Posket -kuten muutkin halvemmat ruhonosat- vaativat pitkän haudutuksen, joten ne ovat hyvää viikonloppuruokaa. Itse valmistelu ei kauaa kestä ja lihan hautuessa voi ottaa vaikka nokoset, pelata lautapeliä tai ulkoilla.
Hasselbackan perunat ovat monelle tuttu, mutta myös bataatin voi siivuttaa samaan tapaan ja maustaa amerikkalaisittain makeansuolaisella pekaaniseoksella.
I have wanted to prepare pork cheeks for a long time. Last weekend I finally bought them in a food hall. They need to be few hours in oven, but preparing for oven takes only about 15 minute.
Thinly sliced Hasselbacka potatoes are very well known in the Nordic countries, but the same method can be also applied to sweet potatoes.
Hasselbackan bataatit
3 rkl oliiviöljyä + lisää pirskotteluun
60 g fariinisokeria tiukasti pakattuna
1 murskattu valkosipulinkynsi
90 g hienonnettua pekaanipähkinää
2 tl hienonnettua tuoretta timjamia
merisuolaa ja vastajauhettua pippuria1
20 g raastettua parmesaania
4 pientä bataattia
Kuumenna uunissa 200 ° C. Vuoraa vuoka alumiinifoliolla.
Sekoita kulhossa oliiviöljy ja fariinisokeri. Lisää valkosipuli, pekaanipähkinät, timjami, 1/2 tl. suolaa ja 1/2 tl. pippuria sekä 60 g juustoa. Sekoita.
Leikkaa jokaiseen bataatti terävällä veitsellä 3 mm välein viillot niin syvään, jotta ne jäävät alaosastaan kiinni ja pysyvät koossa. Laita bataatit viipaloitu puoli ylöspäin foliolla vuorattuun vuokaan. Pirskota oliiviöljyä ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla.
Paahda 50-60 min, kunnes perunat ovat pinnasta ruskistuneet ja pehmeitä keskeltä. Ripottele pekaaniseos bataattien päälle viimeisten 10 minuutin ajaksi. Ripottele ennen tarjoilua
loput 60 g juustoa bataattien päälle. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.