Makoisa lemon curd eli sitruunatahna

Herkullinen, aromikas ja raikkaan sitruksinen sitruunatahna on ihana herkku, jolla voit lisätä hieman aurinkoa päivääsi. Nauti curdia ohukaisten, vohvelien tai paahtoleipien kanssa, lisää sitä lusikallinen jugurttiin. Curdilla voit myös maustaa kakut, täyttää macaronsit tai käyttää sitä pavlovan täytteenä.

Curdia voi tehdä myös muiden hedelmien tai marjojen mehusta.



kotitekoinen-lemon-curd


kakuntäyte, curd, sitruunatahna



sitruunatahna, sitruunat, kakuntäyte

sitruunatahna, sitruunat, kakuntäyte





Lemon curd

2 isoa sitruunaa

2 kananmunaa 

2 dl sokeria 

50 g voita 

1 tl vaniljasokeria


Raasta huolellisesti pestyjen sitruunoidenkuoreet ja purista mehu talteen. Laita keltuaiset ja sokeri teräksiseen kulhoon tai kattilaan. 

Kiehauta vesi kattilassa. Kun vesi alkaa kiehua, sammuta liesi ja poista kattila liedeltä. Nosta kulho kattilan päälle. Huolehdi, että kattilassa oleva vesi ei osu kulhon pohjaan Vatkaa vesihauteessa keltuaisia ja sokeria kunnes vaahto muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. 


Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja mehu vähitellen, koko ajan vatkaten. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa vähän jäähtyneen seoksen joukkoon voi. Mausta vaniljasokerilla. 





Sitruunatahna säilyy tiiviissä rasiassa jääkaapissa pari viikkoa.

4 kommenttia :

  1. Olisinpa saanut omalla veitsellä/lusikalla tuosta purkista aamu viiliini miastiaiset laittaa. Sitruunatahna on niin herkullista, kiitos muistutuksesta, illalla kaupan kautta kotiin ja keittelemään :).

    VastaaPoista
  2. Jaa ja no tietenkin siis tätäkin voi tehdä itse. Lemon Curd on ihan lempparia ja ängen sitä muiden hillojen sijaan kaikkeen, iso nam. <3

    Ihanaa viikkistä Tuuli <3

    VastaaPoista
  3. Lemon curd on suosikkejani, mutta olen aina ostanut sen valmiina - ehkäpä nyt voisi kokeilla itsekin tehdä tällä reseptillä!

    VastaaPoista
  4. Lemon curd on ihanaa! Varmasti tehdään taas viimeistään pääsiäisenä. Kiitos muistutuksesta. Kuinka on taas päässytkin välillä unohotumaan.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.