Need of light



Olen jo kauan etsinyt uusia valaisimia olohuoneen ikkunalaudalle. Hajotin toisesta jalkavalaisimesta varjostimen ja hankittuani uudet varjostimet, sai ikkunalaudan valaisimien etsiminenkin uutta potkua, vanhat varjostimet kun alkoivat näyttää kellastuneilta jalkalamppujen uusien valkoisten varjostimien parina.

Huomasin myös kaipaavani enemmän valoa kuin ennen ja uusissa lampuissa on valovoimaisemmat lamput kuin ennen. Valon tarve lisääntyy ikääntyessä (auts, "tässä iässä" alkaa kuulla liian usein sanaa "ikääntyminen").... 40-vuotias tarvitsee kaksi kertaa ja 60-vuotias moninkertaisesti enemmän valoa kuin 20-vuotias... Siippa oli aiemmin sitä mieltä, ettemme tarvitse lisää valoa, mutta huomaan hänen lukevan uusissa valoissa mieluusti...

Hieman korkeampien, minua miellyttävien valaisimien löytäminen olikin vaikeampaa kuin luulin. Lopulta löysin Korkeavuorenkadun Calabalikista sopivat juuri alen aikaan, näiden valaisinrunko on 67 cm korkea. Varjostimet löytyivät Pentikin valikoimista Sokokselta.

Kuvassa näkyy myös käpypalmu, joka oli ostoslistallani. Vanhat kasvit lähtivät anoppilan lasiverannalle hellempään huomaan.

I broke a shade of one of the floor lamps, when I had bought new ones, thes hades of the table lamps on window started to look too yellow. I had thought of buying new lamps anyway. After an intensive search I finally found suitable lamps and shades (of course in different stores to make it a bit more complicated...)

I also noted I wanted/needed more light than before, and the new lamps give more lights than the old ones. Need of light increases with age; 40 year old needs two times and 60 year old many times more light than a 20 year old ...

I also have bought the cycas cincinnalis that was on my shopping list earlier.

3 kommenttia :

  1. Ihana ikkunanurkkaus, siihen saa kaikkea kivaa vaihtelua vuodenajan mukaan. Valaisimet ovat yhtenäisen näköiset nyt ja tuossa on hyvä lukupaikka. Käpypalmu on sopivan napakka kasvi.

    Olen itsekin juuri vaihdellut valaisimia ja eilen viimeksi kävin ostamassa uuden varjostimen vanhaan lamppuun. Sillä on yllättävän iso merkitys, nyt mittasuhteet ovat kohdallaan.

    VastaaPoista
  2. Onpa tunnelmallinen lukunurkkaus, todella kutsuva!

    Tuo käpypalmu sopii upeasti tuohon laatikkoon.

    VastaaPoista
  3. Kandiryhmässä joku teki ikääntyvistä naisista tutkielmaa ja kuulemma yli 43-vuotias on ikääntyvä... no, eipä siitä sitten enempää.

    Mutta kieltämättä ikä on tullut vastaan monta kertaa 40-vuotispäivän jälkeen. Lääkäri kertoi, että nivelet löystyvät (nivelsiteet venähtivät), optikko määräsi kaksiteholasit ja poliisi kyseli näkökyvyn perään, että saa jatkaa autolla ajelemista. Mitähän seuravaksi, kun ikää tulee taas 10 vuotta lisää :)

    Valoa todellakin tarvitsee enemmän ja enemmän. Tämän vuoksi takkahuoneen remontin yhteydessä kattoon laitettiin led-spotit. Nyt näkee nitkuttaa puikkoja ja lukea lehtiä. Olohuoneen valaistukseen täytyy alkaa seuraavaksi kiinnittää huomiota. Ostamasi lamput ovat tosi kivat, tykkään tuosta valkoisesta valosta.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.