Pähkäilin jäätelöaltaan reunalla suklaa- ja karamellijäätelöiden välillä, kunnes muistin Granitissa näkemäni (aika kalliin) salmiakkirouhepurkin. Rouhe oli tarkoitettu jälkkärien päälle. Ostinkin tavallista vaniljajäätelöä ja kourallisen salmiakki- ja lakuirtokarkkeja.
Murskasin karkit, osan liotin kiehuvaan vesitilkkaan kastikkeeksi (vähempikin vesi olisi riittänyt, jäi vähän ohueksi) ja loput ripottelin jäätelön päälle. Lisäksi vielä muutama musta ja valkoinen tähtinonparelli.
Instead of ready made mixed ice cream, I bought plain vanilla ice cream and a handful of liquorice candies.
Kiitos Lumo vinkistä, näyttää herkulliselta! Taidan tarjota tuota huomisille ruokavieraille jälkkäriksi; aluksi ajattelin perinteisiä mansikoita ja jädeä, mutta tämä kuulostaa paremmalle. Oletkos koskaan laittanut suolapähkinöitä jäätelön päälle? Nekin toimii yllättävän hyvin :)
VastaaPoistaSuolapähkinöitä ja karamellikastiketta olen syönyt jätskin kanssa. Nam!
PoistaYummie! Such a lovely blog you have! Xx Nilla
VastaaPoistaThanks!
PoistaNäyttää tosi hyvältä :)
VastaaPoistaTäytyykin kokeilla joku päivä.
t.Sanna
Tätähän voi varioida omilla lempikarkeilla loputtomiin.
Poistaihanan kuuloista - meilläkin tehtailtiin jäätelöä tuossa turkinpippureilla, lemon curdilla ja marenkimuruilla :-) Ei kaupan jäätelöt kohta kelpaakaan ;-)
VastaaPoistaOoh, mikä yhdistelmä! Nam...
PoistaVoi! Mä pyysin miestä tuomaan Suomesta lakritsikastiketta. No ei tuonnut. Lakritsitkin on kohta syöty :( Mutta pidän ideaasi mielessäni, karkkeja murskaamalla saa oivallista lakujätskiä.
VastaaPoistaLöytyykö mitään amerikkalaista nettikauppaa, josta voisi tilata skandi/euroherkkuja? Au pair-aikana löysin salmiakkia lähikaupungin hollantilaiskaupasta, tosin vasta muutama viikko ennen kotiinlähtöä
PoistaKiva idea ja näyttää tosi herkulliselta :)
VastaaPoistaGranitin pikkupurkin hinnalla olisi saanut ison pussin karkkia, joten edulliseksikin yönä tuli.
Poista