Bon Appetit-lehden ohjeella / Bon Appetit mag recipe

 



Uusin Bon Appetit oli saapunut Pariisin-matkani aikana. Päätin tehdä siitä jonkin helpon reseptin seuraavana viikonloppuna. Paahdetut bataattilohkot, chimichurri ja ilmakuivattu kinkku kuulosti yksinkertaiselta. Bataattia olen lukemattomat kerrat paahtanut uunissa ja chimichurriakin on tullut tehtyä useasti, välillä vain tarvitsee lehdestä tai keittokirjasta muistutuksen, että tällaisiakin ruokalajeja on olemassa.

Tästä taas huomasi, ettei Bon Appetitin kuvauksiin chimichurria oltu tehty reseptin mukaan, viinietikka kun teki tahnastani heti paljon tummempaa kuin kuvan kirkaanvihreä yrttitahna on. No, kyllähän lehtikuvauksiin usein käytetään kaikenlaisia kikkoja silikonista liimaan ja savusta väriaineisiin, eikä ruoka monasti ole syötävää kuvausten jälkeen. Kotona ei sellaisiin kikkoihin ryhdytä ja tummempikin chimichurri oli erittäin hyvää.

Korianterin siemenet ovat muuten omalta parvekkeelta. Nyppäisin nuutuneen korianterin parvekelaatikosta pois ja otin siitä vähän siemeniä talteen, paahdoin niitä kuivalla pannulla ja ripottelin annoksen päälle.



The latest Bon Appetit magazine had arrived during my trip to Paris. I selected a recipe of roasted sweet potatoes with speck and chimichurri for Sunday dinner.

Coriader seeds are from my balcony. I was tossing away a vilted cilantro, but decided first to collect the seeds and toast them.

4 kommenttia :

  1. Niinhän niitä taidetaan kuvauksiin parannella, ei ihme sitten kun ei kotikeittiössä näytäkään samalta. Mutta tuo sinun ruokasi näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eräs ystävä on ruokatoimittaja ja olen päässyt muutaman kerran herkuttelemaan hänen kuvauksiinsa, Suomessa ei syömäkelvotonta kaunistelua tehdä ehkä ihan niin paljon kuin muualla.

      Poista
  2. Luin kerran jutun noista ruoka-annosten paranteluista kuvauksiin ja huh huh! Tämä näyttää tosi herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyisin kai suositaan enemmän "luonnollista tyyliä", mutta kyllähän kaikenlaisilla keinoilla ammattimaisissa kuvauksissa parannellaan kuvia. Jos ei muuten, niin ainakin salaattikulhon pohja täytetään foliopalloilla, jotta annoksesta saadaan korkeampi ja näyttävämpi. Pinta peitellään sitten salaatilla.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.