Sateinen päivä Pariisissa / A rainy day in Paris



Ennen kuin aloitamme pienen kuvakierroksen sateisesta Pariisista, kysyn oletteko koskaan kuulleet yleensä harmittomasta, mutta kiusallisesta angioödeemasta?

Sillä tarkoitetaan pienen ihoalueen tai limakalvon, esimerkiksi huulen, kielen, sormen, käsivarren, silmäluomen tai posken, turpoamista. Teini-iässä ylähuuleni turposi yht'äkkisesti useamman kerran. Ensin tuntui vähän kihelmöintiä ja parin minuutin kuluttua ylähuuli oli toiselta puolelta reilusti turvonnut. Mitään syytä tai hoitoa ei löytynyt, lääkäriä lähinnä huvitti ulkonäköni.

Teini-iän jälkeen kului vuosikausia, kunnes turvotusta tuli muutamanan talvena (tosin niidenkin välissä oli vuosia) monta kertaa, yleensä ylähuuleen, mutta välillä myös leukaan ja jopa hartiaan. Kahdeksaan vuoteeen ei mitään, kunnes ylähuuli alkoi perjantai-iltana kihelmöimään. Tiesin heti mistä on kysymys. Parin minutin päästä huuleni näyttikin olevan kuin todella pahasti pieleen menneen botox-session jäljiltä.

Turvotus oli vain hieman lisääntynyt yön aikana ja olinkin Pariisiin lentäessäni melko koomisen näköinen. Totta kai suoraan taakseni istui asiakkaani, joka oli myös lähtenyt viettämään viikonloppua Pariisiin ennen messurutistusta. Hän oli vielä kovin puheliaalla tuulella. En kommentoinut ulkonäköäni, eikä hän kysynyt, mutta näin, että hänen katseensa harhaili huuleeni useamman kerran...

Turvotus onneksi laski eilisen aikana (joskus  se on kestänyt monta päivää). Tosin hartiaan nousi iso patti. Nyt täytyy vain toivoa, ettei lisää turvotusta tule tulevan viikon aikana, kun tapaan paljon uusia yhteistyökumppaneita, joihin mielelläni tekisin parhan mahdollisen vaikutuksen...

I have suffered from angioedema now and then. This condition causes random repeated episodes of swelling beneath the surface of the skin, usually on the face, hands, feet, arms or legs, in my case usually swollen upper lip an the "attacs" have been years apart. Of course my lip was swollen just when I took off to Paris and of course my customer sat behind me in the plane, wanting to talk to me most of the time. I didn't comment my looks and he didn't ask, but I noticed his eyes wondered to my lip several times... No wonder, I looked like I had had a botox treatment gone really bad...
 
 
 
 
 


Olen ollut Pariisissa lukuisia kertoja tähän aikaan vuodesta. Yleensä on ollut melko lämmintä, pari kertaa jopa todella helteistä. Eilen oli kuitenkin huomattavasti viileämpää kuin Helsingissä ja miltei koko päivän satoikin. Kävelin silti tuntikausia ympäri kaupunkia ja kävin vähän ostoksillakin. Ballerinat (joiden olin luonnnollisesti ajatellut olevan sopivat Pariisiisin säähän, olenhan käyttänyt niitä vielä Helsingissäkin) olivat yhtä uitetut kuin pulu Tuilliersin puistossa.

Yesterday in Pari was much colder than weather in Helsinki! Unfortuantely it was also a rainy day. It didin't prevent me from walking (and shopping), but my ballerina flats were as wet as the pigeon i photographed in Jardine de Tuilliers.
 


Pariisi on täynnä apteekkeja, joissa myydän myös kosmetiikkaa, mutta  Rue du Fourin ja Rue Bonaparten kulmassa oleva apteekki on todellinen "apteekkikosmetiikan runsaudensarvi".Valikoimat ovat valtavat ja edulliset (tosin tungoskin on valtaisa ahtaassa liikkeessä). Täältä tankkaan joka messumatkalla hoitotuotteita.

My favorite pharmacie is located on the corner of Ru du Four and Rue Bonaparte. It's filled with French and international cosmetics and prices are very reasonable.
 
 
 
Loppupäivästä aloin olla aika väsynyt, autonkuljettajan kyydissä olisi ollut mukava matkustaa (nämä herrat taisivat olla kyllä parkkipalvelua hoitamassa, toinen Cartierin liikkeen edessä, toinen Louis Vuittonin).

