Kurttukaalia Bon Appetitin ohjeella / Savoy cabbage salad



Siipan minulle lahjaksi tilaamasta Bon Appetit-lehdestä on löytynyt monta hyvää ohjetta.

Reseptissä olleen lehtikaalin (vai onko collard greens lehtikaali, mielestäni ne ovat maistuneet kitkerämmälle) sijaan nappasin mukaani kerän kurttukaalia ja toteutin reseptin siitä. Syömme melko harvoin pastaa, perunaa tai riisiä lisäkkeenä. Pidän niistä, mutta yleensä vain mieleeni tulee jokin salaatti tai kasvislisäke ennemmin kuin pasta, riisi tai perunat. 

Nytkin tämä kaalisalaatti, uunikuivatut tomaatit ja juuri parahultaiseksi kypsynyt avokado olivat riittävän tukevat ja silti raikkaat lisäkkeet pippuriselle pihville.


Kurttukaalisalaatti

1 dl suolaamattomia, paahdettuja cashewpähkinöitä, jaettuna
2rkl hienoksi raastettua Pecorinoa , jaettuna
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
1 pieni öljynpakattu anjovisfilee, valutettuna ja hienonnettuna
1/8 dl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta limen mehua
0,5 tl roseepippuria , murskattuna , plus lisää tarjoiluun
½ pieni kerä kurttukaalia , lehtiruodit poisleikattuna, lehdet karkeaksi revittynä

Pyöräytä puolet cashewpähkinöistä,  1 rl raastetusta Pecorinosta  ja 1½ rkl vettä monitoimikoneess. Lisää vettä tarpeen mukaan, kunnes tasainen, kermainen tahna muodostuu. Mausta suolalla ja mustapippurilla .

Vatkaa anjovis, öljy, limetin mehu, 0,5 tl  roseepippuria, ja 1 rkl raastettua Pecorinoa isossa kulhossa, mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna karkeaksi loput cashewpähkinät. Lisää pähkinät ja lehtikaalia suureen kulhoon ja sekoita. Hiero lehtiä kevyesti sormenpäillä, niin että lehdet pehmenevät.

Levitä ensin tekemäsi cashewtahna  lautaselle, levitä päälle lehdet. Koristele rosepippuriella ja Pecorino-lastuilla. 


I have found many god recipes in Bon Appetit magazine Husband subscribed me.


The recipe was originally for green collards, I used Savoy cabbage. We don't often eat pasta, potatoes or rice as a side dish. I like them, but usually I make a salad or some vegetable side dish rather than pasta, rice or potatoes.


Also this time, this cabbage salad, oven dried tomatoes and perfectly ripened avocado were hearty and still fresh side dishes for peppered steaks.


Savoy cabbage salad

1 cup unsalted, roasted cashews, divided
4 tablespoons finely grated Pecorino, divided, plus shaved for serving
Kosher salt and freshly ground black pepper
1 anchovy fillet packed in oil, drained, finely chopped
¼ cup olive oil
2 tablespoons fresh lime juice
1 teaspoon pink peppercorns, crushed, plus more for serving

½ bunch collard greens, stems and ribs removed, leaves coarsely torn


  • Process ½ cup cashews, 2 Tbsp. grated Pecorino, and 3 Tbsp. water in a food processor, thinning with more water as needed, until a smooth, creamy paste forms; season with salt and black pepper. Set cashew paste aside.
  • Whisk anchovy, oil, lime juice, 1 tsp. pink peppercorns, and 2 Tbsp. grated Pecorino in a large bowl; season with salt and black pepper. Coarsely chop remaining ½ cup cashews. Add nuts and collard greens to large bowl and toss to coat, gently massaging dressing into leaves with your fingers to bruise and slightly wilt.
  • Spread some reserved cashew paste onto each plate and top with salad and shaved Pecorino; sprinkle with more crushed pink peppercorns.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.