Paras mansikkakausi oli ja meni, mutta jälkisadon pitäisi kypsyä näinä päivinä.
Panzanella on niitä reseptejä, joissa reseptejä on yhtä monta kuin kokkiakin. Tässä yksi vaihtoehto kahdelle. Pasta ja leipä voivat hyvin olla edelliseltä päivältä. Valmistuu esim. ensimmäisten tahmeasti sujuneiden työpäivien jälkeen sukkelasti.
Mansikka-panzanella
Reilu kourallinen keitettyä pastaa
½ grillattu broileri revittynä
3 paksua palaa paahdettua ja kuutioitua leipää
½ salaattikerä revittynä
kourallinen yrttejä silputtuna
1 iso tomaatti lohkoina
2 dl mansikoita viipaloituina
kastike
oliiviöljyä
punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
valkosipulia
Sekoita salaattiainekset. Sekoita kastikeainekset. Sekoita salatti ja kastike.
Panzanella on niitä reseptejä, joissa reseptejä on yhtä monta kuin kokkiakin. Tässä yksi vaihtoehto kahdelle. Pasta ja leipä voivat hyvin olla edelliseltä päivältä. Valmistuu esim. ensimmäisten tahmeasti sujuneiden työpäivien jälkeen sukkelasti.
Mansikka-panzanella
Reilu kourallinen keitettyä pastaa
½ grillattu broileri revittynä
3 paksua palaa paahdettua ja kuutioitua leipää
½ salaattikerä revittynä
kourallinen yrttejä silputtuna
1 iso tomaatti lohkoina
2 dl mansikoita viipaloituina
kastike
oliiviöljyä
punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
valkosipulia
Sekoita salaattiainekset. Sekoita kastikeainekset. Sekoita salatti ja kastike.
The best strawberry season is gone, but there are still strawberries available.
There are millions of verisons for panzanella. Here is one of them, for two. Use left over pasta and bread from previous day.
Strawberry panzanella
A good handful of cooked pasta
½ grilled chicken, teared apart
3 thick pieces of bread, toasted
½ lettuce head, teared apart
handful of herbs
1 big tomato, cubed
2dl strawberries, sliced
dressing
olive oil
red wine vinegar
salt
pepper
garlic
Mix salad ingredients. Mix dressing ingredients. Mix salad and dressing.
Kuullostaa herkulliselta!
VastaaPoistaMansikka kyllä kruunaa kesäisen ruoan!
Poistaoho aika erilainen, mutta herkullisen kuuloinen panzanella! mitäköhän italiaanot tykkäisivät? ;)
VastaaPoistaEihän tämä mikään oikea-oppinen suinkaan ole, mutta tapanani on versioida, eikä noudattaa kovinkaan orjallisesti alkuperäisohjeita.
Poista