I did buy spruce shoot syrup some months ago and decided to try to make it at home when weather gets warmer and spruce shoots start to grow. The season in Southern Finland is now.
Husband picked a bagfull in his parent's woods and I made a trial batch. Better than the store bought; tastes richer and stronger. I also always make my own labels. Friends are used to get shome made gifts labelled with my own "logo".
Have tried syrup with ice cream and it was a good combination.
Ostin talvella kuusenkerkkäsiirappia ja päätin kokeilla sen tekemistä kotona, kunhan ilmat lämpenevät ja kerkät alkavat kasvaa. Ilmojen lämmettyä muutamassa päivässä oli oksan päihin ilmestynyt uutta kasvua.
Siippa keräsi pussillisen kerkkiä vanhempiensa metsästä. Keittelin niistä siirappia viime viikonloppuna ja tein tapani mukaan myös omat etiketit. Ystävät ja sukulaiset ovat tottuneet kotitekoisiin tuliaisiin ja omalla "logolla" varustettuihin etiketteihin.
Kotitekoisen siirapin väri ja maku ovat vahvempia ja syvempiä kuin kaupasta ostetun. Maistuu hyvältä mm. jäätelön kanssa.
It looks delicious!!!!!
VastaaPoistaYum