Matkalla jossain päin Suomea; Korppoo ja Turku | Daytripping in Finland; Korppoo & Turku

Tässä loppuosa Marjon kanssa tekemästäni Lounais-Suomen päiväretken kuvasadosta. Nauvosta jatkoimme Korppooseen ja käytyämme Korppoon keskiaikaisessa kirkossa, käännyimme ajaaksemme samaa reittiä takaisin.

Part two of my Southwest Finland daytrip with Marjo.


Matkan varrella pysähdyttiin Nauvon lehmien lisäksi ihailemaan pellolle laskeutuneita haikaroita ja laiduntavia hevosia.

On the way we saw herons and horses.
Pyhän Mikaelin kirkko Korppoon keskustassa on Suomen vanhimpia kirkkoja. Pyhä Katariina Aleksandrialainen, naisopiskelijoiden suojeluspyhimys suojele näköjään myös kirkkoon unohtunutta hiirilelua.

Kävimme kirkossa vuorotellen. Paikallinen pappi tuli lohduttelemaan vinkuvaa ja haukahtelevaa Minnie-koiraa Marjon kadotessa näkyvistä kirkon ovesta, "Ei se ole paha paikka". Hän toi minulle ja Marjolle hahmona mieleen jonkin englantilaisen rikossarjan, niissähän aina joku tapetaan tuollaisessa
maalaispitäjässä. Lähdimme Korppoosta paluumatkalle ennen kuin murhia ehti tapahtumaan.


Medieval Korppoo church is one of the oldest churches in Finland.
 Emme kuitenkaan ajaneet suoraan takaisin Helsinkiin, vaan koukkasimmekin vielä Turun kautta. Olimme kuulleet uudesta ravintola Gustavosta, jonka päätimme vielä käydä katsastamassa. Paikka oli ilmeisen suosittu, sillä tiistai-iltana viiden jälkeen miltei kaikissa pöydissä oli varaus. Olimme syöneet Nauvossa lounaan, joten tilasimme vain pääruoat.


Minä tilasin maalaiskanaa, maltagliati-pastaa ja oreganopesto, Marjo valitsi yrttikuorrutettua lohta, kurpitsaa, broccolinia ja voikastiketta. Tyylikäs ravintola ja annoksemmekin olivat hyvät.

Kirkosta lähtiessämme ulkoilutimme Minnietä vielä joen rannassa. Yhden pensaan alla näimme aidon näköisen aseen, mutta sitä aikamme tutkailtuamme tajusimme sen lopulta olevan muovia. Ei siis tarvinnut kutsua poliisia paikalle!


Before heading back to Helsinki we drove to Turku to have dinner. As we had eaten lunch in Nauvo, we took only main courses. I had chicken, maltagliati pasta and oregano pesto and marjo took herb crusted salmon, butternat squash, broccolini and butter sauce


Gustavo, Linnankatu 15 kommenttia :

 1. Muistatko kun sanoin sinulle, että patsaan alla kirkossa oli jotain jännää....ja lupasin vinkata siitä sinulle myöhemmin :) Oletkin huomannut Ikean Råttanin jo .... :D Minua nauratti kirkossa ja ajattelin onko joku laittanut sen siihen tarkoituksella vai olisi ollut jonkun lapsen pieni pila...ei haitannut kyllä kirkon kaunista ja harrasta tunnelmaa yhtään.

  Se pastori oli kyllä ihan huipputyyppi :) Olisi halunnut ottaa meistä kuvankin.
  Meillä oli kyllä ihan huippureissu kaiken kaikkiaan ja olin jo unohtanut sen muovipistoolin siellä puujuurella. Saat lukea sitten minun version omasta bloggauksestani kun julkaistuu... :D
  Minnie kiittää myös kivasta matkaseurasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin vasta kuvasta mitä jännää siellä oli!

   Pastori oli tosiaan kuin brittidekkarista. Minnie-matkakumppanille terkkuja.

   Poista
 2. Olitpa ottanut hienon kuvasarjan Korppoon kirkosta. Vuosia sitten olen siellä käynyt, mutta enpä muista noin hienoja yksityiskohtia.
  Ja nyt on Gustavo suosittu. Tekin jo sinne ehditte makuja maistelemaan. Ja hyväksi havaitsitte.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korppoon ja Nauvon kirkot olivat kauniita. Varsinkin Korppoossa oli kauniita patsaita, joita ei vanhemmissakaan suomalaiskirkoissa aina ole.

   Poista
 3. Ihana retki teillä;Suomen kesä on täydelline tuollaisia päiväretkiä varten:) Ihanat kuvat myös toisessa retkipostauksessa.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.