Leivoin picnicille peruspatonkia, jonka pettämätön perusresepti on koulun keittokirjasta. Muunnan perusreseptiä kuitenkin usein, tällä kertaa korvasin osan jauhoista eräästä tiedostilaisuudesta saamillani spelttihiutaleilla.
Käytin ihan tavallista kuivahiivaa, mutta kuvaan nappasin rekvisiitaksi Sammatin kirppikseltä eurolla ostamani kuivahiivapurkin.
Käytin ihan tavallista kuivahiivaa, mutta kuvaan nappasin rekvisiitaksi Sammatin kirppikseltä eurolla ostamani kuivahiivapurkin.
Patongit
2 dl
vettä
pussi
hiivaa
4 dl jauhoja
1 dl spelttihiutaleita
2 rl
oliiviöljyä
suolaa
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen
veteen, lisää jauhot, speltti, oliiviöljy ja suolavaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan nousta n. tunti.
Muotoile taikinasta patonkeja. Anna nousta 30 min (tai yön yli kelmulla peitetyssä kulhossa). Paista 225 asteessa n. 15 min. Voit alussa suihkauttaa uuniin vettä, jotta saat rapeakuorisia patonkeja.
Muotoile taikinasta patonkeja. Anna nousta 30 min (tai yön yli kelmulla peitetyssä kulhossa). Paista 225 asteessa n. 15 min. Voit alussa suihkauttaa uuniin vettä, jotta saat rapeakuorisia patonkeja.
I baked baguettes for our picnic on Thursday. I often use the same recipe with slight variations. This time I subsituted a part of flours with spelt flakes.
Baguettes
2 dl
water
bag of dry
yeast
4 dl flour
1 dl spelt flakes
2 tbsp
olive oil
salt
Mix the
yeast in warm water, add the flour, spelt, olive oil, salt and knead the dough until it
is elastic. Cover the bowl with plastic wrap and let the dough rise about an
hour.
Shape into
baguettes, let dough rise again for 30 min. Bake at 225 C for about 15 min. You
can in the beginning spray water in the oven to get the crusty bread.
Ai himputti, nyt meilläkin voi saada sitten tuoretta patonkia jonain kauniina aamuna! Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaSaahan meillä kaupoista niitä kaupoissa paistettuja patonkeja, ihan tuoreenakin. Mutta aina mun mielestä niissä on muka jotenkin teollinen maku.
Ihanaa sunnuntaita!
Tämä on kyllä pettämätön perusresepti ja taikina nousee ihan kivasti lyhyessäkin ajassa, kannattaa kokeilla.
PoistaIhana tuo rekvisiittapurnukka. Pitäis kokeilla varmaan joskus tehdä itse patonkia, olen vaan niin huono leipomaan. Maissijauhot on odottanut kaapissa monta kuukautta kun pitänyt kokeilla tehdä niistä leipää....koskaan en ole eläessäni leipää leiponut (paitsi yläasteen köksätunneilla).
VastaaPoistaPikku kirpparilta tekee kivoja (ja outojakin) löytöjä.
PoistaLeivän leipominen on paljon kelpompaa kuin makean leipominen. Tämän reseptin voi tehdä siis käyttämällä 5 dl vehnäjauhoja ja unohtamalla speltin. Koulun keittokirjan ohjeella ei voi erehtyä!
Juurikin katselin kuivamuonakaappiini ja tuumailin, että näin lomallahan sitä voisi vaikka leipoa leipää. Ehkäpä innostun kokeilemaan tuota reseptiä! Kävisiköhän spelttijauhojen sijasta hirssihiutaleet? :D
VastaaPoistaSpelttihiutaleet voi varmaankin korvata hirssihiutaleilla. Heitin itsekin ihan arviolta hiutaleita joukkoon ja hyvää tuli.
Poista