Yleensä pakasteena myytävä kevätkananpoika on kivaa vaihtelua tavalliselle broilerille. Kevätkananpojan kaveriksi tein "murskaperunoita". Molemmat helppoa perjantairuokaa, kun haluaa jotain parempaa, mutta ei jaksa seistä keittiössä pitkään näpertelemässä.
1 kevätkananpoika (n. 400 g / kpl)
50
g voitaVajaa kourallinen timjamia ja rosmariinia silputtuna
1 sitruunan mehu
1 valkosipuli murskattuna
suolaa
mustapippuria
Kevätkananpoikia myydään yleensä
pakasteena; anna niiden sulaa yön yli jääkaapissa.
Leikkaa lintu kahtia. Kuivaa nahka.
Suolaa lintu. Sekoita voi, valkosipuli, mustapippuri, sitruunamehu ja yrtit.
Irrota nahat varovasti ja tunge nahan alle voiseos. Ruskista kananpojat nopeasti pannulla.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Pane kanat uuniastiaan odottamaan. Valele pannulle jääneellä sulaneella voiseoksella.
Paista 10 min 200 C uunissa. Nosta
keitetyt murskaperunat kanan kanssa samaan vuokaan ja paista vielä 30 min 170 C asteessa.
Spring chicken and crushed potatoes
1 spring chicken (about 400 g / pcs)
Spring Chicks are usually sold frozen; defrost overnight in a refrigerator.
Cut the bird in half. Pat skin dry. Salt the bird. Mix butter, garlic, black pepper , lemon juice and herbs . Carefully remove the skins and tuck butter mixture under the skin. Brown the chicken halves quickly in a pan.
Place the chicken in an oven pan. Baste with melted butter mix remaining in the pan .
Bake 10 min at 200 C in oven. Lift the cooked crushed potatoes in the oven pan with chicken and bake for another 30 minutes at 170 ° C degrees
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.