Philips airfryer XXL saatu testiin
Tämän kesän luottojälkiruoka meillä on ollut clafoutis, ranskalainen pannukakun hienostuneempi sukulainen, joka on kuitenkin yhtä helppo valmistaa kuin pannukakkukin.
Tällä kertaa valmistin clafoutiksen Philipsinältä testailuja varten saadulla Airfryer XXL:lä.
Voit käyttää nektariinin sijaan muita hedelmiä tai marjoja. Nektariineista valuu paljon nestettä, joten clafoutiksen paistoaika on niitä käytettäessä hieman pidempi kuin esim. mustaherukoista valmistetun clafoutiksen.
Clafoutiksen kuuluu jäädä keskeltä hieman pehmeäksi ja vanukasmaiseksi.
Nektariiniclafoutis airfryerilla valmistettuna
2 isoa kypsää nektariinia
2,5 dl turkkilaista jugurttia
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl timjamia
1 rkl luomusitruunan kuorta raastettuna
tomusokeria koristeluun
Poista kivet ja paloittele nektariinit peukalon pään kokoisiksi paloiksi.
Vuoraa uuni- tai kakkuvuoka leivinpaperilla, leikkaa leivinpaperi niin ettei se, nouse yli vuoan reunojen ä. Voit käyttää noin kahden litran vuokaa tai pyöreää vuokaa, jonka halkaisija on 20-22 cm. Kaada nektariinikuutiot vuoan pohjalle.
Sekoita muut ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista vuoassa airfryerin korissa n. 26-28 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt ja saanut väriä pinnalle. Nektariineista tulee paljon nestettä. Jos käytät marjoja tai muita hedelmiä, muutaman minuutin lyhyempi paistoaika voi olla riittävä.
Jäähdytä. Ripottele pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.
Kiitos hyvästä air fryer vinkistä. Minä olen ihan rakastunut meidän air fryeriin ja testailen sillä vaikka mitä reseptejä.
VastaaPoistaHerkullista loppuviikkoa sinulle Tuuli <3
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaEn ole koskaan kokeillut air fryeria mutta tekisi kyllä mieli koska sillä näyttää voivan tehdä vaikka mitä erikoista. Edellinen kommentti oli pakko poistaa kun siinä oli niin monta "painovirhepaholaista" :D
Poista