurana.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, kristallikimara













jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, kristallin_hohtoa

jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, jälkiruoat
Kristallikimaran Minna ja Kristallin hohtoa Cride olivat jälkiruokavastaavat, heidän taidonnäytteitään olivat kuppikakut ja suklaapalat.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, casa_mimi

Kuten aina, bloggarien kokoontuessa kuvia otetaan paljon. Kukaan ei närkästy jos pitää väistää kuvaajan tieltä tai hämmästele miksi ruoka-annoksesta pitää ottaa useampi kuva.



grillaus, jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat

Siippa siis grillaili juhlissa kotona grilliä vaille valmiiksi kasaamiani Välimeren kanavartaita. Olin marinoinut broileripalat etukäteen ja laittanut vuoden kasviksen, paprikan kanssa kootut kanavartaat valmiiksi kotona. Juhlissa jäi tehtäväksi vain nostella vartaat grilliin ja grillistä tarjolle sekä laittaa karamellisoitu fenkoli-jugurttikastike tarjolle. Kurkuma antoi vartaille kauniin keltaisen sävyn ja minttu sekä valkosipuli herkullista aromia.

Kanavartaiden kanssa laitoin tarjolle fenkolin makeutta, sitruunan happamuutta ja jugurtin kermaista happamuutta yhdistävää karamellisoitua fenkoli-jugurttikastiketta.




jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, kanavartaat, kanaresepti, kanan_grillaus

Välimeren kanagrillivartaat

450 g broilerin paistileikettä paloiteltuna
1 dl sitruunan tai limen mehu 
2 tl kuivattua minttua tai 1 dl tuoretta minttua
2 tl kurkumaa 
1tk rouhittuja korianterinsiemeniä
1 tl rouhuttua jeeraa eli intiankuminaa
2 rkl oliiviöljyä 
suolaa 
pippuria



Leikkaa jokainen paistileike kolmeen osaan. Sekoita marinadin ainekset ja anna kanan maustua marinadissa ainakin kaksi tuntia tai yön yli. 

Lisäksi

2 paprikaa
2 punasipulia

Leikkaa paprika ja punasipuli viipaleiksi, kokoa broileri, paprika ja sipuli vartaisiin. Jos käytät puisia vartaita, liota niitä ensin kaksi tuntia vedessä, jotta ne eivät kärähdä grillissä. Grillaa keskilämmöllä käännellen vartaita välillä, kunnes broileri on kypsynyt.

Jollei grilliä ole käytössä, kanan voi myös paistaa paloina pannulla.


jacob's_creek, sadonkorjuujuhlat, karamellisoitu_fenkolikastike

Karamellisoitu fenkoli-jugurttikastike

1 fenkoli
500 g paksua turkkilaista jugurttia
1 sitruuna, mehu puristettuna ja kuori hienoksi raastettuna
oliiviölyä
suolaa
pippuria
sumakkia (hyvin varustelluista marketeista tai etnisistä kaupoista)
(cayennepippuria)


Leikkaa fenkolin latvat, laita sivuun annoksen viimeistelyä varten. Leikkaa fenkolin kata pois ja leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi poikkisuuntaan.

Pane fenkoliviipaleet uunipellille, ripottele suolalla ja pirskottele oliiviöljyllä. Paahda fenkoliviipaleita  200 C° asteessa, kunnes viipaleet ovat kullanruskeitaa, noin 10-15 minuuttia, käännä viipaleet ja paista vielä 10 minuuttia.

Kun fenkoli paahtuu, poimi sivuun laittamistasi fenkolin latvoista kaikki kapeat pienet lehdet. Ota paahdetut fenkolit uunista ja anna jäähtyä. Hienonna jäähtynyt fenkoli silpuksi.

Sekoita jugurtti, hienonnettu paahdettu fenkoli, puolet fenkolin lehdistä, sitruunan mehu, ja raastettu kuori sekä ruokalusikallinen oliiviöljyä. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla viimeistele sumakilla. Voit myös lisätä cayennepippuria, jos haluat hieman tulisuutta. Voit myös lisätä ripauksen cayennea, jos haluat hieman tulisuutta. Sekoita ja laita seos tarjoiluastiaan.

Pirskottele oliiviöljyä, ripottele jäljellä olevia fenkolinlehtiä kastikkeen päälle. Maistele, kastikkeesta voi tulla liian lakritsista maultaan jos lehtiä on liikaa.

Vinkki; voit myös valuttaa jugurttia ennen muiden aineiden sekoittamista kahvinkeittimen suodattimessa tai harsolla vuoratussa siivilässä jos haluat kastikkeesta kiinteämpää koostumukseltaan.



Mikä on sinun luottoruokasi nyyttärijuhliin?

8 kommenttia :

  1. Yleensä teen aina salaatteja tai suolaisia piirakoita, ne taitaa olla minun luottoruokia :)
    Oli aivan ihana iltapäivä teidän kaikkien kanssa. Kiitos sinulle ja Helille ihanasta ideasta. Meillä oli Mian kanssa ihan huippu hauskaa.
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltapäivä oli mahtava ja tunnit sujahtivat hetkessä. ihanaa että pääsitte tulemaan Mian kanssa.

      Aurinkoista uutta viikkoa.

      Poista
  2. Oi että mitä kuvia! Ja ihana tunnelma teillä <3

    VastaaPoista
  3. Oi ihana mitä kuvia ja mitä herkkuja <3
    Mun luottoruoka nyyttäreihin on yleensä sitruunapiirakka. En ole mikään leipoja, mutta sen osaan tehdä ja se tuntuu kelpaavan joka kerta :)

    VastaaPoista
  4. Vitsi kun tuli hyvä mieli näistä kuvista ja tunne, mikä ilo ja onni, että saanut teihin kaikkiin tutustua.

    Mahtavat herkut ja parasta seuraa.

    Yhtä mukavaa uutta viikkoa Tuuli. 💛💛💛

    VastaaPoista
  5. Voihan upeus mikä herkkujen ja hyvän mielen päivä olikaan! Ei pelkästään hyvä ruoka ja juomat, mutta se seura : ) Aivan fantastisia tyyppejä tupa täynnä ja mehän oltaisiin istuttu vaikka myöhään iltaan saakka noissa hienoissa maisemissa! Monta kivaa testattavaa reseptiä tuli päivästä joita pitää valmistaa itsekin. Mahtavaa tiimityötä, hyvä me!

    VastaaPoista
  6. Fenkolikastike oli niin ihanaa ja täysin uusi tuttavuus kastikemaailmassa, joten sitä pitää tehdä itsekin. Oli meillä kerrassaan upeat herkut ja niin hauskaa, että tuota päivää muistellaan pitkään.
    Teistä on niin herkkä kuva, siipasta ja sinusta <3

    VastaaPoista
  7. Voi miten kiva päivä teillä onkaan ollut, kuvista näkee, että kaikki ovat nauttineet <3.
    Ihania herkkuja pöydät täynnä!
    Tuota fenkolikastiketta pitää testata itsekin :).

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.