Keväinen pavlova / Spring pavlova

 


Pavlova on helppo jälkiruoka kevään ja kesän juhliin ja sitä voi varioida loputtomiin erilaisilla marjoilla, hedelmillä ja hilloilla. Se sopii juhlistamaan vaikka helatorstaita ja tynkäviikkoa.

Tein äitienpäivänä pavlovan jälkiruoaksi. Olin tehnyt marengin kotona ja kerännyt orvokit lähikalliolta, kuljetin  marengin isossa puulaatikossa anoppilaan, jossa tarvitsi vain koristella marenki kermavaahdolla, marjoilla ja orvokin ja ketunleivän kukilla.   

 
 
 
Pavlova

marenki

6 kpl kananmunan valkuaista
2 tl sitruunan mehua

2tl maissitärkkelystä
3 dl sokeria


täyte
 
2,5 dl kermaa
150 g turkkilaista jugurttia aprikoosihillolla
½ l marjoja tai hedelmiä
orvokin ja ketunleivän kukkia

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu joukkoon vatkauksen aikana. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys varovasti valkuaisvaahdon joukkoon. Levitä valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle ympyrän muotoon (halkaisija noin 26 cm) siten, että keskelle jää syvennys. Paista marenkipohjaa 100 °C:n lämpötilassa uuninluukku raollaan noin 1,5 tuntia ja anna kuivua uunin jälkilämmössä pari tuntia. Marengin voi säilyttää pari päivää ilmatiiviissä rasiassa ennen käyttöä.

Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita purkillinen hillolla maustettua turkkilaista jugurttia joukkoon. Levitä marengille täytteeksi kermavaahtoseosta sekä mansikoita, pensasmustikoita ja villiorvokin kukkia.




On Mother's Day few weeks ago I made pavlova for dessert. I made the meringue few days earlier at home and just deocorated it with whipped cream, berries and flowers at my inlaws.
 
Pavlova

6 egg whites
1 1/4 cups (270g) caster sugar
2 tsp cornflour
1 tsp lemon juice


 

250 ml whipping cream
150 g Turkish yoghurt with with apricot jam

0,5 l strawberries and blueberries
wild violet flowers and woodsorrel flowers


Preheat oven to 100°C. Line an oven tray with foil. Brush with melted butter and dust with cornflour, shaking off excess. Mark a 26 cm-diameter circle on foil.


Use an electric mixer to whisk egg whites in a clean dry bowl until soft peaks form. Gradually add sugar, 1 tablespoon at a time, beating well after each addition, until meringue is thick and glossy and sugar dissolved. Rub a little meringue between fingers. If still "gritty" with sugar, continue to whisk until sugar dissolves. Add cornflour and lemon juice and whisk until just combined. Spoon meringue onto the foil, using the marked circle as a guide. Smooth sides and top of pavlova. Use a small spatula to forms little peaks around edge of pavlova. Bake in oven for 11/2 hours or until pavlova is dry to the touch. Turn off oven. Leave pavlova in oven with the door ajar to cool completely. When completely cold, transfer to serving plate or store in an airtight container until required.


Use an electric mixer to whisk the cream and sugar in a medium bowl until firm peaks form, mix wiht yoghurt. Spoon cream onto the top of pavlova. Top with berries. Garnish with wild violets and woodsorrel flowers.


4 kommenttia :

  1. Ihastuttava koristelu! Pavlova tosiaan on kesäisen kepeä kakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orvokit, syreenit, krassit, ruusut sopivat koristeeksi (kunhan ovat luomua).

      Poista
  2. Pavlova on lempiherkkuni, pidän muutenkin marengiksi ja marjojen tai hedelmien yhdistelmästä. Talvella olen käyttänyt eksoottisia hedelmiä. Kaunis koristelu pienine orvokkeineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pavlova on ollut perinteinen kesäherkkuni, mutta äitienpäivän jälkeen on löytynyt kilpailija. Sain nimittäin torttupohjan onnistumaan upeasti ja kesäiset täytteetkin olivat herkulliset. Resepti tulossa pian.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.