Teen joka kesä muutaman purkin aprikoosihilloa. Joskus lisään siihen pinjansiemeniä, tänä vuonna kokeilin laventelia, joka toimikin hillossa hyvin. Hillo maistuu lättyjen ja jäätelön sekä juustojen kanssa.
Aprikoosi-laventelihillo
1 kg aprikooseja
3 dl hillosokeria
1 sitruunan mehu
1 tl kuivattua laventelia
Lohko aprikoosit neljään osaan, poista kivet. Laita aprikoosit kulhoon, sekoita hillo, sitruunan mehu ja laventeli joukkoon. Peitä kelmulla ja anna seistä yön yli.
Siirrä ainekset kattilaan. Keitä keskilämmöllä n. 15 min. Purkita puhtaisiin, steriloituihin purkkeihin kuumana ja sulje kiehautetuilla kansilla. Säilytä hillo viileässä.
Siirrä ainekset kattilaan. Keitä keskilämmöllä n. 15 min. Purkita puhtaisiin, steriloituihin purkkeihin kuumana ja sulje kiehautetuilla kansilla. Säilytä hillo viileässä.
Every summer I make few jars of apricot jam. Sometimes I add pine nuts, this year I tried lavender, which worked very well. Jam is tasty with crepes and ice cream as well as with cheese.
Apricot lavender jam
1 kg of apricots
3 dl jam sugar (with added pectin)
Juice of 1 lemon
1 teaspoon dried lavender
Cut apricots into quarters, remove the stones. Place the apricots in a bowl, mix in sugar, lemon juice and lavender. Cover with plastic wrap and let stand overnight.
Transfer the ingredients to kettle. Cook over medium heat about 15 minutes. Pour in clean, sterilized jars while hot and close with cooked lid. Store jam in a cool place.
Apricot lavender jam
1 kg of apricots
3 dl jam sugar (with added pectin)
Juice of 1 lemon
1 teaspoon dried lavender
Cut apricots into quarters, remove the stones. Place the apricots in a bowl, mix in sugar, lemon juice and lavender. Cover with plastic wrap and let stand overnight.
Transfer the ingredients to kettle. Cook over medium heat about 15 minutes. Pour in clean, sterilized jars while hot and close with cooked lid. Store jam in a cool place.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.