Gazpacho - kylmä tomaattikeitto - on ihanaa, kevyttä kesäruokaa. Kesäähän on vielä jäljellä!
Tämä(kään) ohje ei noudata perinteisiä polkuja vaan tähän laitettiin, mitä kotoa löytyi; tomaatteja, nektariini (hedelmä antaa sopivasti makeutta ja raikkautta), punainen paprika, kourallinen sekalaisia yrttejä, valkosipulia, jeeraa (intialainen kumina), pippuria, korianterin siemeniä, suolaa, savupaprikaa ja loraus sherryetikkaa.Taisipa blenderiin päätyä pari salaatinlehteäkin.
Kaikki sekaisin blenderissä ja astia jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta maut sekoittuvat hyvin keskenään. Vettä tai kasvislientä voi lisätä muutaman tilkan, jos keitto tuntuu jäävän liian sakeaksi.
Tämä(kään) ohje ei noudata perinteisiä polkuja vaan tähän laitettiin, mitä kotoa löytyi; tomaatteja, nektariini (hedelmä antaa sopivasti makeutta ja raikkautta), punainen paprika, kourallinen sekalaisia yrttejä, valkosipulia, jeeraa (intialainen kumina), pippuria, korianterin siemeniä, suolaa, savupaprikaa ja loraus sherryetikkaa.Taisipa blenderiin päätyä pari salaatinlehteäkin.
Kaikki sekaisin blenderissä ja astia jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta maut sekoittuvat hyvin keskenään. Vettä tai kasvislientä voi lisätä muutaman tilkan, jos keitto tuntuu jäävän liian sakeaksi.
Gazpacho - a cold tomato soup - it's wonderful,
light summer food. Summer isn’t over yet!
This is (as usual) isn’t a traditional recipe.
I used what was found at home; tomatoes, nectarines, red bell pepper, a handful
of mixed herbs, garlic, jeera, black pepper, coriander seeds, salt, smoked
paprika and a dollop of sherry vinegar, even few lettuce leaves.
Mix all up in blender and put in refrigerator
for a few hours, so that the flavors blend well with each other. If the soup feels too thick, you can add a dash of water or vegetable stock.
Tätä mun pitää kokeilla kotona! Söin kylmää tomaattikeittoa ekaa kertaa pari viikkoa sitten siskon luona ja voi että se oli hyvää. :) Ohjeenkin sain mukaan.
VastaaPoistaKeiton voi vaikka surauttaa blenderissä aamiasta tehdessä ja laittaa työpäivän ajaksi jääkaappiin odottamaan.
PoistaYritin pari viikkoa sitten tehdä gazpachoa, mutta onnistuin jotenkin tekemään siitä syömäkelvotonta.. tiedä sitten miten.
VastaaPoistaKannattaa antaa keiton seisoa ainakin pari tuntia kylmässä, maut tasoittuvat ja sekoittuvat.
PoistaGazpacho on niin hyvää, mutta en ole sitä vielä kotona uskaltautunut tekemään :)
VastaaPoista