This time I nailed it

 

 
Olen kerran aiemmin tehnyt huippusuosittua Alexander Gullichsenin avokadopastaa -ja pettynyt. Tulos oli "ihan ok", mutta en ihan ymmärtänyt miksi juuri tämä annos on saanut niin suurta suitsutusta osakseen. Olin kyllä aika yllättynyt pettymiseeni, aineksissahan oli useita suosikkiherkkujani; avokadoa, limeä, valkosipulia... Ruoka ei päätynyt blogiinkaan, kun se ei vain kolahtanut.
 
Pari päivää sitten päätin antaa pastalle uuden mahdollisuuden, pecorinoa lukuun ottamatta kun kaikkia aineksia löytyi kotoa. Ostin lähimarketista pecorinoa, joka oli kyllä oudon pehmeää ja miedon makuista. Pecorinohan on yleensä kovan lohkeavaa ja suolaista. Laitoin sitä kuitenkin parmesanin lisäksi pastaan. Ja tällä kertaa onnistui! Ehkä viime kerralla en käyttänyt tarpeeksi suolaa, olivatko avocadot mauttomampia? En tiedä, mutta nyt pasta oli maukasta.

 
Alexander Gullichsen's avocado pasta has been featured in almost every single Finnish foodie blog. I tried it once and was dissapointed... it was ok, but nothing special. I was a bit surprised as the ingredients list promised something delicious; avocados, lime, garlic...
 
Few days ago I noted we had everything except pecorino at home to make the dish. I bought pecorino in local markedt, but it was mild and soft, not like pecorino normally is. Anyhow; I used it with parmesan.
 
And this time pasta was delicious! Maybe last time I didn't use enough salt, maybe avocados were too mild in taste. Don't really know, but this time I nailed it.

12 kommenttia :

  1. Herkullisen näköistä on kuvissakin. Minä tulin laittaneeksi omaani liikaa avokadoa ja ajattelin kokeilla vielä kerran maltillisemmalla määrällä. Pidin kyllä mausta, ainekset ovat kaikki loistavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin yhden pienen avokadon syöjää kohden. Pidän niistä pikkuavokadoista, joita nykyisin myydään pusseissa. Avocadoruokia onkin ollut ruokalistalla viime aikoina.

      Poista
  2. Pakko tunnustaa etten ole vielä kokeillut tätä vaikka kaikki muut hehkuttaa....pakko kai ryhdistäytyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile, mutta muista laittaa reilusti suolaa, se lienee tämän ruoan salaisuus ja suolan vähyys syy, miksi edellisen kerran ei ihan onnistunut.

      Poista
  3. Suola on tässä tosi tärkeä. Suolaa, suolaa, enemmän suolaa. Luin ensimmäisen kerran pastaa tehdessäni tämän ohjeesta ja lisäsin kerran, pari. Nipotan suolan kanssa yleensä, mutta tämä ruoka saa tehdä poikkeuksen. Ja ei kun avokadon ostoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolan vähyys saattoikin olla syynä viimeksi. Laitan yleensä aika vähän suolaa ja viimeksikin varmaan säästelin suolassa.

      Poista
  4. Suolaa epäilen kans. En ole tehnyt oikealla ohjeella vaan sillä mitä kaapista löytyy kuhan avodo on mukana ja olen ihan koukussa avokadomämmään paljolla valkosipulilla:)

    VastaaPoista
  5. I live where 40% of the US avocados are grown. If the avocados are picked too early, before their oil content is high enough, then they have no flavor or a 'gray' flavor. Your pasta dish looks lovely.

    VastaaPoista
  6. Minä oon kanssa kerran tehny ja petyin. Jo silloin tuli kyllä mieleen että suola olisi voinut tehdä sen ratkaisevan parannuksen.. No ensikerralla sitten reilusti suolaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän tulokseet ovat monet tulleet; avocadojen kypsyys ja reilu suolaus ovat reseptin salaisuus.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.