Täksi päiväksi on luvattu onneksi vähän parempaa säätä, aion käydä ainakin Seinen rannassa tänä viiikonloppuna järjestettävilla Lounais-Ranskan markkinoilla ja Bastillen ruokamarkkinoilla.

These gentlemen carried out valet parking in front of Louis Vuitton and Cartier shops.

9 kommenttia :

  1. Kivoja kuvia ja harmi toi sun huuli. :( Oih, nyt minäkin haluisin Pariisiin. :)

    VastaaPoista
  2. Kylläpäs ilmaantui epäsopivaan aikaan tuo turvotus, mutta onneksi on jo alkanut laskea. Ja toivottavasti ei ole se hartia kipeä.
    Pariisi - säässä kuin säässä - en pistäisi pahakseni;)
    Oikein hyvää reissua!

    VastaaPoista
  3. Tuttua tuo turvotus. Exäni kärsi siitä ajoittain ja myös ylähuuli aina turposi. Itselläni oli parikymppisenä muutamia vuosia kylmänurtikaria (Kun ulkona pakkasessa, viileässä vedessä uidessa tai kosteassa viimassa jäähtynyt iho alkaa lämmetä, siinä alkaa pistely ja kutina -> turvotus). Onneksi en enää kärsi tästä...

    Ihania Pariisi kuvia sateesta huolimatta. Mukavaa sunnuntaita ja herkullisia ruokamarkkinoita :)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia Pariisista niin tässä kuin edellisessäkin. Varmaan saamme todella herkullisia kuvia niiltä markkinoilta. Toivottavasti turvotus on hävinnyt myös hartiastakin jo.

    VastaaPoista
  5. Auts! Pitipäs tosi huonoon hetkeen tuon turvotuksen tulla. Itsellä on ollut tuo kerran, olen nikkeliallerginen ja eräällä prätkäreissulla tuli juotua limpparia metallitölkistä rohtuneilla huulilla -> ylähuuli turposi mielettömästi ihan hetkessä.

    Olen kuulluut monelta, että Pariisin reissuilta kannattaisi tosiaan ostaa apteekkivoiteita. Onko esim. Vichyn tuotteet siellä paljonkin edullisempia?

    VastaaPoista
  6. Onpa kurja vaiva, toivottavasti kohta helpottaa! Pariisi on niin kaunis sateellakin, ihania kuvia!

    VastaaPoista
  7. Niskaan nousi molemmin puolin patit kaulan juureen, nyt muistutan Notre Damen kellonsoittajaa... Täytynee huomenna laittaa huivi kaulaan peittämään, jolleivat ala laskea. Onneksi nämä oudot patit eivät satu.

    Apteekkikosmetiikka on halvemmissa apteekeisssa 30-50% edullisempaa kuin Suomessa, varsinkin jos on on jotain kampanjoita. Tosin kaikki apteeksit eivät ole yhtä edullisia. Toinen edullinen apteekki on Pharmacie de la Mairie, 9 Rue des Archives Le Mairasin kaupunginosassa. Valikoimat eivä ttosin ole yhtä hyvät kuin City Pharmaciessa. Katselin Caudelien huile Divinea, Pharmacie de la Mairiessa se maksoi n. 12 €, mutta yhdessä lähiapteekissa, jossa vielä poikkeisn katsomaan, se olikin 16 €.

    Myös monet Monoprixin liikkeet ovat alkaneet myydä apteekkikosmetiikkaa edullisesti.

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia. Nautittavaa reissua!

    Hurjalta kuulostaa toi sun vaivas. Itse olen moniallerginen ja saanut lapsena asperinista anafylaktisen reaktion ja nokkosihottuman. Ymmärsinkö oikein, että tämäkin voi siis olla allergian aiheuttamaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkinlaista allergiaa se ilmeisesti on, vaikka en ollut syönyt mitään poikkeavaa tai käyttänyt uutta kosmetiikkaa. Vähän selittämätön ongelma siis. Vaiva voi tosin olla perinnöllinenkin, isällänikin on ollut huulen turpoamista välillä. Millekään muulle en ole allerginen paitsi hyttysten puremille, josita tulee pelottavan suuria raivokkaati kutiavia ja pahan näköisiä paukamia.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.