Piparkakkujäädyke ja jouluinen paheeni

Piparkakkujäädyke on helppo, valmiiksi tehtävä jälkiruoka vaikkapa jouluaterian päätökseksi. Sen voi valmistaa jo vaikka tänään pakastimeen joko annoskulhoihin tai isompaan astiaan, josta jälkiruokaa voidaan annostella joulun pyhinä.

Paljastan samalla jouluisen paheeni tämän helpon reseptin myötä.


Joulun etukäteen tehtävä jälkiruoka

Jouluinen jälkiruoka

Piparkakkutaikina - se on jouluinen paheeni - syön sitä raakana... Toisaalta, onhan Ben & Jerryn suosittu jäätelömaku cookie dough, joten en ole paheineni ehkä kovin outo kuitenkaan.

Tähänkin reseptiin tulee piparkakkutaikinaa. Te aikuisemman maun omaavat voitte murentaa paistettuja piparkakkuja jäädykemassan joukkoon.




Piparkakkusemifreddo



2 kananmunaa


1 tl vaniljasokeria


1 dl tomusokeri
a

2,5 dl kuohukermaa

100 g piparkakkutaikinaa sormenpään kokoisiksi paloiksi pienittynä



Pane noin  litran vuoka tai tarjoilukulhot pakastimeen kylmenemään.

Erottele kananmunista valkuai­set ja keltuaiset eri kulhoihin.


Mittaa keltuaisten joukkoon vaniljasokeri sekä tomusokeri. Vatkaa keltuaisseos kuohkeaksi.


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaah­doksi omassa kulhossaan.


Vatkaa kerma vaahdoksi kol­mannessa kulhossa.


Yhdistä kermavaahto keltuais­seokseen. Nostele jouk­koon valkuaisvaahto. Kääntele ne huolellisesti sekaisin, mutta vältä turhaa sekoittamista, jotta vaahdot eivät laske. Lisää lopuksi varovasti käännellen joukkoon piparkakkutaikinan palaset.

Kumoa seos pakastekylmään vuokaan. Peitä kelmulla. Nosta vuoka takaisin pakas­timeen vähintään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.



Onko sinulla jotain salattuja ruokapaheita?





3 kommenttia :

  1. On varmasti vaikka kuinka, mutta ehdottomasti piparkakkutaikina on parempaa, kuin itse piparkakku. :) Kiva resepti, täällä pähkin tekisinkö jotain jälkkäriä ja sen tulee olla helppo, tämä se vaikka voisi olla. <3

    VastaaPoista
  2. En minä kai ruokapaheitakaan omaa, aina niistäkin niin avoimesti höpötän. Ehkä tomaatti ja aromisuola tummanleivän päällä vois olla sellainen <3

    VastaaPoista
  3. Piparkakkutaikinan syöminen on ihana pahe <3 Kiitos tästä ohjeesta, näytän tämän ehdottomasti ystävälleni, jotka kokkaavat poikansa kanssa todella paljon ja etsivät aina uusia ideoita, joten kiitos!
    Ihanaa joulunodotusta Lumo <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.