Näin keväällä alan himoita salaatteja. Tällä kertaa vuorossa oli Lotta Lundgrenin Om jag var din hemmafru-kirjasta poimittu salaatti, jota tosin jouduin hieman muuttamaan, kun unohdin ostaa thaibasilikaa. Lisäsin myös chiliä ja korvasin sokerin hunajalla. Tässä salaatissa vesimelonin mehukkuus, granaattiomenan makeus ja fenkolin lakritsimaisuus sekoittuvat lime-inkiväärikastikkeen kirpeyteen.
½ vesimeloni
1 granaattiomenan siemenet
1 fenkoli
nippu thaibasilikaa (korvasin vesikrassilla, joka ei kuitenkaan ole kunnon korvike)
1 lime
2 cm pala inkivääriä
1 tl hunajaa
½ chilipaprika
Kuutioi vesimeloni isoiksi kuutioiksi. Siivuta fenkoli ohuelti. Laita vesimeloni, granaattiomenan siemenet ja fenkolisiivut tarjoiluasioihin.
Purista inkivääristä mehu valkosipulipuristimella, käytä inkivääristä vain mehu, purista limestä mehu, pilko chili pieneksi. Sekoita inkiväärimehu, limemehu, hunaja ja chili. Kaada salaattiainesten päälle, tarjoile.
½ vesimeloni
1 granaattiomenan siemenet
1 fenkoli
nippu thaibasilikaa (korvasin vesikrassilla, joka ei kuitenkaan ole kunnon korvike)
1 lime
2 cm pala inkivääriä
1 tl hunajaa
½ chilipaprika
Kuutioi vesimeloni isoiksi kuutioiksi. Siivuta fenkoli ohuelti. Laita vesimeloni, granaattiomenan siemenet ja fenkolisiivut tarjoiluasioihin.
Purista inkivääristä mehu valkosipulipuristimella, käytä inkivääristä vain mehu, purista limestä mehu, pilko chili pieneksi. Sekoita inkiväärimehu, limemehu, hunaja ja chili. Kaada salaattiainesten päälle, tarjoile.
I crave for
salads in spring. This time I made one from Lotta Lundgren’s If I was your wife cook book.
I had to change the recipe slightly as I forgot to buy thai basil. I also
added chili and replaced sugar with honey.
½ watermelon
seeds of one
pomegranate
1 fennel
bulb
a bunch of thai
basil (I replaced with watercress, which
is not a perfect substitute)
1 lime
2 cm piece
of ginger
1 teaspoon
of honey
½ chili
pepper
Dice the
watermelon into large cubes. Slice the fennel thinly. Put the watermelon,
pomegranate seeds and fennel slices in serving bowls.
Squeeze the
juice of ginger with garlic presser, use only the juice, squeeze the lime
juice, chop the chili. Mix iginger and lime juices, honey, and chili pepper.
Pour over the salad ingredients and serve.
Upeat kuvat! Jo ne houkuttelisivat syömään, mutta ainekset myös kuulostavat hyvältä. Taidan kopsata talteen myöhempää kokeilua varten. Nuoriso tosin sanoi thaibasilikan maistuvan kamalalta, mutta itse en ole vielä kokeillut.
VastaaPoistaÄlä usko nuorisoa, thaibailika on etenkin aasialaissävytteisissä annoksissa paikallaan!
PoistaGreat Blog !!
VastaaPoista