Kampasimpukkarisotto / Scallop risotto




Ostan silloin tällöin Hakaniemen etnisistä kaupoista kampasimpukoita, joka maksavat n. puolet esim. Stockan hinnoista. Suuntaankin Hakaniemeen, kun haluan ostaa (pakastettuja) mereneläviä.

Kampasimpukkarisotto

1½ risottoriisiä
1 salottisipuli hienonnettuna
1 dl valkoviiniä
2 dl kanalientä
½ dl parmesania
oliiviöljyä

rasiallinen pinaattia
tuorejuustoa
suolaa
pippuria

10 kampasimpukkaa sulatettuna ja kuivattuna
voita
suolaa
pippuria

4 ohutta kylmäsavukinkkuviipalettta


Kuullota risottoriisiä ja salottisipulia miedolla lämmöllä kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää viini, kiehauta miltei kuiviin. Lisää lämmintä kanalientä n½ dl kerrallaan, kunnes risotto on vielä aavistuksen al dente ja koostumus löysähköä. Sekoita joukkoon raastettu parmesan.

Laita pannun pohjalle 1 cm vettä, kiehauta pinaatit nopeasti, n 1 min. Kaada ylimääräinen vesi pois, lisää ruokalusikallinen tuorejuustoa, sekoita, maista kevyesti suolalla ja pippurilla.

Paista kampasimpukat voissa n. 1 min/puoli, maista kevyesti suolalla ja pippurilla.

Kokoa annos; risotto alimmaksi, sitten pinaatti, kampasimpukat ja lopuksi revitty kylmäsavukinkku.

 

Frozen scallops are (at least here in Helsinki) much cheaper in Asian grocery stores than in supermarkets.

Scallop risotto

1½ dl risotto rice
 1 shallot minced
1 dl white wine
2 dl chicken stock
½ dl parmesan cheese

1 bag spinach
cream cheese
salt
pepper

10 scallops defrosted & patted dry
butter
salt
pepper

4 thin slices of cured ham

Sautee rice and shallots until they turn transparent. Add wine, boil until wine has almost evaporated. Add warm stock ½ dl at time until rice is almost al dente. Mix in parmesan.

In another pan, boil spnach quickly in shallow, 1cm water, abt. 1 min. Pour excess water off, add cream cheese, mix, season lightly with salt & pepper.

Broil scallocps in butter 1 min both sides, season with salt & pepper.

Spoon risotto on serving bowls, top with spinach, torn ham and scallops.

6 kommenttia :

  1. Oi, tuota täytyisi kyllä kokeilla!
    En ole koskaan uskaltanut kokeillut tehdä risottoa, ohje näyttää kyllä ihan ymmärrettävältä, osaisinkohan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti osaisit. Jutun juju on vain lisätä nestettä tasaisesti vähän kerrallaan.

      Poista
  2. Mahtava ohje! Hyvin tehty risotto vie suoraan onnelaan, kampasimpukat ja pinaatti ovat lemppareitani myös. Pieni makulisäys prosciuttoa on varmasti piste iin päälle. Jotenkin niin sinun näköinen ruoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Prosciutto antaa oman makeansuolaisen säväyksensä, sitä ei tarvita paljoa.

      Poista
  3. Herkullisen kuuloinen resepti! Kuinka monelle ohjeesta tulee?

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.