Pakkaspäivän hotpot

Hesarissa oli pari viikkoa sitten hyvältä kuulostavia hotpot-ohjeita. Reseptit eivät jääneet talteen, mutta muistelin kuvia ja niiden innoittamana tein kulhollisen. Ostin muutamia yrttejä, loput raaka-aineet etsin kuivakaapeista ja pakastimesta kotona.

Pakkasten vielä jatkuessa kuuma keitto on ihana, nopeasti valmistuva lämmittäjä.



Hotpot, ramen, keitto, liemi, keittoresepti

Hotpot, ramen, keitto, liemi, keittoresepti

Hotpot, ramen, keitto, liemi, keittoresepti
 Kuvat otettuani onnistuin ihmeellisesti hävittämään ne muistikortilta, onneksi olin ottanut kuvat jalustalta puhelimen kaukosäädinsovelluksen avulla. Kuvat olivat vielä tallessa myös puhelimessa, tosin pienemmässä koossa kuin muistikortilla.

1/2 l kasvislientä

1 cm tuoretta inkivääriä ohueksi viipaloituna

1 tähtianis

1/2  rl soijakastiketta

1/2 rl kalakastiketta

5 katkaravun pyrstöä

1 tl seesamiöljyä

1 chili ohueksi viipaloituna, siemenet poistettuna

1 kananmuna

nuudeleita

tuoretta korianteria, tuoretta lehtikaalia




Kiehauta kasvisliemi, lisää kalakastike, soijakastike, tähtianis.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Lisää katkaravunpyrstöt kiehuvaan kasvisliemeen, anna kiehua pari minuuttia jotta pyrstöt kypsyvät. Ota tähtianis pois liemestä, mausta liemi seesamiöljyllä.

Riko kananmuna tarjoilukulhon pohjalle. Kaada kiehuva liemi ja katkaravut kananmunan päälle, anna seistä pari minuuttia, jotta muna hyytyy hieman. Tarjoile nuudeleiden, chilin, korianterin ja lehtikaalin kera.

Mitä sinä tykkäät syödä kylminä päivinä?

6 kommenttia :

  1. Keitot ovat näinä päivinä maistuneet - ja nimenomaan kala- ja vihanneskeitot, sillä olen ekopaastolla. Kiitos - tuo vaikuttaa vallan herkulliselta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitot ovatkin hyvää ekopaastoruokaa- kevyitä, mutta täyttäviä

      Poista
  2. Näyttääpä herkulliselta tuo kulho ruokasi, olenkohan yksi tai korkeintaan kaksi kertaa näitä tehnyt, miksiköhän? Kiitos innoituksesta, kulhojakin löytyy jo: mukavaa viikonloppua sulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kulhoruoat ovat niin helppoja ja tällaiseen keittoon voi laittaa vähän mitä vain

      Poista
  3. Keittoja on tullutkin tehtyä useammin, kiitos kovien pakkasten. Erilaisia nuudeliruokia valmistuu miellä myös viikottain. Herkullisen näköistä ruokaa <3
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitto onkin kivaa arkiruokaa, siihen uppoaa hyvin vähän hävikkiruokaaakin

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.