Donna Hayn Fast, Fresh, Simple-kirjassa (ok, myönnetään, olen addiktoitunut tähän keittokirjaan...) oli suklaa-pähkinälevitemousse-resepti, jonka olin ajatellut tehdä jossain vaiheessa. Viikonloppuna lueskelin kahvilassa kaakaota siemaillessani syksyistä Ruoka-Gloriaa, jossa oli kokonainen juttu Nutella-ohjeita.
Nutella (=suklaa-pähkinälevite) on tai siis oli viime vuonna lehden mukaan iso juttu ruokablogeissa. Tämä huuma on mennyt minulta näköjän kokonaan ohi...
Innostuin kuitenkin selailemaan Nutellajäädyke-haulla ruokablogeista ohjeita. Nutellajäädyke kondensoituun maitoon tehtynä kuulosti herkulliselta, mutta vähän liiankin tuhdilta. Tein siis oman versioni Donnan moussen ja raskaiden jäädykkeiden välimaastosta. Kondensoidun maidon sijaan laitoin maustamatonta jugurttia jälkiruokaa keventämään.
Innostuin kuitenkin selailemaan Nutellajäädyke-haulla ruokablogeista ohjeita. Nutellajäädyke kondensoituun maitoon tehtynä kuulosti herkulliselta, mutta vähän liiankin tuhdilta. Tein siis oman versioni Donnan moussen ja raskaiden jäädykkeiden välimaastosta. Kondensoidun maidon sijaan laitoin maustamatonta jugurttia jälkiruokaa keventämään.
Kovin kevyeksi tätä jälkiruokaa ei kutenkaan voi sanoa, söimme näistä jälkiruokamaljoista puolet ja laitoimme loput pakastimeen seuraavaksi illaksi odottamaan, sen verran tuhtia jäädyke oli.
I saw an easy cheat's chocolate hazelnut spread mousse recipe I decided to try in Donna Hay's Fast, Fresh, Simple book (yes, I admit; I am addicted to this cookbook). Last weekend I was in a café and browsed trough a Finnish foodie magazine while sipping hot cocoa. There was an article of Nutella recipes and how they had been a big hit in food blogs last year. I had no idea...
Later that night I browsed Nutella ice cream recipes in food blogs. Most of them were made in condensed milk, but as delicious they sounded, they also felt too rich to me. So I made my own version, somewhere between Donna's mousse and the rich ice creams. Instead of condensed milk I used natural yoghurt to lighten up the dessert.
To be honest; it's not light even with yoghurt. We ate halfway trought these medium desset bowls and spared the other half for the next night.
To be honest; it's not light even with yoghurt. We ate halfway trought these medium desset bowls and spared the other half for the next night.
Nam, kuullostaa hyvältä. Se on kyllä suuri harmi, kun kaikki muut perheessä ovat pähkinäallergisia. Se rajoittaa monen ihanan jälkiruoan ja leivonnaisen valmistamista.
VastaaPoistaErityisen hyvä makeannälän viejä! Nutella on tosi kätevää jälkiruokia ja leivonnaisia tehdessä (ja paljaltaankin, kohtuuden rajoissa.) Jäädykereseptisi tulee varmasti käyttöön tälläkin tytöllä! :)
VastaaPoistaKiitos tästä. Tällä kerään taas roimasti hyvämutsi-pisteitä. Mäkin olen addiktoitunut näihin sun Donna Hay -variaatioihin:)
VastaaPoistaMitähän ME seuraavaksi syödään;)