Yksitoista reseptiäni Kodin Kuvalehdessä / My recipes in a Finnish magazine

 
 
  
 
 
 Nyt se on ulkona, tammikuun alussa meillä kotona kuvattu makkaratalkoo-juttu. Koko neljän aukeaman jutun voitte lukea Kodin Kuvalehdestä 5/2014, mutta tässä yksi toteuttamamme resepti.

Hankimme Kööpenhaminan Torvehalleilta herkullisia ankan raakamakkaroita kotiintuomisiksi joulukuussa. Kun meitä pyydettiin Kodin Kuvalehden makkaratalkoo-juttuun tekemään kolmea erilaista makkaraa, päätimme heti kokeilla ankkamakkaran tekoa.

Toimittaja oli nähnyt uuden vuoden kakkuun tekemäni viirinauhan blogissani, joten askartelimme vielä samantapaisen kokkauksen lomassa jutun aloituskuvan koristeeksi.


Ankkamakkarat
 
1,5 kg ankan reisilihaa
0,5 kg silavaa
1,5 dl viilennettyä punaviiniä  
1 tl kiinalaista viismaustetta
2 rkl hienonnettua tuoretta salviaa
3 tl rosmariinia hienonnettuna
2 tl kuminansiemeniä
1 rkl mustapippuria
2 rkl suolaa
siansuolia
 
Kuutioi liha (älä käytä rintalihaa, makkarasta tulee maittavampi reisilihasta tehtynä) ja rasva noin 3 cm kuutioiksi , sitten sekoita kaikki mausteet yhteen ja sekoita lihan ja rasvan joukkoon. Laita liha ja rasva kannella peitetyssä astiassa jääkaappiin yön yli, jotta maut sekoittuvat.

Seuraavana päivän laita liha ja rasva pakkaseen ennen jauhamista noin tunniksi, kunnes ne ovat kohmeisia.

Liota sian suolia runsaassa lämpimässä vedessä puoli tuntia.

Jauha liha ja rasva karkeaksi lihamyllyssä, lisää viini, sekoita kunnolla puhtain käsin. Täytä suolet n. 10 cm makkaroiksi.

Paista makkaroita pannulla tai 180 C uunissa 15-20 min. Pistele makkaroihin reikiä ennen paistamista.


Now it's out; the sausage party story that was shot in out kitchen in January. The eight page article is in the latest issue of Finnish magazine Kodin Kuvalehti.

We bought duck sausages at Torvehaller in Kopenhagen in December. We wanted to try to make duck sausage also ourselves, so they were one of three different sausages we made.
 
 Duck sausages
3 pounds duck meat or goose meat 
1 pound pork fat 
1/2 cup red wine, chilled 
1 teaspoon Chinese five spice powder 
2 tablespoons chopped fresh sage 
3 teaspoons fresh rosemary, chopped
2 teaspoons caraway seed 
1 tablespoon ground black pepper 
2 level tablespoons kosher salt 

hog casings

Chop the meat (use thighs or whole duck, using only breast meat will make sausages too dry) and fat into about 1-inch chunks, then mix all the spices together and toss with the meat and fat. Keep meat and fat covered in refrigerator overnight to blend the flavours. Chill the meat and fat until it is almost frozen by putting it in the freezer for an hour or so before grinding them.

Take out some hog casings and set in a bowl of very warm water for ½ h.

Grind the meat and fat through meat grinder using the coarse die. Add wine and mix well.
 
Fill casings and Fry in pan or 15 to 20 min in 180 C oven.

4 kommenttia :

  1. ankkamakkarat kuulostaa ihan unelmalta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makkarat olivat hyviä, mutta lihojen riipiminen jänteisistä koivista vei aika lailla aikaa. Jäi varmaan kokeiluksi. Seuraavaksi tehdään lammasmakkaraa, kun anoppilasta tuli lahjaksi 10 kg lammaspaketti.

      Poista
  2. Oli hyvä juttu! :) Sattumalta osui lehti käsiini ja olipa kivaa lueskeltavaa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku paineita tuli vielä kaksi päivää ennen kuvauksia, Sanomien ruokapäätoimittaja halusi kasvattaa juttua ja piti keksiä kolme ruokaa lisää. Ihan kunnialla kuitenkin selvittiin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.