En ole koskaan tainnut julkaista blogissa tämän pastan reseptiä, vaikka se on suosikkiruokiamme ja yksi versio pastastamme on esitelty kanssamme Kodin Kuvalehdessäkin vuosi sitten. Me olemme kutsuneet pastaa nimellä Meidän pasta, mutta lehteen se oli uudelleen nimetty Parisuhdepastaksi. Lehtijutussa pastassa käytettiin kotiekoisia makkaroita, mutta tällä kertaa käytin ilmakuivattua kinkkua. Tämän(kin) pasta ainesosat vaihtelevat; peston sijaan käytän joskus valkosipulituorejuustoa ja kurpitsansiemenet on välillä korvattu pinjansiemenillä.
Tähän voi käyttää valmispestoakin, mutta minun mielestäni itse tehty on monin kerroin parempaa tehdastekoiseen verrattuna. Pestoa voi tehdä isomman satsin kerrallaan ja pakastaa jääpala- tai karamellimuoteissa.
Tämän pastan juju on siinä, ettei pastan lisäksi mitään muuta tarvitse keitellä.
Tämän pastan juju on siinä, ettei pastan lisäksi mitään muuta tarvitse keitellä.
Meidän pasta eli Parisuhdepasta
Kaksi annosta (mieluiten kokojyvä)spagettia keitettynä paketin ohjeen mukaan.
Kourallinen kirsikkatomaattana halkaistuna
Kourallinen (paahdettuja) kurpitsansiemeniä
Kourallinen kylmäsavukinkkua viipaloituna
Kourallinen tuoretta basilikaa
Yksi mozzarellapallo vedessä valutettuna ja revittynä paloiksi
Mustapippuria
Pari ruokalusikallista pestoa
Kotitekoinen pesto
2 ruukkua tuoretta basilikaa
1/2 dl oliiviöljyä
pieni kourallinen pinjansiemeniä
1/2 dl parmesaania
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
Sekoita kaikki peston ainekset tehosekoittimessa. Lisää öljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa.
2 ruukkua tuoretta basilikaa
1/2 dl oliiviöljyä
pieni kourallinen pinjansiemeniä
1/2 dl parmesaania
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
Sekoita kaikki peston ainekset tehosekoittimessa. Lisää öljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa.
Sekoita pesto keitettyyn pastaan, sekoita muuta ainekset pastan joukkoon. Tarjoa heti.
Nyt kun katselen kuvia, niin eipä annoksessa paljoa pasta näy, muut ainekset peittävät sen aika lailla. Kulhon pohjalla on kuitenkin jonkin verran kokojyväspagettiakin.
Tällä suosikkipastallamme osallistun Mokon Paras pasta-kilpailuun.
Nyt kun katselen kuvia, niin eipä annoksessa paljoa pasta näy, muut ainekset peittävät sen aika lailla. Kulhon pohjalla on kuitenkin jonkin verran kokojyväspagettiakin.
Tällä suosikkipastallamme osallistun Mokon Paras pasta-kilpailuun.
I noted that I've never published in my blog this pasta recipe even though one version of it has been featured wiht us in a Finnish magazine Kodin Kuvalehti. We have always called the pasta Our pasta even though it was renamed for the article as Relationship pasta. In the article we used home made sausages, but this time I used cold smoked ham. I vary ingredients often; sometimes I use garlic cream cheese or replace pumkin seeds with pine kernels.
You can use store bought pesto, but home made is in my opinion much tastier. Left over pesto can be frozen in ice cube tray or candy molds.
The beauty of this dish is that you don't need to cook anything but pasta.
You can use store bought pesto, but home made is in my opinion much tastier. Left over pesto can be frozen in ice cube tray or candy molds.
The beauty of this dish is that you don't need to cook anything but pasta.
Our pasta a.k.a. Relationship pasta
Two servings of spaghetti cooked accourding to package instructions.
A handful of cherry tomatoes cut in half
A handful (roasted) pumpkin seeds
A handful of cold smoked ham, sliced
A handful of fresh basil
One mozzarella balls in the wate drained and torn into pieces
black pepper
A couple of tablespoons of pesto
Two servings of spaghetti cooked accourding to package instructions.
A handful of cherry tomatoes cut in half
A handful (roasted) pumpkin seeds
A handful of cold smoked ham, sliced
A handful of fresh basil
One mozzarella balls in the wate drained and torn into pieces
black pepper
A couple of tablespoons of pesto
Homemade pesto
2 bunches of basil leaves
1/2 dl olive oil
1/2 dl shredded parmigiano reggiano
small handful of pine nuts
2 garlic cloves
salt
pepper
Mix all pesto ingredients in a mixer. If needed add olive oil for more running texture.
Mix pesto with pasta, mix in all other ingredients. Serve immdly.
Now when I take look at the photos, I can't see much of pasta, as other ingredients cover it, but there is also some spaghetti in the bowl.
2 bunches of basil leaves
1/2 dl olive oil
1/2 dl shredded parmigiano reggiano
small handful of pine nuts
2 garlic cloves
salt
pepper
Mix all pesto ingredients in a mixer. If needed add olive oil for more running texture.
Mix pesto with pasta, mix in all other ingredients. Serve immdly.
Now when I take look at the photos, I can't see much of pasta, as other ingredients cover it, but there is also some spaghetti in the bowl.
Tuo jos mikä saa puolison suun messingille: herkulliset ainekset ja vartissa valmista!
VastaaPoistaTämä onkin ihanteellinen arkiruoka nopeutensa takia.
PoistaHerkullista! Tein muuten taannoin ensimmäistä kertaa pestoa lehtikaalista ja se oli todella maukasta!Terv. TiV
VastaaPoistaKiitos vinkistä! Olen tehnyt mintusta, herneistä jne. pestoa, mutta lehtikaalia en ole kokeillutkaan.
PoistaNams.....kuulostaa siltä et tällä lähtee varmasti nälkä ja siipalta jalat alta <3 Menee ehdottomasti kokeiltavien listalle.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla ja tätäkin voi varioida oman maun sekä kaapin sisällön mukaan.
Poista