Viisi viikon varrelta

Maaliskuu on ensimmäinen kevätkuukausi. Lämpömittarista ei sitä vielä näe, mutta aurinkoiset ja pidentyneet päivät tuovat jo ihanan kevätfiiliksen.



Tulppaaanit, kevätkukat

Kevätkujat, tulppaanit



Keskellä pimeintä talvea en niinkään kaipaa kukkia, mutta valon lisääntyessä keväiset kimput alkavat houkuttaa. Välillä jopa yksittäinen kukka riittää.


Arctic warriors, hannan soppa




Hiihtoloman -siis niiden hiihtoloman, jotka nyt lomailivat, minä olen ollut perinteiset talvilomaviikot tiiviisti töissä- jälkeisellä viikolla on ollut erilaisia kiinnostavia pressitilaisuuksia ollut miltei joka päivälle -ja jokaisessa on tarjoiltu ihanaa ruokaa. Kaikki keskustassa, joten olen niihin päässyt kätevästi hilpaisemaan ennen tai jälkeen töiden. Ensi viikon olenkin rauhoittanut pitkille työpäiville, tiedossa on parin päivän messut ja pitkä palaveripäivä tavallisen työtohinan lisäksi.

Erottajan Kasinolla tarjoiltiin takkatulen lämmöstä nauttien Arctic Warriorsin tarjoamaa aamiaista*. EU:n investointihankkeden tukemana Lapin luonnosta lähdetään viemään lappilaisia superfoodeja maailmalle. En ollut ajatellutkaan, että saman kasvin hyvien ainesosien pitoisuudet voivat vaihdella rajusti, Lapin luonnossa ja karuissa elinolosuhteissa ravintoaineet kasveissa tiivistyvät ja niiden pitoisuudet voivat olla kymmenkertaisia samoihin Keski-Euroopassa kasvaneisiin kasveiin verrattuna. Ei siis olekaan ihan sama missä kasvaneista kasveista valmistettuja lisäravinteita nauttii.

Hannan soppa-blogin Hanna oli valmistanut tilaisuuteen raikkaat ja  kauniit smoothiet, jotka tietysti oli maustettu Arctic Warriorsin superfoodeilla, mm. kuivatulla kuusenkerkällä. Kuusenkerkkä maustaisi hyvin myös vaikka graavikalaa.



Laitilan kanatarha

Laitilan kanatarha

Laitilan kanatarha


Torstaina pääsin nauttimaan Hans Välimäen loihtima kolmen ruokalajin aasialaisen kananmunamenun Laitilan Kanatarha By Munax After Work -tilaisuudessa* Masu & Säm Asian Bistrossa. Laitilalaiset kertoivat uutuustuotteistaan ja Hans Välimäki kertoi muutamalla sanalla raaka-aineiden merkityksestä onnistuneeseen annokseen. Hön muistutti kananmun kuuluvan klassisen keittiön peruspilareihin, mutta myös mm. aasialaiseen keittiöön muna kuuluu olennaisesti.

Osa vieraista päätti päivällisen munacappuccinoon. Sen jätin nyt väliin väliin, mutta kuulosti sen verran kiinnostavalta, että sitä täytyy kokeilla sitä jossain vaiheessa kotona.


Hakola, stockmann

Hakola, stockmann

Hakola, stockmann

Huonekaluvalmistaja Hakolalla on maaliskuun ajan Stockan 1. kerroksessa pop up shop. Avajaisaamiaisella* järjestettiin workshop jossa tehtiin kranssit oksista, kukista ja verhoilukankaiden ylijäämäpaloista. Tekemästäni tuli aika rönsyävä.

Uusi sohva on haaveissa, mutta kuvan nappasinkin tuolista. Täytyy kuitenkin ajan kanssa käydä testaamassa myös Hakolan sohvat.


Lumo lifestyle


Lumo lifestyle


Löytökoira, adoptiokoira



Orava, luonto, suomen luonto

Orava, luonto, suomen luonto

Tänä viikonloppuna piti vielä olla muuta ohjelmaa, joka siirtyi tulevaisuuteen. Sen sijaan olemme maalla, ulkoilemassa ja Tarmoa hellimässä. Lepoviikonloppu tekee nyt ihan hyvää.

Miten sinun viikkosi on sujunut?

