Vadelmacafoutis eli ranskalainen uunivanukas

Clafoutis eli ranskalainen uunivanukas on suomalaisen pannukakun ja vanukkaan ranskalainen isoäiti. Clafoutis on herkullinen jälkiruoka, joka valmistuu helposti sesongin marjoista ja hedelmistä.

Tässä ohjeessa sesonkimarjat vadelmat saavat seurakseen sitruunankuorta ja timjamia. Clafoutikseen voi käyttää myös vaikka herukoita tai karviaismarjoja tai kivellisiä hedelmiä pieneksi kuutioituina.



Vadelmacafoutis







Vadelmacafoutis

Vadelmacafoutis

Clafoutis

300 g tuoreita vadelmia

2,5 dl piimää

3 kananmunaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

1/2 tl timjamia 

1 rkl luomusitruunan kuorta raastettuna

tomusokeria koristeluun

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa uuni- tai kakkuvuoka leivinpaperilla. Voit käyttää noin kahden litran vuokaa tai pyöreää vuokaa, jonka halkaisija on 20-22 cm. Kaada vadelmat vuoan pohjalle. Jos käytät vadelmien sijaan kivellisiä hedelmiä tai marjoja, poista kivet ja puolita hedelmät tarvittaessa.

Sekoita muut ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista uunin keskiosassa noin 35 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt ja saanut väriä pinnalle.

Jäähdytä. Ripottele pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.


Oletko maistanut clafoutista?






2 kommenttia :

  1. En ole maistanut, mutta täytyy kyllä sanoa, että hitsin hyvältä näyttää tämä vadelmainen versio.
    Minä tein banaanipannaria yhtenä päivänä ja voi vitsit miten hyvää se oli. Tässä lomassa parasta on ollut ruoka ja leivonnaiset tähän mennessä.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. En ole tainnut maistaa, mutta tätä aion tehdä ohjeellasi ilman muuta! Niin helppokin ja siihen voi laittaa tosiaan mitä vaan minkälaisesta combosta pitää...

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.