Tapas/antipasto/zakuska




Last week was about eating lavishly, now we are back to more modest cooking; a simple home made tomato soup will be served tonight.

Besides Kämp high tea and fifth anniversary dinner last wk we had a tapas/antipasto/zakuska platter for dinner on Sunday. You might be more familiar with Italian antipasto (bruchetta, Parma ham) and Spanish tapas (filled peppers) small servings, zakuska is their Russian cousin. The salt pickled cucumber presents the Russian part here. We also had french cheeses, but traditional French kitchen does not have a real equivalent for tapas.

Viime viikko oli ruoan juhlaa, nyt syömme taas vaatimattomammin, tänään ruokalistalla on yksinkertaista kotitekoista tomaattikeittoa.


Kämpin kello viiden teen ja hääpäiväillallisen lisäksi söimme sunnuntaina tapas/antipasto/zakuska-aterian. Italialainen pikkuruoka antipasto (tässä bruchetta ja Parman kinkku) ja espanjalainen tapas (tässä täytetyt paprikat) ovat tunnetumpia kuin venäläinen zakuska, jota tässä edustaa suolakurkku. Söimme myös ranskalaisia juustoja, mutta perinteisessä ranskalaisessa keittiössä ei ole varsinaista vastinetta tapaksille.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.