*kutsut blogin kautta

18 kommenttia :

  1. Mukava viikko :)

    Teillä oli viime viikolla oikein suma näiden pressitilaisuuksien kanssa, mitä juttelin muidenkin blogikamujen kanssa. Lumouduin jälleen sinun ruokakuvien kanssa.

    Luontokuvat eläimistä ovat aina kivoja! Nyt onkin aivan loistavat kelit ulkoilla. Mekin pääsimme juoksuttamaan Hansia tuohon viereiselle isolle peltoalueelle. Hans oli todella onnellinen!

    Kivaa ja energistä viikkoa sinulle Tuuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuluneellla viikolla oli tapahtumia ruuhkaksi asti, muutamia kivoja tilaisuuksia jouduin jättämään välistäkin kun menivät päällekkäin. Näiden lisäksi olin vielä kokkailemassakin, mutta siitä lisää myöhemmin.

      Aurinkoista sunnuntaita, minäkin menen nyt Tarmon kanssa ulos.

      Poista
  2. Ihana viikko ja tuo kranssi, vitsi kun on kaunis. <3 Ei sen tarvitse tosiaan aina olla vaikka kukkakimppukaan, voisi olla kranssi. Niin kivat ulkoilukuvat.

    Leppoisaa sunnuntaita Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Morsiusharso ja eukalyptus vielä kuivavat kivasti eli kranssista voi olla iloa pidemmäksikin aikaa.

      Aurinkoista sunnuntaita.

      Poista
  3. Sinä ehditkin jo lukea minun viikon kuulumiset. Sinä oletkin päässyt nauttimaan ihanista ruoista.
    Mukavaa lepopäivää sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihania ruokia tarjolla viime viikolla. Olin lisäksi vielä kokkailemassa yhtenä iltana, mutta siitä lisää tuonnempana.

      Poista
  4. Tuo on varmasti totta, että Lapissa kasvanut mustikka on ravintorikkaampi ja kyllä sen maustakin huomaa, että monet keski-euroopan marjat ovat kovin mauttomia, verrattuna kotimaisiin.
    Kauniita kuvia ja tapahtumia viikollasi onkin ollut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän sen mausta huomaa. Marjat ovat täällä paljon maukkaampia kuin monessa muussa maassa, täytyyhän niiden ravintoaineidenkin olla silloin varmasti parempia.

      Poista
  5. Tosi kivalta kuulostaa sinun viikkosi ja ehdottomasti herkulliselta.
    Kauniin kranssit olet tehnyt ja kevättä kohden tulee kieltämättä kannettua kukkia kotiin entistä enemmän, minä tosin raahaan niitä aina :D

    Ihanat koira ja orava kuvat <3 Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anoppilan Tarmo on meille kovin rakas. Oravaa pääsen kuvailemaan ikkunan läpi, joskus lintulaudalla vierailee myös peura

      Poista
  6. Lumesta ja pakkasesta huolimatta kevättä on ilmassa!
    Tarmo ❤ pitkästä aikaan kuvissa ja tuo orava. Katselin juuri eilen kahta oravaa pihakuusessa, jotka kisailivat niin leikkisästi keskenään...selkeästi kevättä ilmassa.
    Mukava viikko sinulla takana ja vielä parempi ehkä alkamssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarmo on aina❤ Tämä viikko on ollut pelkkää työtä, ensin pari päivää messuilla ja tämäkin päivä menee kokonaan palaverissa

      Poista
  7. Ootpa sinä taas kerenny piipahtamaaan monessa kivassa tapahtumassa <3. Niin kauniita kuvia postata! aivan mahtavaa Tuuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä osuikin monta viime viikkoon. Tällä viikolla olen niin myöhään töissä usean projektin parissa, messuilla ja palavereissa on ihan hyväkin, ettei tähän viikkoon tullut kuin pari tapahtumakutsua, joista jouduin kaikista kieltäytymään

      Poista
  8. Ihanan keväisiä kuvia ja mahtavan näköisi tapahtumia :)

    Ihanaa alkanutta viikkoa<3!

    http://www.lily.fi/blogit/janita-johanna

    VastaaPoista
  9. Nyt kun katselee noita kuvia viime viikon tapahtumista & annoksista, niin iskee harmitus kun aikataulut eivät antaneet nyt yhtään myöten. Onneksi on nämä blogit, joista silti voi lukea kaikista mielenkiintoisista uutuuksista ja tuotteista. Kauniin kukkeaa viikkoa : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella kivoja tapahtumia, mutta tuleehan noita lisää myöhemmin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.