Kevätkananpoikaa ja murskaperunoita/Spring chicken and crushed potatoes

 
 
Yleensä pakasteena myytävä kevätkananpoika on kivaa vaihtelua tavalliselle broilerille. Kevätkananpojan kaveriksi tein "murskaperunoita". Molemmat helppoa perjantairuokaa, kun haluaa jotain parempaa, mutta ei jaksa seistä keittiössä pitkään näpertelemässä.
 

1 kevätkananpoika (n. 400 g / kpl)         
 50 g voita
Vajaa kourallinen timjamia ja rosmariinia silputtuna   
1 sitruunan mehu    
1 valkosipuli murskattuna
suolaa
mustapippuria

 

Kevätkananpoikia myydään yleensä pakasteena; anna niiden sulaa yön yli jääkaapissa.

 
Leikkaa lintu kahtia. Kuivaa nahka. Suolaa lintu. Sekoita voi, valkosipuli, mustapippuri, sitruunamehu ja yrtit. Irrota nahat varovasti ja tunge nahan alle voiseos.  Ruskista kananpojat nopeasti pannulla.
 

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
 
 
Pane kanat uuniastiaan odottamaan. Valele pannulle jääneellä sulaneella voiseoksella.

  
Paista 10 min 200 C uunissa. Nosta keitetyt murskaperunat kanan kanssa samaan vuokaan ja paista vielä 30 min 170 C asteessa.
 
 
Spring chicken is nice change from the normal chicken. I served spring chicken with crushed potatoes. Both are easy Friday food; when you want something good, but are too  lazy  tired after work week to stand cooking in the kitchen for a long time.


Spring chicken and crushed potatoes
1 spring chicken (about 400 g / pcs)
 
50 g butter
A small handful of thyme and rosemary , chopped
Juice of 1 lemon
1 garlic , crushed
salt
freshly ground black pepper

Spring Chicks are usually sold frozen; defrost overnight in a refrigerator.


Cut the bird in half. Pat skin dry. Salt the bird. Mix butter, garlic, black pepper , lemon juice and herbs . Carefully remove the skins and tuck butter mixture under the skin. Brown the chicken halves quickly in a pan.
Preheat the oven to 200 degrees.

 
Place the chicken in an oven pan.
Baste with melted butter mix remaining in the pan .

 
Bake 10 min at 200 C in oven. Lift the cooked crushed potatoes in the oven pan with chicken and bake for another 30 minutes at 170 ° C degrees

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.