Siippa tilasi kotikokiltaan "jotain superhyvää" lähtiessämme maalla käymään. Pysähdyimme matkalla ostamaan Veikkolasta mansikoita Ostimme saman tuottajan mansikoita viime kesänä ja kaikki niitä maistaneet olivat samaa mieltä; ne olivat parhaita mansikoita koskaan!
Mansikoiden kanssa tarjottavaksi tein Helena Ljunngrenin upeasta ruokablogista löytämäni sitruunaruoho-valkosuklaakastikkeen.
Sitruunaruoho-valkosuklaakastike
2 + 1 dl kuohukermaa
3 sitruunaruohon vartta
200 g valkosuklaata
Pilko sitruunaruoho n. 0,5 cm paloiksi. Kiehauta 2 dl kuohukermaa. Lisää pilkotut sitruunaruohot kermaan. Anna jäähtyä, siirrä kermaseos jääkaappiin ja anna sitruunaruohon maustaa kermaa yön yli.
Siivilöi kerma seuraavana päivänä ja lämmitä uudelleen. Pilko valkosuklaa ja sulata kerman joukkoon. Anna jäähtyä. Vatkaa loppu kerma ja sekoita kastikkeen joukkoon.
Nauti marjojen, hedelmien tai jäätelön kanssa.
Husband asked me to make something "Super good" when we went for few days at the countryside.
We bought fantastic strawberries and I made white chocolate lemon grass sauce that I had found at Helena Ljunngren's lovely food blog.
White chocolate lemon grass sauce
2 + 1 dl heavy cream
3 lemon grassa stalks
200 g white chocolate
Cut lemon grass in 0,5 cm pieces. Heat up the cream. Mix lemon grass in. Let cool and move covered to fridge. Let stand overnight in cold, so cream can infuse lemon grass flavor.
Sieve the cream the next day. Heat up again and mix in white chocolate in pieces. Let cool. Whip rest of the cream and mix in the sauce.
Serve with berries, fruits and/or ice cream.
Siivilöi kerma seuraavana päivänä ja lämmitä uudelleen. Pilko valkosuklaa ja sulata kerman joukkoon. Anna jäähtyä. Vatkaa loppu kerma ja sekoita kastikkeen joukkoon.
Nauti marjojen, hedelmien tai jäätelön kanssa.
Husband asked me to make something "Super good" when we went for few days at the countryside.
We bought fantastic strawberries and I made white chocolate lemon grass sauce that I had found at Helena Ljunngren's lovely food blog.
White chocolate lemon grass sauce
2 + 1 dl heavy cream
3 lemon grassa stalks
200 g white chocolate
Cut lemon grass in 0,5 cm pieces. Heat up the cream. Mix lemon grass in. Let cool and move covered to fridge. Let stand overnight in cold, so cream can infuse lemon grass flavor.
Sieve the cream the next day. Heat up again and mix in white chocolate in pieces. Let cool. Whip rest of the cream and mix in the sauce.
Serve with berries, fruits and/or ice cream.
Joku muukin on kehunut noita Veikkolan mansikoita :) lienee syytä siitä kokeilla itsekin.
VastaaPoistaKastike kuullostaa mielenkiintoiselta....
Veikkolan mansikat ovat todella hyviä. Tosin kaikki tänä kesänä ostetut mansikat ovat olleet maukkaita!
VastaaPoista