Hampurilaisateria / A home made hamburger meal

 
 
 
En muista milloin olisin viimeksi syönyt McDonaldsin tms. hampurilaisen. En karta niitä epäterveellisyyden takia, en vain pidä niiden mausta.

Kotitekoinen hampurilainen sen sijaan maistuu silloin tällöin.

Tässä ihan yksinkertainen versio; pihvi jauhetusta lihasta sellaisenaan, pari pientä palaa gorgonzolaa, paahdettua ciabattaa siveltynä karkealla Dijon-sinapilla ja aiolilla (ihan kaupasta ostettua, en jostain syystä saa majoneesia ja/tai aiolia koskaan onnistumaan vaikka kuinka koettaisin tehdä niitä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan), tomaattia, balsamicossa pyöräytettyä salaattia ja suolakurkkua. En muuten pidä herkkukurkuista lainkaan, mutta suolakurkut ovat suurta herkkuani.


Ei ranskalaisia; olen aika arka kiehuvan öljyn kanssa enkä pidä pakasteranskalaisista.


Kyytipojaksi pieni pullo Solia (en pidä yleensä oluestakaan, mutta joidenkin ruokien kanssa pieni pullo tuollaista kevyttä, helposti juotavaa olutta sopii kuitenkin hyvin).


Can't recall the last time whan I have tasted a fast food hamburger. I just don't like them. Home made hamburgers I love and ake them occasionally.

This is a simple version; a grilled minced meat patty, toasted ciabatta with coarse Dijon mustard and aioli, tomatoes, salad with balsamico dressing and Russian style pickled cucumbers.
 

8 kommenttia :

  1. Hampurilaisethan ovat nyt trendiruokaa...itse en ole KOSKAAN syönyt isojen ketjujen hamppareita, kotitekoinen sen sijaan maistuisi.
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenko siis ruokatrendien aallonharjalla? Välillä niinkin päin...

      Poista
  2. Kotitekoiset hampurilaiset ovat maistuvia :) Täytyypä laittaa korvan taakse tämä vinkkauksesi ja kokeilla. Tänään meillä herkutellaan kanalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkukanakin kelpaisi kyllä! (Ei tosin juuri nyt, olen vielä ihan ähkyssä äidin pyhäinpäiväpäivällisestä...)

      Poista
  3. Näyttää tosi hyvältä!
    Pitäisikin kokeilla tehdä taas itse pitkästä aikaa.. :-)

    Sarina x

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotitekoinen hampurilainen silloin tällöin on kyllä ihana!

      Poista
  4. Sama vika täällä. Kotitekoisia syödään silloin tällöin, mutta pikaruokaloiden jää väliin lähes aina. Joskus matkoilla nappaamme helpon ruuan mukaan, mutta Mäkkärin tarjonnasta nykyisin houkuttelee eniten oatmeal, kaurapuuro.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sieltä saa kaurapuuroakin? Jossain vaiheessa hain jääkahvia töihin mennessä, mutta kun ostimme kahvikoneen kotiin, sekin jäi.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.