A day in Paris


Lauantaina saavuin lyhyen huonosti nukutun yön jälkeen Pariisiin. Lähdin kuitenkin heti laukun purettuani kulkemaan Pariisin katuja.

I arrived in Paris after a short, restless night. Still, as soon as I had unpacked my luggage, I headed to the streets of Paris.


Laduréen laatikoita löytyy kotoa jo useampia, joten tällä kertaa ihailin tätä kuulua macaron-konditoriaa vain ulkoa.

I have already several Ladurée macaron boxes at home, so this time I admired only the windows of the famous shop.


En käynyt tervehtimässä Mona Lisaa, kuljin vain Louvren pihamaalla.

I didn't go in to visit Mona Lisa, I just walked on the Louvre grounds.

Kaupunkipyöriä on parkissa monessa paikassa, mutta Pariisin liikenne on sen verran sekavaa, etten uskaltaudu sen sekaan pyörän selässä.

There are city bikes all over Paris, but the traffic is too chaotic for me to explore the city by bike.

Kävin Mercin lifestyle-liikkeessä ja tein pikku ostoksenkin, hankin hauskan maljakon.

I stopped in Merci, a well known lifestyle store and did shop a bit; I did purchase a fun glass vase.






Ravintolassa syöminen yksin on usein vähän tylsää, joten suuntasin Seinen rannan vuosittaisille Lounais-Ranskan ruokamarkkinoille, ostin ilalliseksi syötävää kojuista ja katselin ihmisiä syödessäni. Sitten jaksoin hädin tuskin uupuneena paarustaa hotellille...

To eat alone in restaurant isn't much fun usually, so I headed to an annual food market by Seine. I purchased delicasies from the wendors and joined hundreds of people picnicing by the river.

After my dinner I rarely could walk back to the hotel, so tired I was.

12 kommenttia :

  1. Merci on minun käyntilistalla, sinne pitäisi kyllä päästä, kuulen niin paljon hyvää siitä.

    Ihania kuvia, jotka aiheuttavat Pariisi-kaipuun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen liikkeestä vielä erillisen postauksen, kunhan kerkeän. Kiva liike!

      Poista
  2. Ihanaa kun jälleen pääsen blogisi kautta Pariisiin. Kuvasi on kauniita ja aina viisastun. Olin itse siellä viimeeksi elokuussa. Onko nuo ruokamarkkinat vain kerran vuodessa ja aina samaan aikaan? Kaunista Pariisi viikon jatkoa Annelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokamarkkinat taitavat olla joka vuosi samaan aikaan syyskuun puolessa välissä, olin viime vuonnakin

      Poista
  3. Ihania nämä Pariisin postauksesi! Hieman on itselläni matkakuumetta, mutta iso vauvamasu estää muun kuin matkoista haaveilemisen. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sinullahan on paljon haaveiltavaa tällä hetkellä!

      Poista
  4. Matkakuume iski ja Pariisin olisi taas päästävä! Tänään istuin sattumalta neukkarihuoneessa, joka oli nimetty "Pariisiksi", joten kukin Pariisissa tavallaan ,)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisi tänään oli junalakon takia miltei 3 h metroilla ja busseilla kulkua messuille, välillä harhaopin pahamaineisessa pohjois-pariisilaisessa lähiössä shuttlebussia etsimässä, eli ei ihan romanttisinta Pariisia.

      Poista
  5. Onpas siellä ihanan aurinkoista! :) Mä olen käynyt Pariisissa vuodenvaihteen aikoihin, joten kesäinen Pariisi on vielä kokematta.

    VastaaPoista
  6. Viikonloppuna oli vielä ihan kesäistä, nyt viileämpää ja sadekuuroja luvassa. Päivät tosin ollaan messuilla, joten keleistä ei pahemmin pääsisi nauttimaankaan.

    VastaaPoista
  7. Kiitos näistä Pariisin tunnelmista! Siivelläkin on mukava matkustaa ja poimia parhaat palat. Vaikka työmatkat ovatkin oma lukunsa, niin onneksi ehdit edes vähän nauttia. Omasta Pariisin-matksta on jo ihan liian monta vuotta - siksi kaupunki onkin ollut listalla jo jonkin aikaa, kun vain löytyisi sopiva rako.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koetan joitain hetkiä kaupungista nauttimiseen saada joka päivä, vaikka messujen jälkeen onkin illalla vielä kaikkien sähköpostien läpi kahlaaminen, niitä kun ei voi viikoksi jättää odottamaan...

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.