Ostan silloin tällöin Hakaniemen etnisistä ruokakaupoista ison pussin jättikatkaravun pyrstöjä, joista riittää useampaankin ateriaan. Niitä on syöty mm. pastan ja peston kera. lisänä on toisella kerralal ollut myös avokadoa.
Pilkoin hunajamelonia ja aprikooseja, lisäksi paistoin nopeasti pannulla yhden viipaloidun nektariinin. Päälle lorautin hieman lisäöljyllä notkistettua nokkospestoa ja ripottelin mintun lehtiä. Parvekelaatikossa oli entuudestaan tavallista minttua, mutta ostin torilta istutettavaksi vielä suklaaminttua ja vahvaa minttua.
Katkaravut ruskistin nopeasti molemmin puolin, kääntäessäni heitin pannulle vielä yhden hienonnetun valkosipulinkynnen. Maustoin katkaravut dukkah-seoksella.
Katkaravut ruskistin nopeasti molemmin puolin, kääntäessäni heitin pannulle vielä yhden hienonnetun valkosipulinkynnen. Maustoin katkaravut dukkah-seoksella.
Dukkah
80g seesaminsiemeniä
2 rkl korianterin
siemeniä
2 ruokalusikallista
kuminaa
2 tl rouhittua
mustapippuria
1 tl merisuolahiutaleita
(Maldon)
1 rkl fariinisokeria
Paahda seesamin,
korianterin ja kuminan siemenet kevyesti. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon pippuri,
suola ja sokeri. Käytä heti tai säilytä ilmatiiviissä purkissa.
Käytän yllä olevaa
reseptiä yleensä, mutta lisäksi voit lisätä myös yhden tai useamman alla
mainitun raaka-aineen. Dukkah on ihana lisä Lähi-idän ruokiin. Hyvä leipä
dipattuna oliiviöljyyn ja dukkahiin on taivaallista.
Pähkinöitä
Kuivattuja yrttejä -
meiramia, minttua, timjamia
Kuivattua sitruunan
kuorta
Chiliä
Siemeniä- kuminaa,
fenkolia
Mausteita- kanelia,
neilikkaa, kurkumaa
I have served them previously
For this dish I cubed melon and halved apricots, in addition to a sliced nectarine. qukcly browned in a pan. Fruits I served with nettle pesto and sprinkled them with mint leaves.
Shrimps and prawns I browned quickly on both sides, while turning them I added a chopped garlic glove on the pan. Shrimps I seasoned with dukkah mixture.
Dukkah
80g (1/2
cup) sesame seeds
2
tablespoons coriander seeds
2
tablespoons cumin seeds
2 teaspoons
freshly ground black pepper
1 teaspoon
flaked sea salt (like Maldon)
1 tablespoon
brown sugar
Toast sesame, coriander and cumin seeds lightly. Let cool. Mix with pepper, salt and sugar. Use at once or store in airtight jar.
Above is the recipe I usually use, additionally you can add also one or several of the below. Dukkah is wonderful on Middle Eastern dishes and for bread dipping with good olive oil.
Nuts
Dried herbs
– marjoram, mint, thyme
Dried lemon
zest
Hot pepper –
red pepper flakes, chili powder
Seeds –
caraway, fennel, nigella
Spices –cinnamon,
clove, turmeric
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.