Joskus johonkin ruokaan tulee yht'äkkinen himo. Näin viime viikon tiistai-iltana jossain lehdessä yksinkertaisen kuvan kylmäsavulohileivästä ja tuskin maltoin odottaa seuraavaa iltaa, jolloin voisin tehdä kylmäsavulohesta illallisen.
Pelkkään kylmäsavuleipään emme tyytyneet, vaikka söinkin palan ruisleipää tämän annoksen kanssa. Päätin yhdistää lohifilettä ja kylmäsavulohta tartariksi.
Pelkkään kylmäsavuleipään emme tyytyneet, vaikka söinkin palan ruisleipää tämän annoksen kanssa. Päätin yhdistää lohifilettä ja kylmäsavulohta tartariksi.
Kahden lohen tartar
200 g kylmäsavulohta
300 g (kirjo)lohifilettä
1 rl nokkospestoa tai tavallista pestoa
1 tl karkeaa dijonsinappia
kourallinen basilikaa, persiljaa tai korianteria
ruukullinen rucolaa
1 avokado
2 verigreippiä
balsamicoa
Kuutio kylmäsavulohi ja lohifilee sormenpään kokoisiski kuutioiksi. Sekoita pesto, sinappi ja hienonnetut yrtit kalan kanssa.
Levitä rucola lautaselle, asettele kuutioitu avokado ja kalvoista irrotetut greippilohkot rucolapedille. Pirskottele balsamicolla. Greippien kalvoja irrottaessa valuneen mehun voit kaataa vielä lohiseokseen.
Kokoa lohiseos torniksi. Minulla on teräksinen lieriö ihan tällaisten tornien rakentelua varten, mutta voit käyttää vaikka pestyä ananaspurkkia, josta on kansi ja pohja (siististi) poistettu.
Sometimes I get a sudden craving for some specific food. Last week's Tuesday night, I saw a photo of cold smoked salmon on rye, and I hardly could wait the next evening to make a smoked salmon dinner.
I decided to combine the salmon fillets and smoked salmon tartare. I also had a piece of rye with it.
Salmon tartare
200 g smoked salmon
300 g salmon fillet
1 tablespoon of (nettle) pesto
1 teaspoon coarse Dijon mustard
a handful of basil, parsley or cilantro
a bunch of arugula
1 avocado
2 ruby grapefruits
balsamico syrup
Cube cold-smoked salmon and salmon fillet. Mix pesto, mustard and chopped herbs with the fish .
Spread the arugula on a plate, arrange cubed avocado and skinned grapefruit segments on arugula.
Sprinkle with balsamico syrup. Any excess grapefruit juice you can pour in the salmon mixture.
Form the salmon mixture as a low tower. I have a steel cylinder just for this use, but you can use even a washed tin can, the top and bottom (neatly) removed.
No nyt kävi sitten niin, että vaikka tartaria en aio laittaa, niin kylmäsavulohi menee viikonlopun ostoslistalle;)
VastaaPoistaAurinkoista viikonloppua!
No näinhän nämä menevät; minä sain kuvasta inspiraation tähän annokseen ja sinä taas johonkin muuhun! Hyvää ruokahalua!
PoistaKylmäsavulohi on yksi suosikkini - menee varmaan täälläkin ostoslistalle :D
VastaaPoistaKylmäsavulohesta saa monta ihanan kesäistä annosta, sitä tulee varmaankin kesän aikana syötyä monta kertaa.
Poista