Hyvää vuoden ensimmäistä päivää. Toivottavasti tästä tule loistovuosi meille kaikille.
Eilen jo vähän vilauttelinkin kuvaa kakkureseptistä, jonka aioin toteuttaa uuden vuoden viemisiksi.
Nappasin reseptin viime jouluna veljeni vaimolta saamastani suklaakirjasta. Ei taatusti terveellisin vuoden lopetus, mutta mahtavan hyvää. Huomenna pidetäänkin tavanmukainen viikon toinen 5:2-paastopäivä ja palaillaan muutenkin vähän terveellisimpiin elämäntapoihin. (Mitä nyt isot makkaratalkoot on tulossa lauantaina, niistä lisää myöhemmin täällä ja vähän muuallakin...)
Syntisen hyvä uuden vuoden suklaapähkinäkakku
200 g suklaakeksejä murennettuna
125 g voita sulatettuna
180 g tummaa suklaata rouhittuna
250 g tuorejuustoa notkistettuna
2 tl vaniljasokeria
90 g paahdettuja parapähkinöitä isoiksi paloiksi rouhittuna
5 dl kuohukermaa
Voitele kevyesti 23 cm:n kokoinen irtopohjavuoka.
Laita keksimurut ja voi kulhoon, sekoita hyvin. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Anna jäähtyä viileässä hetken verran.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman. Laita suklaa, tuorejuusto ja vaniljasokeri suureen kulhoon ja vatkaa aineet tasaiseksi sähkövatkaimen keskinopeudella, kunnes seos vaalenee jonkin verran. Sekoita joukkoon pähkinät.
Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sääntele noin neljännes kermasta suklaaseokseen suurella kumilastalla ja lisää sitten loput kermasta. Kaada täyte pohjan päälle, peitä vuoka ja jäähdytä 4-6 h. Voit myös pakastaa kakun ja tarjota sen kohmeisena.
Alkuperäisessä ohjeessa pähkinät olivat macadamia-pähkinöitä, mutta vaihdoin ne parapähkinöihin, kun en macadamioja löytänyt lähimarketista. Alkuperäisessä ohjeessa oli myös 100 g sokeria, mutta unohdin sen pois, eikä kakku totisesti kaivannut sokeria.
"Happy New Year"-koristeen tein itse. Imuroin koneelle Dafont-sivulta KG A Little Swag-fontin, kirjoitin haluamani tekstin, suurensin sen sopivan kokoiseksi, tulostin ja leikkasin kirjaimet irti jättäen niihin leikatessa vähän valkoista taitteluvaraa. Taittelin kirjaimet ja liimasin ne "leipurinnyörin" ympäri, jättäen joka kirjaimen yläreunaan liimaamatonta alaa, jotta saatoin liikutella kirjaimia sopivalle etäisyydelle toisistaan.
Tätä lippusiima-ideaa tulee käytettyä varmaan tulevaisuudessakin vielä synttärikakkuihin ja muihinkin juhlakattauksiin.
Alla vielä pieni uuden vuoden kukka, joka kukkii oven pielessä... Vieressä kukkasipulit tunkevat varsiaan maasta...
Tätä lippusiima-ideaa tulee käytettyä varmaan tulevaisuudessakin vielä synttärikakkuihin ja muihinkin juhlakattauksiin.
Alla vielä pieni uuden vuoden kukka, joka kukkii oven pielessä... Vieressä kukkasipulit tunkevat varsiaan maasta...
Happy first day of the year . I wish this will
be a great year for all of us .
It's been unusualy warm here in Helsinki, the little flower abowe is blooming by my home door.
It's been unusualy warm here in Helsinki, the little flower abowe is blooming by my home door.
Yesterday I posted a photo of a cake recipe that
I was going to make for the New Year’s Eve.
I found the recipe from a chocolate book my
brother’s wife gave me for last Christmas. Not guaranteed to be the healthiest ending
for the year, but delicious. Tomorrow will be as usual the second 5:2 fast day of the year and anyway we will return
generally to a healthier diet. ( Except a big sausage making event with friends
is coming on Saturday , more about it later here and also elsewhere... )
Sinfully delicious New
Year's chocolate nut tart
200 g chocolate cookies crumbled
125 g butter, melted
180 g dark chocolate cut in pieces
250 g cream cheese, softened
2 teaspoons vanilla extract or vanilla sugar
90 g of roasted Brazil nuts into large chunks
5 dl double cream
Put the crumbs and butter in a bowl , mix well.
Press mixture firmly on the bottom and sides of the pan. Allow to cool for
a moment .
Melt the chocolate in the microwave or a water
bath. Allow to cool slightly. Place the chocolate, cream cheese and vanilla in
a large bowl and beat with an electric mixer at medium speed until smooth and mixture is lightened somewhat. Stir in the
nuts.
Whip the cream with an electric mixer until
stiff. Turn in about a quarter of the chocolate -cream mixture wiht a large
rubber spatula, then add the remaining cream . Pour the filling over the cookie crumble tart
base, cover the casserole and chill 4-6 hours. You can also freeze the tart and
offer it frozen.
There were macadamia nuts in the original recipe,
but I changed them to Brazilian nutst when I couldn’t find macadamia nuts in the
local supermarket. The original recipe had also 100 g of sugar , but I forgot
it to add it, and the cake truly didn’t
crave for any added sugar.
Happy New Year decoration I made by loading KG A Little Swag from from DaFont and printing the letters out.
Lippusiima on hauska koristelu eikä ollenkaan niin tavallinen näillä leveyksillä. Kakusta puhumattakaan...
VastaaPoistaOlen noita lippusiimakakkuja ihaillut pinterestissä. Kun viikolla sattui silmään sopiva fontti, oli "pakko" tehdä lippusiima itsekin.
PoistaHyvää alkanutta vuotta 2014!
VastaaPoistaTuo kakku todella näyttää syntisen hyvältä vaikka pähkinäallergiani takia en sitä olisi
voinut syödäkään.
Pikkuliput on hauska koristuskakulle :)
Kakun voi toki tehdä ilman pähkinääkin, maistuu varmasti yhtä hyvältä.
PoistaKerrassaan vesi tulee kielelle, kun kakkua katsoo...Nam ja nam :) Pitääpä koettaa joku kerta itsekin :)
VastaaPoistaVielä piti sanoa, että todella hauska idea laittaa uuden vuoden toivotus kakkuun :)
VastaaPoistaIdea oli minustakin hauska ja isäntäväkemme oli ihastuksissaan.
PoistaIhana kakku ja hauska tuo koristelu. Kirjoitin juuri omaan blogiini meidän eilisestä suklaajälkkäristä. Siinä oli myös uuden vuoden toivotus päällä :) Käypä kurkkaamassa jos kiinnostaa.
VastaaPoistaHauskat olivat sinunkin koristeesi.
PoistaOi nam.. tätä on ehkä pakko kokeilla... onneksi en tehnyt uuden vuoden lupausta suklaasta luopumisesta ;) Kauniita kuvia ja tosiaankin kiva tuo lippusiima! Itse väkertelin hieman vastaavia taannoin tyttöjen synttäreille. Tuo kivan lisän kattaukseenkin :)
VastaaPoistaHyvää alkanutta vuotta!