Focaccia-leipää meillä leivotaan aina silloin tällöin, mutta sen reseptiä en ole tainnut koskaan julkaista blogissa.
Teimme juhannusaatonaattona taikinan kotona, otimme sen sekoituskulhossa mukaan ja paistoimme leivän seuraavana aamuna maalla aaton lounaspöytään.
Teimme juhannusaatonaattona taikinan kotona, otimme sen sekoituskulhossa mukaan ja paistoimme leivän seuraavana aamuna maalla aaton lounaspöytään.
Focaccia-leipä
4 dl vettä
7 g kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 tl hunajaa
7,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
7 g kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 tl hunajaa
7,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (+37 astetta). Liota joukkoon hiiva, suola ja hunaja.
2Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljy. Alusta taikinaan loput jauhot. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella 10–15 minuuttia.
Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin puoli tuntia (minä siis annoin taikinan nousta yön yli viileässä).
Voitele 20 x 30 sentin kokoinen reunallinen uunivuoka oliiviöljyllä. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
Painele kohonneen taikina pintaan kuoppia, pirskottele oliiviöljyllä ja painele leivän pinnalle kurpitsansiemeniä ja sormisuolaa.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea ja kauniin kullanruskea.
Focaccia bread we have baked every now and then over the years, but I've never published the recipe in my blog.
We made the dough the night before Midsummer Eve at home, we took the dough in the mixing bowl with us to the countryside and baked the bread in the morning.
Focaccia
4 dl water
7 g dry yeast
2 teaspoons salt
1 teaspoon o honey
7,5 dl all-purpose flour
4 tablespoons olive oil
Heat the water to body temperature (37 degrees C). Mix in yeast, salt and honey.
Mix in half the flour and olive oil. Then mix in remaining flour into the dough. Knead the dough by hand or using a food processor for 10-15 minutes.
Cover the bowl with a cloth and let the dough rise for about half an hour (I did let the dough rise overnight in a cool place).
Grease 20 x 30-inch baking dish with olive oil. Spread batter into pan evenly. Cover with a cloth and leave to rise for about 30 minutes.
Press little holes on the on the surface of the dough, sprinkle with olive oil and press pumpkin seeds and salt on the surface.
Bake in 225 degree oven for about 30 minutes, until bread is crisp and golden brown.
We made the dough the night before Midsummer Eve at home, we took the dough in the mixing bowl with us to the countryside and baked the bread in the morning.
Focaccia
4 dl water
7 g dry yeast
2 teaspoons salt
1 teaspoon o honey
7,5 dl all-purpose flour
4 tablespoons olive oil
Heat the water to body temperature (37 degrees C). Mix in yeast, salt and honey.
Mix in half the flour and olive oil. Then mix in remaining flour into the dough. Knead the dough by hand or using a food processor for 10-15 minutes.
Cover the bowl with a cloth and let the dough rise for about half an hour (I did let the dough rise overnight in a cool place).
Grease 20 x 30-inch baking dish with olive oil. Spread batter into pan evenly. Cover with a cloth and leave to rise for about 30 minutes.
Press little holes on the on the surface of the dough, sprinkle with olive oil and press pumpkin seeds and salt on the surface.
Bake in 225 degree oven for about 30 minutes, until bread is crisp and golden brown.
Kiitos reseptin jakamisesta. Focaccio on suosikkini :)
VastaaPoistaIhana kesämiljöö kuvissa....
Anoppilassa on tunnelmallista.
PoistaNam, näyttää ja kuulostaa hyvältä. Kivaan blogiin törmäsin ja ihailinkin juuri upeita kuviasi. Josko uskaltautuisi kokeilemaan tätä ♥
VastaaPoistaTämä on helppo toteuttaa, joten tuumasta toimeen vaan!
PoistaHarmi, että mun pitää skipata herkullinen focaccio :(
VastaaPoistaKauniit lupiinit!
Lupiinit ovat kyllä ihania alkukesän kukkia.
Poista