Viimeisimmässä Etiketti-lehdessä oli erilaisia Lähi-Idän ruokia, joista toteutin useammankin reseptin.
Marinoitua punasipulia nautittiin lampaan kera. Saimme anoppilasta lahjaksi kymmenen kiloa tutulta lampurilta hankittua lampaan lihaa. Kaikki ei taaskaan mahtunut kotipakastimeen, mutta onneksi työnantajallani ja minulla on oma "lihajemma" eli pakasti työpaikan kellarissa. Hänellä on siellä poroa, minulla lammasta.
Marinoitu punasipuli
2 pientä punasipulia
½ dl punaviinietikkaa
1 rl sokeria
½ tl gourmetsuolaa
½ dl oliiviöljyä
Kuori ja leikkaa punasipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kulhoon. Kiehauta kattilassa punaviinietikka, sokeri ja suola. Kaada kuuma liemi punasipulien päälle. Anna maustua n. 5 min.
Lisää joukkoon öljy. Marinoi sipulia n. ½ h. Se poistaa sipulin kirpeyttä.
I found this recipe in the latest Etiketti magazine.
Marinated red onion we ate with a lamb dish. We got from Husband's parents ten kilos of lamb meat that they had purchased from a nearby sheepkeeper.
Pickled red onion
2 small red onions
½ dl red wine vinegar
1 tablespoon sugar
½ teaspoon of salt to gourmet
½ cup olive oil
Peel and slice the red onion thinly. Put slices in a bowl. Bring to a boil red wine vinegar, sugar and salt in a saucepan. Pour the hot broth over the red onion slices. Let it stand for about 5 minutes.
Add the oil. Marinate the onion slices for about ½ hour, it reduces the tartness in onion.
Marinoitu punasipuli on todella herkullista! Teen sitä usein ohjeella, jonka olen aikoinaan saanut työpaikkaravintolamme emännältä.Nams
VastaaPoistaMarinointi pehmentää mahdollista kitkeryyttä mukavasti
PoistaUskon, että marinointi tekee punasipulista todellisen herkun...
VastaaPoistaXX
Marinointi todella pehmentää makua mukavasti
PoistaItsekin valmistin marinoitua punasipulia viikonloppuna, on kyllä hyvää! Ja todella helppoa. :)
VastaaPoistaOnkohan marinoidusta punasipulista tulossa seuraava blogireseptihitti?!?
PoistaOi, kiitos tästä. Mun on monesti pitänytkin kysyä olisko sulla hyvää punasipulin marinointiohjetta, meidän lapsille marinoitu punasipuli on suurinta herkkua.
VastaaPoistaMeillä on nyt menossa marokkolaisen ruuan buumi. Tai siis olisi, jos olisi sopivia reseptejä, olisiko sulla jemmassa sellaisia? Olen jopa suunnittelut investoivani tagine-pataan;)
Nina
Kuinka ollakaan, huomenna on tulossa yksi marokkolaisresepti!
PoistaLibanonin kanan resepti löytyy täältä http://lumolifestyle.blogspot.fi/2012/01/fast-food-my-way-persian-chicken.html
http://lumolifestyle.blogspot.fi/2012/01/fast-food-my-way-persian-chicken.html
Näitä pitää kokeilla viikonloppuna! Hirmu nopeasti menee päivät (ja illat) nykyään, kun alkoi työt.. Mutta ehtii onneksi sanan-pari jättämään merkiksi käynnistä ;)
VastaaPoistaNiinhän ne päivät menee... Aina tuntuu olevan maanantai...
Poista