Local, ecological and seasonal food seemed to be even more widely available than two years ago. Besides Whole Foods (we always buy bagels from here the last day and eat them the first morning back home as our "last bite of New York"), smaller and bigger farmer's markets there were local, ecological Tri-State fruit and vegetable vendors all over the city, there were magazines of local food, restaurants serving local food...
Lähiruoka, luomu ja sesongin tuotteiden käyttäminen olivat vielä laajemmin näkyillä New Yorkissa kuin viime matkalla kaksi vuotta sitten. Suuren luomuketjun Whole Foodsin (josta ostamme aina viimeisenä päivänä kotiin vietäväksi bageleita, syömme ne kotiintuloa seuraavan aamuna "viimeisenä New Yorkin ateriana") ja suurempien torien lisäksi ympäri kaupunkia oli lähiosavaltioista luomuvihanneksia ja -hedelmiä myynnissä, ravintolat tarjosivat lähiruokaa, lähiruoasta oli jopa lehtiä.
Lähiruoka, luomu ja sesongin tuotteiden käyttäminen olivat vielä laajemmin näkyillä New Yorkissa kuin viime matkalla kaksi vuotta sitten. Suuren luomuketjun Whole Foodsin (josta ostamme aina viimeisenä päivänä kotiin vietäväksi bageleita, syömme ne kotiintuloa seuraavan aamuna "viimeisenä New Yorkin ateriana") ja suurempien torien lisäksi ympäri kaupunkia oli lähiosavaltioista luomuvihanneksia ja -hedelmiä myynnissä, ravintolat tarjosivat lähiruokaa, lähiruoasta oli jopa lehtiä.
Besides the famous Union Square greenmarket we visited also New Amsterdam Market near South Street Seaport, there was also a Finnish vendor selling real Finnish rye bread (more about this later on).
Tunnetun Union Squaren maatilatorin lisäksi kävimme myös South Street Seaportin lähellä olevalla New Amsterdam-torilla, jossa oli myös suomalaisten ruisleipätiski (tästä lisää myöhemmin).
Local breads, ice creams, local juices, local fruits, local jams... you name it!
Lähileipää, -jäätelöä, mehua, hedelmää, hilloa... mitä tahansa!
We really liked this fresh "trend" seen also here in Helsinki; good food from local vendors one can learn to know personally.
Pidimme tästä "trendistä", joka on ollut näkyvillä jo Helsingissäkin; hyvää ruokaa lähialueen tuottajilta, jotka voi oppia tuntemaan jopa henkilökohtaisesti.
Inspired by the locavore trend, I went last night to woods behind my house and picked berries for dessert. Seasonal, local food at its best...
Lähiruokatrendistä innoittautuneena menin eilen sadan metrin päähän metsään ja poimin marjoja jälkiruoaksi. Sesongin lähiruokaa parhamimmillaan.
Lähiruokatrendistä innoittautuneena menin eilen sadan metrin päähän metsään ja poimin marjoja jälkiruoaksi. Sesongin lähiruokaa parhamimmillaan.
IHANIA ruoka-, tori- ja matkakuvia! Kiitos! Kiva kun jaksat värittää päivää näillä värikylläisillä raporteilla.
VastaaPoistaMahtavat kuvat!! Tätä puolta New Yorkista tulee harvemmin nähtyä :) Lähiruoka kunniaan, olen ihan samaa mieltä. Mukavaa alkavaa elokuuta!!
VastaaPoistaOh, I love NYC! And its markets!
VastaaPoistaBeautiful pictures...
Näitä kuvia katsellessa tulee sekä nälkä että matkakuume! Ihanannäköisiä kojuja, kauppoja ja ruokia!
VastaaPoista